Anmato Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Witam wszystkich serdecznie, chciałem zapytać jak długo trzeba czekać na odpowiedź, w kwestii złożonej kandydatury na redaktora działu? Czy o redaktorach polskich decyduje ktoś z Was? Czy wszystkie działy mają już redaktorów? które są wolne? Wiem, że można moderować tylko jeden. Pozdrawiam!
Meta jaskch Posted December 12, 2009 Meta Posted December 12, 2009 Wniosek o redagowanie kategorii zwykle zostaje przejrzany w ciągu 1-2 tygodni, czasami dłużej, gdy wymaga dodatkowego zastanowienia czy omówienia. Wnioski kandydatów zwykle przeglądane są przez metaredaktorów posługujących się tym samym językiem co wnioskujący, chociaż nie jest to wymagane. Po prostu łatwiej taki wniosek ocenić tym, którzy go rozumieją. Nie wszystkie kategorie mają swoich redaktorów. Informacja na ten temat jest napisana na dole strony z kategorią w postaci zdania „Ta kategoria potrzebuje redaktora”. U nas niczego się nie moderuje. Jeśli masz na myśli redagowanie, to można redagować więcej kategorii, nie ma ograniczenia do jednej. Jacek
Anmato Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 OK, dziêki za info. Jedna tylko rzecz.. w regulaminie czy opisie przy sk³adaniu wniosku czyta³em, ¿e mo¿na redagowaæ tylko jedn± kategoriê.. hmm.
bjfs Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 To zale¿y od do¶wiadczenia, nowi redaktorzy z regu³y nie maj± ¿adnego Odpowiednie guziki otrzymuje siê z czasem, aby nie dosz³o do informacyjnego zamêtu... Internet Society Poland
Renoirdaniel Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 To takie pytanko by nie zakładać nowego tematu. Czy redaktorzy mogą ozwijać sami dane kategorie (chodzi mi o to że zgłosiłem się na redagowanie działu, który posiada 4 poddziały a powinno być ich znacznie więcej)?
bjfs Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Mog±, o ile: podkategorie bêd± spe³niaæ wytyczne odpowiadaj±cej im kategorii macierzystej maj± wystarczaj±c± ilo¶æ wpisów, aby usprawiedliwia³o to stworzenie nowej podkategorii Poniewa¿ z regu³y nowym redaktorom przyznaje siê ma³e kategorie, to tworzenie dodatkowych jest bardziej perspektyw±, ni¿ aktualn± mo¿liwo¶ci±. Po pewnym okresie redakcyjnego sta¿u mo¿na wiêcej, ¿ycie Internet Society Poland
kamilos Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Witam, ponad dwa tygodnie temu złożyłem aplikację na redaktora kategorii http://www.dmoz.org/World/Polski/Regionalne/Europa/Wielka_Brytania/Anglia/ piwowarczyk, który jest redaktorem kategorii http://www.dmoz.org/World/Polski/Regionalne/Europa/Wielka_Brytania/ doradził mi, abym przypomniał o sobie na forum Pozdrawiam, Kamil
RZ Admin Elper Posted January 21, 2012 RZ Admin Posted January 21, 2012 Przypominając forum nie przyspieszy systemu, ale jest przydatne, by sprawdzić, że poczta wysyłamy po przeglądzie nie został umieszczony w spam. Aplikacja, którą się [140340] został odrzucony na 10.12.2011. Powinieneś otrzymać pocztą na ten dzień. elper {moz}:curlie: All opinions expressed are my own, and do not necessarily represent the official point of view of the administration of either this forum or the directory.
Meta jaskch Posted January 21, 2012 Meta Posted January 21, 2012 Poprzedni wniosek faktycznie został odrzucony, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zgłosić się ponownie. Jacek
Recommended Posts