Jump to content

Recommended Posts

Posted

Proszê o status strony www. travel4u. pl dodanej do kategorii (dok³adnie nie pamiêtam, która z nich):

http://www.dmoz.org/World/Polska/Wypoczynek/Podr%c3%b3%c5%bce/

lub

http://www.dmoz.org/World/Polska/Wypoczynek/Informatory_turystyczne/

lub

http://www.dmoz.org/World/Polska/Wypoczynek/Biura_podr%c3%b3%c5%bcy/

Wpis by³ robiony w grudniu 2004 (w styczniu wysy³a³em zapytanie do redaktorów, ale póki co nie mam od nich ¿adnej odpowiedzi).

• Meta
Posted

W styczniu strona nie zawiera³a ¿adnej oryginalnej tre¶ci, a wiêc nie zosta³a wpisana. Teraz mo¿na na niej co¶ znale¼æ (choæ wci±¿ niewiele...), a wiêc wpisa³em j± do Informatorów.

wysy³a³em zapytanie do redaktorów, ale póki co nie mam od nich ¿adnej odpowiedzi

Z zasady nie udzielamy porad autorom stron. Nie wysy³amy te¿ ofert, o których Pan pisze w innym w±tku - je¶li na to Pan liczy³.

Posted
W styczniu strona nie zawiera³a ¿adnej oryginalnej tre¶ci, a wiêc nie zosta³a wpisana. Teraz mo¿na na niej co¶ znale¼æ (choæ wci±¿ niewiele...), a wiêc wpisa³em j± do Informatorów.

Z zasady nie udzielamy porad autorom stron. Nie wysy³amy te¿ ofert, o których Pan pisze w innym w±tku - je¶li na to Pan liczy³.

Bardzo ciekawa uwaga, tym bardziej że od listopada 2004 zawartość strony się nie zmieniła (no może oprócz aktualizacji aktualności oraz informacji o krajach, z wiadomych powodów: zmiany przepisów celnych/sytualcji w danym kraju, itp). Potwierdza się moim zdaniem info, że tylko strony które są pozycjonowane przez radaktora danej kategorii mogą się tam znaleźć (no może są jakieś małe wyjątki) - oczywiście mówie o gałęzi polskojęzycznej.

Co jeszcze ciekawsze w styczniu 2005 miałem (ale nie pisałem, aby potwierdzić w/w obawy :-) ) informację od ówczesnego redaktora tamtej kategorii, że żadna strona do ODP nie dotarła, czyli jak się tam znalazła? Na jakiej podstawie stwierdzono, że wtedy nic tam nie było, a teraz prawie nic nie ma. Czyli co na takiej stronie powinno się wiecej znaleźć? Samochody? Dzwonki do komórek? Proszę wejść i zobaczyć, nie ma obawy za to, że ktoś kilka razy kliknie w celu przejrzenia serwisu nie zabanuję go ;-)

Szok, bo jeszcze do niedawna (do 2004 roku) uważałem, że polski DMOZ jest wiarygodny, a redaktorzy bezstronni. Cóż, mylić się - rzecz ludzka :-)

Posted
Dziêkujê, chyba wczoraj dosta³em specjalnie przygotowane danie. Wpis usuniêty.

Dlaczego? Czy dobrze myślę i chodzi o ten tekst "przewodni", proszę spojrzeć na inne strony w tej kategorii :-), szczególnie te popularniejsze.

Czy coś takiego jest zabronione w regulaminie DMOZ ? Czy jest to gdzieś napisane? Jeśli tak - to arzo przepraszam, jestem skłonny usunąć te wstawki, w celu roziwazania problematycznej sytuacji. Ale czy to rozwiąże sprawę?

Posted
Dziêkujê, chyba wczoraj dosta³em specjalnie przygotowane danie. Wpis usuniêty.

Tak z ciekawosci, co jest tam nie tak? Wszedlem na podana strone i nie do konca wiem co jest nie tak? Co tam jest spamem, wedlug Was?

• Create New...