Jump to content

Recommended Posts

Posted

editorluk vs

merhaba,

Dizine sitemi eklemek isterken editörlüğü teşvik edici mesajlara rastladım ve ben de bir başvuruda bulundum. Ancak bilgilendirici mesajları belli ki iyi okumamışım. Son gelen başvurumun değerlendirileceğine yönelik mesajdan sonra forumu inceledim. Konu oldukça geniş ve hassasmış. Burada yazıalnları okuduktan sonra editörlük başvurusunda ve sitemin eklenmesi konusunda bazı hatalar yaptığımı farkettim.

Başvuruları geri çekip, tekrar düzenleme imkanım var mı, yoksa büyük olasılıkla- reddedilmelerini bekledikten sonra mı tekrar başvurabilirim ?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Meta
Posted
merhaba,

Dizine sitemi eklemek isterken editörlüğü teşvik edici mesajlara rastladım ve ben de bir başvuruda bulundum. Ancak bilgilendirici mesajları belli ki iyi okumamışım. Son gelen başvurumun değerlendirileceğine yönelik mesajdan sonra forumu inceledim. Konu oldukça geniş ve hassasmış. Burada yazıalnları okuduktan sonra editörlük başvurusunda ve sitemin eklenmesi konusunda bazı hatalar yaptığımı farkettim.

Başvuruları geri çekip, tekrar düzenleme imkanım var mı, yoksa büyük olasılıkla- reddedilmelerini bekledikten sonra mı tekrar başvurabilirim ?

Başvurular geri çekilemez, ama editörlük başvurunuz reddedilirse istediğiniz kadar yeniden başvurma hakkınız vardır.

Siteniz birkaç hafta içinde listelenmezse doğru kategoriye ve doğru şekilde tek bir defa daha gönderebilirsiniz.

Posted

http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/Mobil_Bili%c5%9fim/Diz%c3%bcst%c3%bc_Bilgisayarlar/

Merhaba,

Sitemizi üstteki kategoriye önermiştik 1 aydır halen sonuç alınamadı tekrar önermemiz gerekir mi?

Bir de birçok arkadaşın editörlük başvurusuna 1 hafta içinde cevap gelirken bana 1 ayı aşkın süredir cevap gelmedi bu biraz haksızlık yaratmıyor mu sizce? O sizin bileceğiniz iş tabiki ama bizim de onlar gibi hızlı bir sonuç almamız olumlu/olumsuz gerekmez mi? O arkadaşların özelliği nedir, biz ne yapmalıyız? Bekleyin demezseniz sevinirim zira burada başvurdum şimdi ne yapmalıyım diye sormuyorum..

Posted
http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/Mobil_Bili%c5%9fim/Diz%c3%bcst%c3%bc_Bilgisayarlar/

Merhaba,

Sitemizi üstteki kategoriye önermiştik 1 aydır halen sonuç alınamadı tekrar önermemiz gerekir mi?

Bir de birçok arkadaşın editörlük başvurusuna 1 hafta içinde cevap gelirken bana 1 ayı aşkın süredir cevap gelmedi bu biraz haksızlık yaratmıyor mu sizce? O sizin bileceğiniz iş tabiki ama bizim de onlar gibi hızlı bir sonuç almamız olumlu/olumsuz gerekmez mi? O arkadaşların özelliği nedir, biz ne yapmalıyız? Bekleyin demezseniz sevinirim zira burada başvurdum şimdi ne yapmalıyım diye sormuyorum..

Eğer sitenizi gönderdikten 1 ay sonra hala listelenmemişse tekrar tek bir defa göndermenizde sakınca yoktur.

Tüm editörlük başvuruları yanıtlanmaktadır, doğrulama postasını cevapladığınızdan emin olunuz lütfen.

Posted

hemen cevap zaten sana gelmişti bize de senin gibi heme gelse diyorum zaten.

Ayrıca şöyle işgüzarsınız böyle hatalısınız diyip dururken editör olunca bir anda böyle cevaplar vermeni de pek anlayamadım istersen 3-5 ay editorlukte pişip sonra burada soru yanıtlasan daha doğru olmaz mı sence de?

Posted
Arkadaslar bizim turk editorlerimiz galiba dmoz.org ta gozukmuyoo Onca site var hala beklemede kalıyor neden eklediğimiz siteler eklenmiyor bu duuma bir çare bulalım... ve editor sayısı da dmoz.org bizimkilerin sayısı da cok az..
Posted
Biri önerin diyor diğeri gerekmez diyor senkronizasyon muhteşem :D

(Laviroth_cl söylemek istediğimi anlamışsındır şimdi)

Neyse bekleyelim bakalım bir süre daha..

Sevgili AktifBilgisayar,

Dikkatli okuduğunuz zaman, sayın MaXCoDeR ile benim, aynı şeylerden bahsetmediğinin farkına varacaksınız.

İyi şanslar.

Posted

Ahahaha

sen 1 defa yolla diyorsun o gerek yok diyor ama aynı şeyden bahsediyorsunuz :D

ilginç bir çömezim hata yaptım deme yöntemi.

dediğim gibi 2 hafta önceki postlarına bir bak biraz için dışın bir olsun arkadaşım hemen editör havalarına girme Biraz pişmelisin editörlükte buraya cevap yazmadan önce, heveslisin tamam ama bu da çocuk oyuncağı değil. Bize de sana geldiği gibi çabuk cevap gelsin istiyoruz başka bir isteğimiz yok, aynı zamanlarda başvurdum sana ne yaptıysan çabucak cevap geldi şimdi bir ast üst ilişkisi yaratmaya çalışmaktansa biraz tecrübe edinmeye çalış bence, "bu sizi hatanız madem hatalısınız karşılığında sitemi ekleyin!!!!" diyordun 3 gün sonra editor olunca "sevgili arkadaşım şunu bunu yapıyoruz biz ilgileniyoruz cevaplıyoruz vs". postlar.

Neyse, bekleyeceğim bakalım ne olacak..

Posted

Dmoz Editörlerine

Merhaba arkadaşlar, benim dmoz editörü arkadaşlara bir ricam olacak.

World/Türkçe/Bilgisayar/İnternet/E-posta/Ücretsiz/ kategorisine sitem ( AHISKA.NET ) uzun süredir eklenmiyor.

Öğrenmek istediğim yine bu kategoride kayıtlı olan örn: <urls removed> vs... gibi sitelerden benim sitemin eksiği nedir ? neden benim sitem eklenmiyor ? acaba kategorinin Editörü mü yok ?

Yardımcı Olursanız Sevinirim , Şimdiden Teşekkürler , İyi Çalışmalar...

Posted

Merhaba,

Daha önce de yazmıştım,

http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bas%c4%b1n_ve_Yay%c4%b1n/Link_Listeleri/

bu kategorinin editörüne de mesaj attım

Bu kategori genelde güncellenmeyen tek sayfalık link farm'lardan oluşmaktadır, inceleyip görebilirsiniz. Hatta içinde Son Güncelleme 2003 olan siteler vardır. Bir çoğu linker script i kullanan tek sayfalık niteliksiz sayfalardır.

Site adresim: <url removed> (link olarak yazmıyorum öyle bir derdim yok)

PR ve Alexa değerlerinden sizin için farketmediği için bahsetmiyorum.

Sizin için önemli olan yönergeler uyarınca;

• Günlük güncellenen, medya, tiraj gibi medya raporları veren bir sitedir.
  • Kodlaması, tasarımı tamamıyla bana ait ve bu siteye özgündür.
  • Medya linkleri içeriği Türkiye'deki en geniş sitedir, zira yerel gazetelerden sürekli eklenme talepleri gelir ve bu doğrultuda güncellenir, örnek mailleri de gösterebilirim(onlarca)
  • 12 binden fazla sayfadan backlink almış, 10 milyon sonuç içinde Google ingilizce aramada 1.nci Türkçe aramada 3.ncü çıkmaktadır - bu linkler tavsiye linkleridir 12 bin linki benim alma şansım yok takdir edersiniz.
  • Newspaperindex ve worldpress gibi dünyaca ünlü basın portallarından link almış tek türk medya linkleri sitesidir.
  • Marmara üniversitesi, Sakarya üniversitesi, kayseri üniversitesi gibi 10'u aşkın üniversitenin tafvsiye bağlantıları içinde yer almaktadır.
  • Del.icio.us anp gibi social bookmarking sitelerinde kullanıcılar tarafından en çok "favorilere eklenmiş" türk basın yayın sitesidir.

Bunun gibi daha fazla yazmak istemiyorum anladığınızı sanıyorum. Her sitem DMOZ'da ekli değil ama ben hepsi için bunları yazmıyorum. Eğer editor beğenmeyip eklemese hiçbir şekilde sorun çıkartmam. Editörün kendisine de mesaj attım cevap alamadım, başvuru aylardır defalarca red edildi. Ben bu işin yenisi değilim eğer ortada bir adaletsizlik olmasa sizi burada rahatsız etmem. Daha önce burada eklediği bir sitenin kendisinin olduğu yazılmıştı, doğrusunu yanlışını bilemem, fakat aylardır 3 site eklendi, 1i o site diğer 2si gazeteler kelimesi değil gazeteoku ve gazete kelimelerini hedefleyen siteler yani o siteye rakip değil, bilmiyorum ki gazeteler yerine gazeteoku diye bir domain alıp öyle mi başvurmalıyım yoksa kabul etmiyor mu öyle bir kural mı gelişti editörün sitesiyle aynı keyword ü kullanmayın gibi.

Lütfen üst kategorilerden bir editor yardımcı olsun. Bu kadar tek bir kişinin insiyatifine bırakılmamalı herşey.

Teşekkürler

Posted

Bizim editorlerimiz bizim sitelerimizi beğenmiyorr

nasıl site yapalım siz soyleyin oyle basıt siteler varkı ekleniyo bizimkine gelice eklenmiyooooooooooo

Site eklemek için basvurduk ama daha editorlerimiz panel e giriş yapsalar gorecekler ama giren yokki....dmoz.org paneline

Neyse sitemiz ins kabul edilir

kolay Gelsin Arkadaslar..

Posted

www.meteormuzik.com

Ses ışık ve görüntü sektöründe en geniş ürün yelpazesine sahip, en kapsamlı, eğitici ve bilgilendirici siteler arasında ilk 3 içerisinde olan web sitemiz için 5 ay önce başvurmamıza rağmen Open Directory Project 'de ilgili kategoride listelenmedi.

Editörler'imizden rica ediyorum.

<url removed>

için gereğini yapalım lütfen.

http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Ekonomi_ve_%c4%b0%c5%9f_D%c3%bcnyas%c4%b1/Elektrik_ve_Elektronik/Ses,_I%c5%9f%c4%b1k_ve_G%c3%b6r%c3%bcnt%c3%bc_Sistemleri/

Teşekkürler.

• Meta
Posted
Tekrar hatırlatayım: İçinde site adresi geçen sorular cevaplanmadığı gibi bu forumdaki site ekleme talepleri de dikkate alınmamaktadır.
Posted

Editorluk Basvurusu

Merhaba

Daha once 3 kez editorluk basvurusu yaptim ve 3 defa site onerdim ama hic bir zaman ne bir email nede cevap alabildim, acaba bana bu konuda yardimci olurmusunuz.

Tesekkurler

Ali

Posted
Tekrar hatırlatayım: İçinde site adresi geçen sorular cevaplanmadığı gibi bu forumdaki site ekleme talepleri de dikkate alınmamaktadır.

Ama nedense sadece burada editörlerden cevap alabiliyoruz , sadece burada verilen site adreslerine olumsuz da olsa cevap veriliyor,

uzun süre önce yeri geldiği zaman tekrar tekrar başvurulara rağmen sitelerimiz eklenmiyor, aynı kategoriden sitelerimizden farkı olmayan siteleri görüp de bizim sitelerimiz eklenmeyince acaba (çifte standart mı?) sorusu aklımıza geliyor. Hernekadar bu mesajımdan sonra sitemin eklenme şansının yok olduğunu bilsemde ben bu işte kesinlikle çifte standartın vede bir vurdumduymazlığın olduğunu iddia ediyorum. Maalesef Bütün Göstergeler Bu Yönde... Umarım Yanılıyorumdur... İyi Çalışmalar Diliyorum...

Posted

Sayın editör, postumdaki url silinmiş, link olarak da yazmamıştım zaten, yani yardımcı olabilirsiniz diye umuyorum bu halde. Başka herhangi bir yerden bu konularda bilgi alamıyoruz, yardımcı olursanız sevinirim. Hepimizin yardıma ihtiyacı olabiliyor zaman zaman durumu açıkladım, lütfen yardımcı olun.

• Meta
Posted
Kimse yardımcı olmayacak. Sorularınızda adres belirtmeniz yasaktır ve bu forumda site ekleme talepleri kabul edilmemektedir.
Posted

beklemedeyim

1 ay oldu bekliyorum her hangi bir cevap yok , bunu takip edebilecek bir sistem varmı.. Aslında biraz kendimizi avutuyoruz gibi geliyor bana, baktığınız zaman öyle 1000 lerce başvuru falan yapılmadığı belli. Editör arkadaşlar bir şey sormak istiyorum bu tip başvuruları sizmi inceliyorsunuz yoksa Yurtdışımı onaylıyor bu süreç nasıl işliyor konu hakkında bilgi verirmisiniz, en azından sizin başvurunuz nasıl kabul oldu.

Teşekkürler , iyi çalışmalar

• Meta
Posted
1 ay oldu bekliyorum her hangi bir cevap yok , bunu takip edebilecek bir sistem varmı.. Aslında biraz kendimizi avutuyoruz gibi geliyor bana, baktığınız zaman öyle 1000 lerce başvuru falan yapılmadığı belli. Editör arkadaşlar bir şey sormak istiyorum bu tip başvuruları sizmi inceliyorsunuz yoksa Yurtdışımı onaylıyor bu süreç nasıl işliyor konu hakkında bilgi verirmisiniz, en azından sizin başvurunuz nasıl kabul oldu.

Teşekkürler , iyi çalışmalar

Editörlük başvurunuzun üzerinden 14 gün geçtikten sonra Becoming an Editor forumunda durumunu sorguluyabilirsiniz.

Posted
Kimse yardımcı olmayacak. Sorularınızda adres belirtmeniz yasaktır ve bu forumda site ekleme talepleri kabul edilmemektedir.

Bu nasıl bir tavır? Size benim sitemi ekleyin mi diyorum? Link olarak bile vermedim URL'yi, size bir adaletsizliğe dikkat çekiyorum vakit ayırıp postu okursanız. Eğer bu işi yapmaktan hoşlanmıyorsanız, insanlara yardımcı olmak gibi bir gayeniz yoksa ve dmoz hakkındaki eleştirileri kestirip atıyorsanız neden editorluk yaptığınızı da anlamıyorum.

Biraz sağduyulu yaklaşın

Posted

iyi günler ben bir soru soracaktım. Editörlük Başvusunda Dogrulama mailini gonderdim.

Thanks for applying to become an editor!

You will receive a reply as soon as your application

has been reviewed. If you have questions, please

visit the public forums at

http://resource-zone.com/

to talk with one of our volunteers.

Bu mesaj geldi. Çok bekler miyim sizce?

Posted

mERHABALAR editorluk icin basvuruda bulundum bana bu işlemlerin sonunda aşağıdaki mesaj geldi, bundan sonra ise bişe gelmedi simdi size de bole olduysa uyeligin baslatilmasi icin baska ne yapmak gerek bilmek isterim. Bunun yanı sıra ekledigim sitelerden de ses yok ii calismalar, belki bundan da ses gelmeyecek ya hadi bakalim. İşte o yuce mesaj

Thanks for applying to become an editor!

You will receive a reply as soon as your application

has been reviewed. If you have questions, please

visit the public forums at

http://resource-zone.com/

to talk with one of our volunteers.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...