stimoroll Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Witam serdecznie. Mam taką prośbę - czy ktoś mógłby mi pomóc zostać redaktorem w DMOZ. Wniosek wypełniony i wysłany. Dlatczego taka prośba ? Bo czekałem na dodanie strony ponad rok i sie nie doczekałem - a teraz firma dla której strone prowadzę posiada przedstawicielstwo wyłączne na Polskę pewnej firmy - więc zależy mi na tym, żeby ludzie mogli znaleźć bezpośrednie źródło. Powodów jest więcej - w kategorii Word / Polska jest bardzo dużo kategorii które nie mają redaktorów - a mój szablon z Wikpedii odsyła wszystkich próbujących dodać linki w Wikipedii by zrobili to raczej w DMOZ bo dmoz służy do promocji sron. Niestety ludzie reagują na mój szablon (który jest już w powszechnym użyciu) agresją twierdząc, że dodanie strony do DMOZ jest niemożliwe. Ja się z tym zgadzam - nawet informacji nie ma o odrzuceniu, jesli jest odrzucona. Jest jeszcze wiele innych powowdów ale nie chce mi sie już wymieniać - jeśli te dwa nie przekonają nikogo to nie ma co się rozpisywać. Pozdrawiam Stimoroll
kacka Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 @stimoroll nie ma jak Tobie pomóc.... Jeśli wypełniłeś wniosek, dobrze go umotywowałeś to teraz pozostało ci tylko czekać... Co do czekania na dodanie stron to: Dmoz jest dość dużym katalogiem, i zapanowanie nad nim wymaga i czasu i poświęcenia. Każdy redaktor jest ochotnikiem i poświęca swój wolny czas.... Nie jest przecież maszyną więc nie siedzi przy komputerze 24h, toteż stąd ten okres oczekiwania na dodanie.
stimoroll Posted October 11, 2005 Author Posted October 11, 2005 A ile się czka na rozpatrzenie wniosku o zostanie edytorem ? No i kto go rozpatruje ? Co do czasu oczekiwania to rozumiem, że człowiek nie robot - ale jest zdecydowanie za mało edytorów w Polskim DMOZ.
stimoroll Posted October 11, 2005 Author Posted October 11, 2005 Dzięki za odpowiedź. Na tym forum widziałem MetaRedaktorów - może, któryś pomoże.
Meta wladek Posted October 11, 2005 Meta Posted October 11, 2005 Do sk³adania wniosków s³u¿y odpowiedni formularz, a nie to forum. Wnioski s± rozpatrywane zwykle w ci±gu tygodnia. Czasem zdarza siê któremu¶ z nas zachorowaæ, wyjechaæ lub mieæ nawa³ pracy zawodowej i dlatego w ci±gu minionego roku dwukrotnie pojawi³y siê zaleg³o¶ci, ale nigdy wnioski nie czeka³y wiêcej ni¿ miesi±c (z wyj±tkiem kilku przypadków, które wymaga³y zastanowienia z przyczyn merytorycznych). D±¿ymy do tego, aby nikt nie czeka³ na decyzjê d³u¿ej ni¿ to konieczne, ale obawiam siê, ¿e nigdy nie bêdziemy w stanie rozpatrywaæ wniosków w 6 minut, a w tym wypadku tyle czasu minê³o pomiêdzy zg³oszeniem wniosku i napisaniem tej sprawie na tym forum.
stimoroll Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 No tak, tylko nie bierzesz pod uwagę że porzedni wniosek złożyłem z rok temu i nic mnie przyszło na miala, oprócz maila potwierdzającego zgłoszenie.
gizmoo3 Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 No i ja mam problem z brakiem odpowiedzi na zgłoszenie wysłałem je cos koło miesiąca temu i dostałem potwierdzenie. od tamtej pory niestety cisza. Nie wiem czy wysłac zgloszenie jeszcze raz czy czekac dalej...?? Własnie z głupia spróbowałem się zalogowac i sie udało czyli przyjeli mnie tylko albo nie dostałęm odpowiedzi, albo ją przeoczyłem.to niewazne wazne ze jest:)
Recommended Posts