qwerty666 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Hej, pierwsze pytanie jak zdrowie, żyjecie w ogóle? Na maila automatycznego czekałem o wiele krócej niż na dodanie strony do katalogu bo zamiast "nigdy" dostałem go po godzinie, i przynajmniej skrzynka się nie pomyliła bo uderzyło od razu w spam ^^, ale stąd też moje pytanie: Czy maile automatyczne też wysyłacie ręcznie? Rozumiem że w dbałości o jakość katalogu. Gdzie można znaleźć listę polskich redaktorów i odpowiadające im kategorie? Czy obecnie jedyną opcją żeby dodać wartościową stronę do katalogu jest zostanie redaktorem? Jeśli tak to proponuję dopisać to do regulaminu. Jak w ogóle widzicie przyszłość polskiego działu dmoz.org? Pozdrawiam, Zirytowany użytkownik.
bjfs Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Hej ho, trudno się wypowiadać za innych; ale ja śledzę sytuację choć ogólnie zapadłem w swego rodzaju sen zimowy... ... Ad rem! Czy maile automatyczne też wysyłacie ręcznie? Rozumiem że w dbałości o jakość katalogu. Jest sporo robotów, do tego serwis w chwili obecnej ewoluuje z wersji klasycznej na v. 2.0. De facto jest to rewolucja, gdyż przez wiele lat nic się nie zmieniało "pod maską" katalogu Open Directory Project. Gdzie można znaleźć listę polskich redaktorów i odpowiadające im kategorie? Wystarczy spojrzeć na daną kategorię i jeśli nie ma w niej redaktora to patrzeć wyżej... Czy obecnie jedyną opcją żeby dodać wartościową stronę do katalogu jest zostanie redaktorem? ...albo zostać redaktorem, o ile się sprosta zadaniu Jeśli tak to proponuję dopisać to do regulaminu. Za regulamin odpowiada wąska społeczność skupiona wokół amerykańskiej załogi projektu. Jakby nie patrzeć, aktualnym właścicielem serwisu jest America Online (po przejęciu Netscape'a w ubiegłym wieku). Jak w ogóle widzicie przyszłość polskiego działu dmoz.org? Szczęśliwie polscy redaktorzy posiadają swoją (niewielką) działkę w projekcie; niestety aktualnie serwis przechodzi przez szereg napraw związanych z wymuszonym przejściem na wersję 2.0 stąd legendarna opieszałość DMOZ-u stała się jeszcze większa... Ja np. nieco umiędzynarodowiłem wejście do forum z którego obecnie korzystasz B) Pozdrawiam, Zirytowany użytkownik. Również pozdrawiam Internet Society Poland
Recommended Posts