robak774 Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Wpisałem w search'u DMOZu nazwę firmy "MILOHA" i wynik mocno mnie zaciekawił Wpisy znajdują się w 3-ech różnych kategoriach Dwa wpisy do strony głównej i jeden do subdomeny (w rzeczywistości jest to podstrona) World: Polska: Zakupy: Odzież (1 match) World: Polska: Biznes: Przemysł: Tekstylny i odzieżowy: Okryć i ubiorów z tkanin (1) World: Polska: Regionalne: Mazowsze: Warszawa: Biznes: Przemysł (1) Jeśli tam można to ja też tak chce Szukając dalej trafiłem na firmę 'polcomnet' - wpisujemy hasło polcomnet w search'u i znowu mamy 3 wyniki World: Polska: Sport: Sztuki walki: Aikido (2 matches) World: Polska: Regionalne: Lubelskie: Lublin: Sport (1) :icon_arro Reakcja admina mile widziana
Meta wladek Posted August 19, 2005 Meta Posted August 19, 2005 Miloha: dwa wpisy strony g³ównej - jeden w kategorii tematycznej, drugi w kategorii regionalnej - s± dopuszczalne i czêsto spotykane, o ile kategoria tematyczna nie ma podzia³u regionalnego. Istotnie w±tpliwo¶ci budzi podstrona wpisana do innej kategorii tematycznej, ale i tu sprawa nie jest oczywista, gdy¿ firma ma rozbudowany sklep internetowy, co kwalifikuje j± do kategorii "zakupy" oraz produkcjê i sprzeda¿ hurtow±, co kwalifikuje j± do kategorii "biznes". Bêdziemy musieli siê w gronie redaktorów zastanowiæ, co z tym zrobiæ. Polcomnet: dwa wpisy, jeden w kategorii regionalnej, a drugi w tematycznej s± poprawne. Natomiast dwa wpisy w kategorii Aikido dotycz± dwóch ró¿nych klubów: jednego w Siedlach, drugiego w Lublinie. Oba serwisy korzystaj± z us³ug tej samej firmy hostingowej, ale w ich tre¶ci wi±¿e je jedynie afiliacja do ogólnopolskiego konsorcjum Polska Akademia Aikido. Wszystkie inne informacje na nich zawarte - w obu wypadkach obszerne - dotycz± lokalnych spraw lokalnego klubu i lokalnej kadry.
Recommended Posts