lemanyak72 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Spam bildirildiği halde ilginç sayfalar görmeye devam ediyoruz. http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/ Editörlerin ne kadar hassas davrandığını herkes görebilir. BudalaForum linkine ve açıklamasına bakın lütfen. Problem solved. link silinmiş ve dizin normal görünüme kavuşmuştur. Emeklerinize teşekkür ediyorum.
erkutozyildirim Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Anlamadığım birşey var biz sitelerimizi dmoz.org sistemine kayıt etmek için napmamız gerekiyor yani 6-7 ay önce eklediğim site eksiği olmamasına rağmen ve 4/4 lük olmasına rağmen neden hala kabul edilmedi anlamıyorum sürekli editör arkadaşlarda var olan kuralları kopyalayıp yapıştırıyorlar fakat çözümden bahsetmiyorlar yani sizin kurallarınız göre kayıt ettirdim ve çok iyi bir kayıt olduğuna dair daha önceki sayfalardada kabul edilmiş fakat eksik şimdi nerde? artık lütfen gereğini yapın yada ne yapmamız gerektiğini bize söleyin..
osmaniye80 Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 6 aydır kayıt yapmaya çalışıyorum 10 sene sonramı cevap vereceksiniz bu bölüme editör yaprsanız ekleme yaparım http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bas%c4%b1n_ve_Yay%c4%b1n/Gazeteler/Yerel_Gazeteler/
osmaniye80 Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 konuya yardım bu konuya kim yardımcı olacak arkadaşlar http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bas%c4%b1n_ve_Yay%c4%b1n/Gazeteler/Yerel_Gazeteler/
lemanyak72 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 10 sene sonramı cevap vereceksiniz bu bölüme editör yaprsanız ekleme yaparım http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bas%c4%b1n_ve_Yay%c4%b1n/Gazeteler/Yerel_Gazeteler/ Boşuan yazıyorsun, çünkü bu forumda kimse sitelerin durumu hakkında bilgi vermiyor. Forumun amacı ne peki dersen, ben anlamadım. Biri cevap verirse bende öğrenirim.
rockdays Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Diyetle zayıfla Merhabalar. İlgili bölümdeki yetkili arkadaşlar aşağıdaki öneriyi değerlendirebilirler mi? Kategori: World: Türkçe: Sağlık: Beslenme <URL removed> Teşekkürler, iyi çalışmalar.
geylani Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 arkadaşlar ben sitemi dmoza kaydediyorum gerekli bölümlere girip gönderiyom ama sitemi kaydetmiyor..sitemde herhangi bir eksiklikte yok neden kabul edilmiyo sitem .. ne iştir bu anlamadım gitti..biri bu konuda yardımcı olursa iyi olur...saygılarımla
olmasamektubun Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Google a girip evden eve nakliyat yazdığınızda büyük bir kepazelikle karşılaşıyorsunuz, inanılmaz bir spam rezilliği.. Hepsinde gizli spam kelimeler.. İlk sayfalarda çıkan sitelerin hepsi gizli bağlantılar ile birbirlerine link vererek arama motoru sonuçlarını manipule ediyorlar. Merak ettim baktım, bu sitelerin bir bölümü dmoz da ekli olduğundan dolayı link verdikleri sitelerin üst sıralara çıkmasını da etkileyebiliyorlar. Acaba dmoz editörleri bu durumun farkında değiller mi, bu rezalete bir son verebilirlerse insanlar aradıkları bilgiye daha kolay ulaşabilirler. Saygılar
Meta MaXCoDeR Posted July 23, 2007 Meta Posted July 23, 2007 Google a girip evden eve nakliyat yazdığınızda büyük bir kepazelikle karşılaşıyorsunuz, inanılmaz bir spam rezilliği.. Hepsinde gizli spam kelimeler.. İlk sayfalarda çıkan sitelerin hepsi gizli bağlantılar ile birbirlerine link vererek arama motoru sonuçlarını manipule ediyorlar. Merak ettim baktım, bu sitelerin bir bölümü dmoz da ekli olduğundan dolayı link verdikleri sitelerin üst sıralara çıkmasını da etkileyebiliyorlar. Acaba dmoz editörleri bu durumun farkında değiller mi, bu rezalete bir son verebilirlerse insanlar aradıkları bilgiye daha kolay ulaşabilirler. Saygılar Google'la ilgili problemlerinizi Google Webmaster Central'ı kullanarak Google'a rapor edebilirsiniz. ODP'nin "spam" anlayışıyla ilgili bilgi almak için lütfen bu başlığın önceki sayfalarına göz atın.
olmasamektubun Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Google'la ilgili problemlerinizi Google Webmaster Central'ı kullanarak Google'a rapor edebilirsiniz. Dmoz ile Google'ın aynı şey olmadığını biliyorum, fakat dmoz'da listelenen sitelerin arama motorlarında diğer sitelere göre bir kaç puan daha fazla avansı olduğunu da biliyorum. İşte bu yüzdern spam yapan sitelerin dmoz desteği ile belli bir konuda hile ile arama motoru sonuçlarını manipule ettiğini , bunun nedeninin de Dmoz olduğunu yazmak istedim sadece. ODP'nin "spam" anlayışıyla ilgili bilgi almak için lütfen bu başlığın önceki sayfalarına göz atın. Burada da sanırım daha önceki sayfalarda Dmoz'un spam suistimal bildir formu hakkında yazılar yazıldığına gönderme yapmak istemişsiniz. 1) Spam raporunu bir kaç defa denedim, çalışmadı 2) Yukarıda sözünü ettiğim arama kelimelerini suistimal eden Dmoz'da kayıtlı o kadar site var ki hepsini tek tek spam rapor formuna yazmaktansa burada yazmak sonuç açısından daha iyi olur kanısında idim!! Saygılar
Meta MaXCoDeR Posted July 23, 2007 Meta Posted July 23, 2007 Burada da sanırım daha önceki sayfalarda Dmoz'un spam suistimal bildir formu hakkında yazılar yazıldığına gönderme yapmak istemişsiniz. Tam tarsine, belirttiğiniz siteler ODP'ye göre spam sayılmadığı için bunları rapor etmenize gerek olmadığını söyleyen mesajlarıma gönderme yapmak istedim. ODP siteleri sıralamaz, puanlamaz, aralarında link ilişkilerine bakmaz. Sizin yaşadığınız sorun tamamen Google'ın sıralama teknolojisinden kaynaklanıyor ve bunu Google'la çözümlemeniz gerekiyor.
olmasamektubun Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Sizin yaşadığınız sorun tamamen Google'ın sıralama teknolojisinden kaynaklanıyor ve bunu Google'la çözümlemeniz gerekiyor. Sanıyorum kendimi yeterince iyi ifade edemedim. Ben yukarıda sözünü ettiğim kelimelerde sitesini yukarıya çıkarmaya çalışan, bu yüzden de rakip siteleri kötülemeye çalışan bir web master değilim. Sadece aradığı bilgiye kolay erişemeyen ve bunun da nedenlerinden birinin Dmoz'un kalite anlayışından kaynaklandığını düşünen sıradan bir internet kullanıcısıyım.
askeles Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Google 'directory' bölümünü uzun zaman önce kaldırdı, yani DMOZ indeksini göremiyorsun çünkü almıyor artık, Türkçe tarafında ise 1 yıldan fazladır güncellenmiyor, linkini de yakında kaldırır herhalde.
MeteKilic Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 etikhaber <url removed> Top: World: Türkçe: Basın ve Yayın: E-Yayın ekledim ama hem dmoza eklenmemiş hemde daha önce hem buraya hemde r10 a attığım mesajlar silinmiş. nedendir?
onurhan Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Editörlüğüm reinstated oldu. Merhabalar, Yurt Dışında olduğumdan dolayı DMOZ Editorlüğümü sürdüremedim.Bu yüzden Reinstated oldu.Yurtdışındaki işlerim bittiğinden dolayı editörlük hesabımın tekrar açılmasını rica ediyorum. Reinstated Formunu dolduruyorum fakat gönderemiyorum.Hata veriyor. http://www.dmoz.org/reinstate.html Saygılarımla
GuRCeLL Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Site Bildirimi Merhaba arkadaşlar uzun zamandır Top: World: Türkçe: Basın ve Yayın: Link Listeleri sitemi eklemeye çalışıyorum ancak ne olumlu ne olumsuz bir mail gelmedi sitemin orada ekli sitelerden herhangi bir şekilde eksik bi yanı olduğunuda sanmıyorum neden eklenmediği hakkında bişeyler söyleyecek kimse varmı acaba
cazzgir Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Thekonya.com hala eklenmedi Sevgili Şahinler... <URLs removed> adlı sitelerini defalarca eklememe rağmen aylardır eklenmedi. Yardımcı olabilirsen sevinirim...
pchayat Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Bu kadarda Olur mu? 9 aydır sitemi kaydetmeye çalışıyorum ancak bir türlü eklenmedi nedenini bilmiyorum buyrun neler buldum bakın Top: World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Madencilik ve Sondaj Kategori bu... Kalekapi.net celikkapi.org Bu sitelerin burda işi ne acaba? Bu sitelerin yeri World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Yapı Sektörü: Kapı ve Pencere Sistemleri Burası değil mi? E peki burasıysa orda ne işi var ? ben başvurunca bu kategoriye kabül edilmiyorum onlar var bu DMOZ da normal mi sizce? Ayrıca alanım ile ilgili Kalekapilari.net - Kale kapı satış sitesi Kapidergisi.com - Kapı ve Dekorasyon Portalı Şeklinde defalarca başvurdum kabül edilmedim buna ne demeli bilmiyorum? Bir yandan alakasız bir kategoride 2 site Bir tarafta sitelerim Ve beklediğim 9 Ay Açıklaması nedir acaba?
buztepesogutma Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 <url removed> sitemi World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Yapı Sektörü: Yapı Malzemeleri: Isıtma, Soğutma ve Havalandırma kategorisine 1 kez önerdim kabul edilmedi. Aradan iki ay sonra tekrar önerdim. Ama sitem hala kabul edilmedi. Lütfen bana yardımcı olurmusunuz. Ne yapmam gerekiyor.
askeles Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 <url removed> sitemi World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Yapı Sektörü: Yapı Malzemeleri: Isıtma, Soğutma ve Havalandırma kategorisine 1 kez önerdim kabul edilmedi. Aradan iki ay sonra tekrar önerdim. Ama sitem hala kabul edilmedi. Lütfen bana yardımcı olurmusunuz. Ne yapmam gerekiyor. Sitenizi tekrar tekrar göndermeyin, beklediğiniz süre içerisinde öneride bulunduğunuz kategoride listelenen sitelerin sayısında bir artış vb. değişme olmuyorsa muhtemelen editör başvuruları henüz incelememiş demektir. Bu durumda beklemekten başka yapacağınız bir şey bulunmuyor.
fbayram Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 selam arkadaslar, editörlerden bir ufak bilgi rica ediyorum. ben dün bitane chat sitesi kayit ettim su bölüme: Top: World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Sohbet siteyi yayina koyali 4-5 ay oldu. sitede üc degisik dil destekleniyor. almanca, türkce ve ingilizce. siteyi actigimizda türkce sohbet odalarina öncelikle agirlik verdik. allaha sükür "genel" kategorisinde ortalama 20-30 kisi hep sohbette bulunuyor. 1. ögrenmek istedigim soru, sitenin üc dilde hizmet vermesi, sitenin dmoz'un türkce bölümüne eklenmesinde bir sorun cikarta bilir mi. 2. sitenin eklenmesinde, sitenin ziyaretcisi olmasi gerekiyor mu ??? ziyaretcilerimizin cogu su an icin agirlikli sitenin türkce bölümüne geliyorlar. diger almanca ve ingilizce bölümlerde gelenler henüz yok. bilginiz icin simdiden tesekkür ederim.
Meta MaXCoDeR Posted September 20, 2007 Meta Posted September 20, 2007 1. ögrenmek istedigim soru, sitenin üc dilde hizmet vermesi, sitenin dmoz'un türkce bölümüne eklenmesinde bir sorun cikarta bilir mi. 2. sitenin eklenmesinde, sitenin ziyaretcisi olmasi gerekiyor mu ??? 1. Hayır 2. Hayır
Loveless Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Merhaba, Aşk kategorisinde bekleyen bir editörlük başvurum var kontrol eder misiniz? Ayrıca o kategoriye bir de site ekledim, kabul edebilir misiniz? Ya da edilmeyecekse neden edilmediğini söylerseniz sorunu düzeltip adresi tekrar gönderirim. İyi çalışmalar...
ExpLo Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 hani dmoz... arkadaşlar bundan aylar önce bir web sitesi yaptım. Can sıkıntısından. Sitede webmaster olmak isteyenlere hitap ediyordu. Konularım özgündü zaten hepsini kendim yazıyor yada çeviriyordum. Neyse dmoz da en uygun olan " http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Bilgi_Kaynaklar%c4%b1/ " kategorisine ekledim. Bir gün bir siteden kontrol ettiğimde bir de ne göreyim. Siteniz Dmoz da kayıtlı değildir diyo. bende espri yaptığını sandım bir baktım harbiden yok. bu kategoride biraz değişiklik yapılmış. Daha dikkatli incelediğimde ise tamamen kendi menfaatleri için kullanıldığını gördüm... nerden mi anladım... Kategori şurası: Top: World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Bilgi Kaynakları (19) Eklenen alakasız siteler: Bolbilgi Sitesi - Her alanda bilgilerin bulunduğu geniş içerikli bilgi sitesi.[bolbilgi.com kaldıkı sitede program hariç intrnetle hiç alakası olmayan konular var] Kategorisel Bilgi Sitesi - Sağlık,ödev,kültür,tarih ve bir çok kategoride bilgi sitesi. [http://www.iyimi.net/ yani sitedeki açıklamasında bile internet yok] Sağlık Bilgileri - Sağlıkla ilgili makale ve geniş bilgilerin yer aldığı sağlık bilgi sitesi. [http://www.saglikyeri.com/ adı üstünde sağlık] bu sadece bu kategori için ve bunların eklendiği vakit oradan benim gibi seo makalelerini kendi sitesine ekleyen bir vatandaşın sitesi daha çıkarıldı oradan... acaba rekabet içinmiydi ama inanıyorum rekabet için olmasa bile adamlar kendi menfaati için kullanmaya başlamışlar artık orayı
Recommended Posts