askeles Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Editör arkadaşlar nezaman sorularımıza ve sorunlarımıza copy paste etmeden bizi aydınlatıcı cevaplar verecekseniz?:icon_idea Gönderi kuralları ve forum kuralları 'na uymayan mesajlarınıza ve sorularınıza hep aynı cevapları alacaksınız. Sizin sorunuza ise http://www.resource-zone.com/forum/showpost.php?p=240035&postcount=1039 'da cevap verilmişti.
erkutozyildirim Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 yine aynı şey yine aynı şey orda soruma cevap verildiğinin farkındayım fakat soruma cevap verilmesi sorunumun çözülmüş olduğu manasına gelmiyor.. yolladığınız eski cevabın tarihinede bakarsanız sevinirim..:icon_excl seçmiş olduğum alt kategoride var olan açılmıyan siteler mevcut fakat site için en ufak bir ileti bile almadık.. (bilginize):icon_ques saygılarımla
askeles Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 yine aynı şey yine aynı şey orda soruma cevap verildiğinin farkındayım fakat soruma cevap verilmesi sorunumun çözülmüş olduğu manasına gelmiyor.. yolladığınız eski cevabın tarihinede bakarsanız sevinirim..:icon_excl seçmiş olduğum alt kategoride var olan açılmıyan siteler mevcut fakat site için en ufak bir ileti bile almadık.. (bilginize):icon_ques saygılarımla ODP size hizmet eden bir firma ya da kurum değildir, önerinizin durumu ile ilgili olarak size geri bildirim yapılmaz. Ayrıca, editörlerin ve forumun amacı sizlerin sorunlarınızı çözmek değildir. Kategorilerde çalışmayan linklerin bulunması da sizin sitenizin listelenmesini gerektirecek bir durum değildir. Öneride bulunduğunuz kategorinin editörü bulunmadığı için incelenmesi bir üst editörün planına kalmış bir durumdur. Siz yukarıda saydıklarımı ve daha önceki mesajlarımda belirttiklerimi kabul etseniz de etmeseniz de işleyiş bu yönde olacak, ısrarlarınıza devam ettiğiniz sürece de aynı cevapları alacaksınız.
Ercan Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Listelenmiş bir sitenin adres, başlık, açıklama ya da kategorisinin hatalı olduğunu düşünüyorsanız sitenin bulunduğu kategorinin tepesindeki "adres düzelt" linkine tıklayarak ilgili formu doldurabilirsiniz. Maxcoder denedim ama sanırım url kayıt değişmiyor, www.ephesus.biz olan sitem sanki "temple of artemis" diye tanımlanmış, ve bakıyorum siteme googleden girenler sadece "temple of artemis" keywrod den girmis. ama ben "ephesus" diye aranıldığında girilmesini istiyorum ..bunu nasıl yapacağım? bilgi verirsen çok sevinirim. iyi çalışmalar
askeles Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Maxcoder denedim ama sanırım url kayıt değişmiyor, www.ephesus.biz olan sitem sanki "temple of artemis" diye tanımlanmış, ve bakıyorum siteme googleden girenler sadece "temple of artemis" keywrod den girmis. ama ben "ephesus" diye aranıldığında girilmesini istiyorum ..bunu nasıl yapacağım? bilgi verirsen çok sevinirim. iyi çalışmalar google'daki sıralamanın ODP ile doğrudan bir bağlantısı yoktur. temple of artemis diye arayınca 670.000 sayfa geliyor, ephesus diye arayınca 2.800.000 sayfa geliyor, tabii ki senin siten daha aşağılarda gelecektir. siten ingilizce olduğundan, http://dmoz.org/Science/Social_Sciences/Archaeology/Regional/Middle_East/Turkey/ adresinde update listing 'e tıkla, gelen adres kısmında şu anda sitenin listelendiği URL'i tam olarak yazıp gelen formu düzenleyebilirsin. Gelen formdaki artemis.asp 'yi silerek formu göndererek, sitenin kök dizini ile listelenmesini önerebilirsin.
eviL Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Genel moderatör arkadaşlarım, http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Sohbet/Java/ şurdaki siteleri birer birer inceleyip, google'den domainin adını yazıp arama yapın, bir çoğu banlı olmasına rağmen dmoz'da listeleniyor. Google nin bile güvenmediği sitelere dmoz nasıl güveniyor şaşırıyorum .-)
Meta MaXCoDeR Posted May 25, 2007 Meta Posted May 25, 2007 Genel moderatör arkadaşlarım, http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Sohbet/Java/ şurdaki siteleri birer birer inceleyip, google'den domainin adını yazıp arama yapın, bir çoğu banlı olmasına rağmen dmoz'da listeleniyor. Google nin bile güvenmediği sitelere dmoz nasıl güveniyor şaşırıyorum .-) ODP'nin Google'la bir ilgisi ve ilişkisi olmadığını daha önce de söylemiştik. Google'ın site seçme kriterleri ve listeleme algoritması bizimkinden farklıdır, farklı siteleri listeliyor olmamız ortada bir hata olduğunu göstermez.
eviL Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 ODP'nin Google'la bir ilgisi ve ilişkisi olmadığını daha önce de söylemiştik. Google'ın site seçme kriterleri ve listeleme algoritması bizimkinden farklıdır, farklı siteleri listeliyor olmamız ortada bir hata olduğunu göstermez. banlı sitelerin dmoz da listelenmesi hata degil yani ? hmm güzel.
sahinler Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 İletişim şekilleri üzerine Her kategorinin sağ üst köşesinde "Suistimal" / "spam rapor et" isminde bir bağlantının olduğunu göreceksiniz. Bu bağlantı Açık Dizin Halka Açık Suistimal Rapor Sistemi isminde bir şikayet formunu getirecektir. Bu raporlama imkanı sadece editör-site ilişkileri için değil, dizini ziyaret eden herhangi bir kullanıcının bahsi geçen sitenin dizinden kaldırılması için bir başvuru gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Dolayısıyla MaXCoDeR'in de yukarıda belirttiği üzere dizindeki sitelerin eklenme politikaları Google ile bağdaşmayabilir ve bilimdiği gibi ODP veritabanını Google gibi Google'dan farklı binlerce arama motoruna sağlamaktadır. Öyleyse ODP Google tekelinde değildir, şimdiye kadar da olmamıştı. Örnek olarak foruma bugün kaydolup sorusunu soran bir kullanıcıya editör en iyi cevabı sunar, eger bu cevap kalıplaşmışsa bu editörün foruma aynı soruyu yazan her yeni kullanıcıya farklı şekillerde cümleler yazmasını gerektirmez. Önemli olan kalıp değil en anlaşılır cevabı vermektir. Dolayısıyla Gönderi kurallarını okudum ve anladım. Sitemi göndermeye hazırım bir anlaşmadır ve anlamadan site gönderen biri hazır değildir veya haksızdır demektir. Lütfen site önerilerini ve bu tür bilgilerin editörlerce önemsendiği gibi siteyi sunan kişi için de bir o kadar önemsenmesi gerektiğini unutmayınız.
Ercan Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Askeles Tesekkür ederim bilgilerinizden dolayı önerilerinizi deneyeceğim.saygılar
osmaniye80 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 abicim beni buraya editor yaparmısınzı abicim beni buraya editor yaparmısınız osmaniye hakkında gazeteler yok abi 30 yakın yerel gazete var ben editor olark başvurdum buraya yönlendirildim. acaba beni editor yaparmısınız 4 bölgede kaçtane istersen haber sitelerini hepsini bilirim bu arda www.osmaniyeguncel.com eklerseniz sevinirim osmaniye kategorisine http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bas%c4%b1n_ve_Yay%c4%b1n/Gazeteler/Yerel_Gazeteler/osmaniye
askeles Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 abicim beni buraya editor yaparmısınız osmaniye hakkında gazeteler yok abi 30 yakın yerel gazete var ben editor olark başvurdum buraya yönlendirildim. acaba beni editor yaparmısınız 4 bölgede kaçtane istersen haber sitelerini hepsini bilirim bu arda www.osmaniyeguncel.com eklerseniz sevinirim osmaniye kategorisine http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bas%c4%b1n_ve_Yay%c4%b1n/Gazeteler/Yerel_Gazeteler/osmaniye Editör başvurunuzu yapıp ilgili kategori için siteleri düzgün açıklamalarıyla önerdiyseniz başvurunuz değerlendirilip mutlaka cevaplanacaktır.
serdartaylan Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 MKE Ankaragücü dinizine editör olmak için başvuru yaptım incelenmesi dileği ile iyi çalışmalar
omerdemre Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Editorluk basvurum Merhaba, ben Omer Demre... Editorluk icin basvurdum ama yanit gelmedi. Kac gun suruyor acaba? ya da kabul edilmeyenlere yanıt verilmiyor mu? Ona gore bosuna beklemiym. Bir de Turkce kategorilerde editorluk basvurularını kim degerlendiriyor? Turkler mi yoksa yabancıların da bir rolu var mı? tesekkurler...
LaVioRtH_cL Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Merhaba, ben Omer Demre... Editorluk icin basvurdum ama yanit gelmedi. Kac gun suruyor acaba? ya da kabul edilmeyenlere yanıt verilmiyor mu? Ona gore bosuna beklemiym. Bir de Turkce kategorilerde editorluk basvurularını kim degerlendiriyor? Turkler mi yoksa yabancıların da bir rolu var mı? tesekkurler... Tüm editörlük başvuruları yanıtlanmaktadır. Ayrıca tüm meta ve üst rütbeli editörler başvuruları inceleme hakkına sahiptir.
birturk Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 editör başvuru World > Türkçe > Kültür ve Sanat > Müzik > Türler > Rock Editör Başvurusu Yapılmıştır Bilginize. umarım incelenir. email : rock@matrock.net
birturk Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 başvuru World > Türkçe > Kültür ve Sanat > Müzik > Türler > Rock Bölümüne Editörlük başvurusu yapılmıştır Bilginize.
Meta MaXCoDeR Posted June 8, 2007 Meta Posted June 8, 2007 Yapılan editörlük başvurularının burada belirtilmesine gerek olmadığı gibi değerlendirme sürecine herhangi bir katkı sağlamadığını da hatırlatmalıyız.
turkiyeli Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 selam arkadaslar simdi bu site tam olarak ne ise yarıyor bir bilghi sahibi olan varmı
cazzgir Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 bende sitelerimi dmoz'a ekledim ancak hala listelenmedi. İlgii arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? <urls removed>
learnglobal Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Dmoz Yurtdisi editoru Arkadaslar, yurtdisi editoru tetra-izmirli efe` ye ulasmaya calisiyorum. 1 Yildir sitemizi ekleyemedim, olumlu olumsuz bir cevap da gelmedi. Spam olmasi diye simdiye kadar araliklarla 3-4 kere eklemeye calistim. en azindan bir bilgi verilse, neden kayit olmadigina dair. Bu arada yurtdisi/danismanlik alt baslik editorunun olmayisi bunu etkilermi bilmiyorum. Neyse kisaca tetrayi taniyan varsa lutfen bildirsin. tesekkur ederim
learnglobal Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 selim Selim (maxcoder) merhaba, size bir sey danisabilirmiyim fatih yilmaz
learnglobal Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Maxcoder size bu site ekleme hakkinda bir kac sey soracagim ama musaitseniz.
Meta MaXCoDeR Posted June 13, 2007 Meta Posted June 13, 2007 Arkadaslar, yurtdisi editoru tetra-izmirli efe` ye ulasmaya calisiyorum. 1 Yildir sitemizi ekleyemedim, olumlu olumsuz bir cevap da gelmedi. Spam olmasi diye simdiye kadar araliklarla 3-4 kere eklemeye calistim. en azindan bir bilgi verilse, neden kayit olmadigina dair. Bu arada yurtdisi/danismanlik alt baslik editorunun olmayisi bunu etkilermi bilmiyorum. Siz sorularınızı sormadan önce biz onları cevaplamıştık. Tekrar edelim: Öneri gönderdiğim kategorinin editörü yok, başvurum incelenecek mi? Sizin bir kategorinin altında herhangi bir editör ismi görmemeniz, o kategorinin hiçbir editör tarafından ilgilenilmediği anlamına gelmez. Kategori ağacında “daha yüksekte” olan herhangi bir editör alt kategorilerde de düzenleme yapabilir. Buna ek olarak, dizindeki bütün kategorilerde düzenleme yapabilen Editall ve Meta denilen iki editör türü vardır. Yani sorunuzun cevabı evet, birisi mutlaka önerinizi inceleyecektir. Sitemi yeniden önermeden önce ne kadar beklemeliyim? Kısaca cevap vermek gerekirse “sonsuza kadar”. Lütfen bir adresi ODP'ye sadece bir kez gönderin. Tekrar hatırlatırız ki, aynı veya ilişkili sitelerin birden fazla defa gönderilmesi, bunların ve bütün ilişkili sitelerin reddedilmesine ve/veya dizinden silinmesine neden olabilir. Başvurularınızı gizlemek ve aynı adresi bir kereden fazla göndermek yasaktır. Bir öneri alındıktan sonra incelenene dek kategoride bekler. Öneriler asla zaman aşımına uğramaz. Eğer sitenizi önermenizin üzerinden birkaç ay geçtiyse ve hala listelenmemişse, ve sitenizin listelenmesine katkısı olacak köklü değişiklikler yaptığınızı düşünüyorsanız tek bir kez daha sitenizi yeniden önerebilirsiniz. Önemle hatırlatırız ki yeni öneriniz eskisinin üzerine yazılabilir. Editörler, incelenmemiş siteleri sıralamak için pek çok yönteme sahiptir ve bunlardan birisi de tarihe göre sıralamadır. Bu durumda yeniden önerdiğiniz site listenin alt sıralarına düşeceği için yeniden incelenmesi daha da uzun sürecektir. Sitemin incelenmesi ne kadar sürecek? (Bir editöre sitemi incelemesini söyleyebilir misiniz?) (Neden bütün önerilerin belli bir zamanda incelenmesini sağlayacak bir sistem geliştirmiyorsunuz?) (X ay bir sitenin incelenmesi için çok uzun, neden bu kadar uzun sürüyor?) Öneri yapılmasıyla editör incelemesi arasında geçen süre bir günle iki yıl arasında değişebilir. Bunun sebebi ODP’nin gönüllülük esasına dayalı olmasıdır. Editörler hiçbir ücret almadan dizini geliştirebilmek için zamanlarını gönüllü olarak ayırmaktadır. Önerilen siteleri incelemek editörlerin yapması gereken görevlerden yalnızca bir tanesidir ve çoğu editör için öncelikli görev değildir. Kullanıcılar tarafından dizine önerilen siteler ODP’nin içerik kaynaklarından yalnızca bir tanesidir. Editörlerin kendi başlarına hareket etmesi ve listelenebilecek siteleri keşfetmeleri tavsiye edilir.
learnglobal Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 mantikli Evet, mantikli bir cevap, AMA, nereye kadar bu boyle surecek diye insanin sorasi geliartik sifreler ebayden de cikti. Yani durumumuz kotu.
Recommended Posts