independence Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Bir internet sitesinin birden fazla kategoride listelenmesi mumkun mudur acaba? Tesekkurler.
yigitomer Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Bir internet sitesinin birden fazla kategoride listelenmesi mumkun mudur acaba? Tesekkurler. siteniz bir kaç kategoriye uygun olsa da, odp, sitenizi yalnızca en uygun kategoriye önermenizi istiyor. bununla birlikte, siteniz "bulunduğu bölgeyle açıkça ilgileniyorsa" hem konu kategorisine hem de bölgesel kategoriye önermenizde mahsur bulunmuyor. yani bir konu kategorisi + bölgeslel kategoriye önerebiliyorsunuz. daha fazla bilgi için burayı tıklayın.
hcifci Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Merhabalar, Yaklaşık bir yıllık gıda ile ilgili bir sitemiz var. İçerik yönünden ve görsel olarak oldukça kaliteli olduğunu düşünüyoruz. World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Gıda Maddeleri ve İçecek: Bilgi Kaynakları dizinine kaydetmek için aylardır uğraş içindeyiz. Fakat bir türlü sonuç alamadık. İlgili kategoride editör yok şu an için. Hatta bir üst kategoride de yok. Editör arkadaşların ilgilenmelerini rica ediyorum. Buradaki linklerin silindiğini farkettiğim için link vermiyorum. Yalnızca bu kategoriyi kontrol etseler ve uygun gördüklerini onaylasalar yeter... Bunun dışında yaklaşık 25 gün önce editörlük için başvurdum. Benimle beraber başvuru yapan bir arkadaşıma hemen ertesi gün cevap geldi. Ben ise hala bekliyorum, bunun belli bir kriteri yok mu? Daha ne kadar beklerim? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim...
Meta MaXCoDeR Posted January 30, 2008 Meta Posted January 30, 2008 Merhabalar, Yaklaşık bir yıllık gıda ile ilgili bir sitemiz var. İçerik yönünden ve görsel olarak oldukça kaliteli olduğunu düşünüyoruz. World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Gıda Maddeleri ve İçecek: Bilgi Kaynakları dizinine kaydetmek için aylardır uğraş içindeyiz. Fakat bir türlü sonuç alamadık. İlgili kategoride editör yok şu an için. Hatta bir üst kategoride de yok. Editör arkadaşların ilgilenmelerini rica ediyorum. Buradaki linklerin silindiğini farkettiğim için link vermiyorum. Yalnızca bu kategoriyi kontrol etseler ve uygun gördüklerini onaylasalar yeter... Bunun dışında yaklaşık 25 gün önce editörlük için başvurdum. Benimle beraber başvuru yapan bir arkadaşıma hemen ertesi gün cevap geldi. Ben ise hala bekliyorum, bunun belli bir kriteri yok mu? Daha ne kadar beklerim? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim... Sitenizin listelenme süresi 1 günle 2 yıl arasında değişebilir. Editörlerimizin bütün siteleri kısa süre içinde incelemesi mümkün değildir. Bu durumu anlayışla karşılayacağınıza inanıyoruz. Editörlük başvurularının incelenmesi için de belli bir süre yoktur. Başvurunuz değerlendirilir değerlendirilmez sonucu size e-posta ile bildirilecektir.
hcifci Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Sitenizin listelenme süresi 1 günle 2 yıl arasında değişebilir. Editörlerimizin bütün siteleri kısa süre içinde incelemesi mümkün değildir. Bu durumu anlayışla karşılayacağınıza inanıyoruz. Editörlük başvurularının incelenmesi için de belli bir süre yoktur. Başvurunuz değerlendirilir değerlendirilmez sonucu size e-posta ile bildirilecektir. Teşekkürler, beklemek gerçekten zor, özellikle de hiç bir bilgi alamadan beklemek. Sonuçta herkes buradaki yazıları okuyor, bu işin böyle olduğunu biliyor ama yine de soruların %80'i aynı: Benim başvurum ne durumda
Meta MaXCoDeR Posted January 30, 2008 Meta Posted January 30, 2008 DMOZ Blog Türkiye açıldı! World/Türkçe editörleri, gayriresmi DMOZ blog'u "DMOZ Blog Türkiye"yi sunar! Açık Dizin'in hem internet kullanıcıları hem de webmaster'lar için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, Açık Dizin'e önem veren ve onu daha yakından tanımak isteyen kullanıcılara yardımcı olmak için DMOZ Blog Türkiye'yi oluşturduk. http://www.dmozblog.gen.tr adresinden erişebileceğiniz DMOZ Blog Türkiye'de; Açık Dizin Projesi (ODP) olarak da bilinen DMOZ‘la ilgili birinci ağızdan bilgiler, güncel haberler, webmaster’lara yönelik püf noktaları ve World/Türkçe kategorisiyle ilgili gelişmeleri bulacaksınız. Gayriresmi blog’umuz, resmi DMOZ Blog'daki yazıların çevirilerinden ve World/Türkçe editörlerinin özgün yazılarından oluşacaktır.
yasin1987 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Selam ben sitemi kayıt ettirmek için dizine üye oldum sonra buraya yönlendirdiler, sitem ne zaman dizinlerde gözükür. Ayrıca ben sitemi 1 hafta içinde yenisiyle değiştiricem bu sorun yaratır mı?
Meta MaXCoDeR Posted February 7, 2008 Meta Posted February 7, 2008 Selam ben sitemi kayıt ettirmek için dizine üye oldum sonra buraya yönlendirdiler, sitem ne zaman dizinlerde gözükür. Ayrıca ben sitemi 1 hafta içinde yenisiyle değiştiricem bu sorun yaratır mı? ODP'de ne dizine site kaydetme ne de üye olma fonksiyonu yoktur. "Site öner" linkiyle dizine site önerebilirsiniz, ancak önerilen sitelerin listeleneceğine ya da belli bir süre içinde listeleneceğine dair bir garanti sunmuyoruz. Sitenizin incelendiği andaki içeriği dikkate alınır. Listelenen siteler de düzenli olarak kontrol edilip kriterlerimize aykırı hale gelenler dizinden çıkarılır.
pchayat Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Selamlar MaXCoDeR; Daha önce ki postlarınızda en geç iki sene içinde listelenir demişsiniz. Ancak ben 2.5 senedir beklemekteyim. Ulaşmadığından endişenerek defalarca tekrar başvurdum. Başvurumuda özenle yaptım ancak henüz bir sonuç elde edemedim. Başvurduğum alanların yöneticisi yok acaba bu yüzden mi problemler? Ayrıca az önce tekrar başvurdum sitelerimiz ve açıklamaları şöyle http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Ekonomi_ve_%c4%b0%c5%9f_D%c3%bcnyas%c4%b1/Yap%c4%b1_Sekt%c3%b6r%c3%bc/Kap%c4%b1_ve_Pencere_Sistemleri/K/ site: <removed> Başlık: Kale Kapı Açıklama: Kale marka çelik kapı satışı yapan şirket sitesinde fiyat ve ürün hakkında bilgiler bulunuyor. http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Ekonomi_ve_%c4%b0%c5%9f_D%c3%bcnyas%c4%b1/Yap%c4%b1_Sekt%c3%b6r%c3%bc/Kap%c4%b1_ve_Pencere_Sistemleri/O/ site: <removed> Başlık: Oda Kapısı Açıklama: Master Door marka oda kapısı satışı yapan şirket sitesinde fiyat ve ürün hakkında bilgiler bulunuyor. http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Ekonomi_ve_%c4%b0%c5%9f_D%c3%bcnyas%c4%b1/Yap%c4%b1_Sekt%c3%b6r%c3%bc/Kap%c4%b1_ve_Pencere_Sistemleri/A/ site: <removed> Başlık: Amerikan kapı Açıklama: Master Door marka amerikan kapı satışı yapan şirket sitesinde fiyat ve ürün hakkında bilgiler bulunuyor. Eski başvurum kalekapilari.net içindi. diğerleri ise ortalama 6 ay önce başvurulmuş sitelerdir. tabii bi sonuç alamadık Sağlıcakla...
ehliyetokulu Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 <NO URLs, please> sitesi <URL removed> sitesinin ehliyet alanlar için kaynak olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle aşağıdaki dizine öneriyorum. Günlük ortalama 400- 2000 arası ziyaretçisi olan sitenin kaydı için veya yapılması gereken çalışmalar için şimdiden teşekkürler. Top: World: Türkçe: Kaynaklar: Eğitim: Kurs ve Dershaneler: Sürücü Kursları
Manindark Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Selam ilk önce çalışmalarınızda başarılar.Size sormak istediğim soru dmoz'da uzun zamandır güncellenmeyen siteler veya bloglar hala dmoz'da listelebilirmi? Çünkü ben Top: World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Web: Web Günlükleri: Teknoloji kısmında blogumu kaydettim ve gördüğüm kadarıyla bazı bloglar kimi kaç aydır kimi ise kaç yıldır bloglarını güncellemiyor tabi buda benim gibi başvuru yapan diğer blog sahipleri için bir engel eğer değerlendiriseniz ve soruma cevap verirseniz sevinirim. http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Web/Web_G%c3%bcnl%c3%bckleri/Teknoloji/ Dizinde güncellenmeyen veya ulaşılamayan blogların listesini ben vermek isterdim ama kimsenin tepkisini çekmek istemiyorum zaten aralarında blogculuğu bırakan arkadaşlarımda var siz editör olarak gereken neyse yapıcağınızdan eminim tekrar iyi çalışmalar.
mustafayildiz Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Türkçe Karakter Herkese merhaba. Burada Açýk Dizin Projesi (ODP) ile veya editörlük ile ilgili sorularýnýzý sorabilirsiniz. Bu konu baþlýðý altýndaki tartýþmalarda World/Türkçe ( http://dmoz.org/World/T%fcrk%e7e/ ) kategorisine yönelik konulara öncelik vermeyi tercih ediyoruz, ancak tüm sorularýnýzý yanýtlamak için elimizden geleni yapmaya çalýþacaðýz. Ýlginiz için þimdiden teþekkürler, Tunga World/Türkçe'den sorumlu Meta dikkat ettim hiç türkçe karakterli web sitesi göremedim dmoz da editorler convert ederek türkçe karakteri ekleyebilirler yada benmi göremedim acaba türkçe karakterli bir domain. IDN Çevirici ile üşçöğ gibi karakterleri convert edebilirler (düzenleyebilirler) örnek http://www.türkçe.com http://www.xn--trke-2oa7j.com bu şekilde eklenebilir mesela editlemek zorunda kaldım url ler iptal olabilir diye trke-2oa7j [nokta] com türkçe [nokta] com şeklinde eklenebilir.
Meta MaXCoDeR Posted February 17, 2008 Meta Posted February 17, 2008 Selam ilk önce çalışmalarınızda başarılar.Size sormak istediğim soru dmoz'da uzun zamandır güncellenmeyen siteler veya bloglar hala dmoz'da listelebilirmi? Çünkü ben Top: World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Web: Web Günlükleri: Teknoloji kısmında blogumu kaydettim ve gördüğüm kadarıyla bazı bloglar kimi kaç aydır kimi ise kaç yıldır bloglarını güncellemiyor tabi buda benim gibi başvuru yapan diğer blog sahipleri için bir engel eğer değerlendiriseniz ve soruma cevap verirseniz sevinirim. http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Web/Web_G%c3%bcnl%c3%bckleri/Teknoloji/ Dizinde güncellenmeyen veya ulaşılamayan blogların listesini ben vermek isterdim ama kimsenin tepkisini çekmek istemiyorum zaten aralarında blogculuğu bırakan arkadaşlarımda var siz editör olarak gereken neyse yapıcağınızdan eminim tekrar iyi çalışmalar. Sitede özgün, nitelikli ve faydalı bir içerik bulunuyorsa güncel olup olmaması önemli değildir. Ancak blog'lara has olarak ikili bir durum olduğunu söyleyebiliriz: Güncel olaylar/haberler üzerine yazılan bir blog'un kendisi güncellenmiyorsa bir süre sonra dizinden çıkarılabilir, ama her zaman faydalı olabilecek yazılar içeriyorsa güncel olmasa bile dizinde kalma hakkına sahip olacaktır. Yeniden değerlendirilmesini önerdiğiniz siteler varsa bunları kategori editörlerine bildirmekten çekinmeyiniz.
Meta MaXCoDeR Posted February 17, 2008 Meta Posted February 17, 2008 dikkat ettim hiç türkçe karakterli web sitesi göremedim dmoz da editorler convert ederek türkçe karakteri ekleyebilirler yada benmi göremedim acaba türkçe karakterli bir domain. IDN Çevirici ile üşçöğ gibi karakterleri convert edebilirler (düzenleyebilirler) örnek http://www.türkçe.com http://www.xn--trke-2oa7j.com bu şekilde eklenebilir mesela editlemek zorunda kaldım url ler iptal olabilir diye trke-2oa7j [nokta] com türkçe [nokta] com şeklinde eklenebilir. Türkçe karakterli alan adlarını listelemeyle ilgili bir sıkıntımız bulunmuyor, ancak bu alan adları henüz çok nadir kullanıldığı için dizinde karşılaşmamış olmanız normal kabul edilebilir.
Manindark Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Haklısınız mesala acemiblogcu blog yazmaya yeni başlayan arkadaşlar için içerikleri çok yarar nitelikte.Diğer sizin söylediğiniz gibi içerikleri sırf teknoloji,güncel olaylar olan bloglarda var bu bahsettiğim bölümde bu bölümde sorumlu editör magnvs bu kişiylemi irtibata geçmem gerekiyor?
Meta MaXCoDeR Posted February 17, 2008 Meta Posted February 17, 2008 Haklısınız mesala acemiblogcu blog yazmaya yeni başlayan arkadaşlar için içerikleri çok yarar nitelikte.Diğer sizin söylediğiniz gibi içerikleri sırf teknoloji,güncel olaylar olan bloglarda var bu bahsettiğim bölümde bu bölümde sorumlu editör magnvs bu kişiylemi irtibata geçmem gerekiyor? Evet, magnvs o kategoride düzenleme yetkisine sahip editörlerden biri. Kendisiyle irtibata geçmeniz uygun olacaktır.
Manindark Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Teşekkürler yardımınız için iyi çalışmalar..
Lonely_land Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Bilim > Teknoloji > Elektrik ve Elektronik Sorumlu Arkadaş http://www.google.com.tr/Top/World/T%C3%BCrk%C3%A7e/Bilim/Teknoloji/Elektrik_ve_Elektronik/ Katagorisi ile ilgilenen biri editörümüz varmı ? . Eğer varsa bana yardımcı olablirmi ? Elektronik Magazin adına yaptığım başvurulardan hala bi sonuc yok.
Safak_Sebastian Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Sitem Herkesin Yakındıgı Tek Konu Var Neden Ben Onlardan İyimde Nie Ben Kabul Görmüyorum İster İstemez Kafayı Yoruor Hani Dmoza Girmis Girmemis Pekte Önemli Deil Dmoz a Baglı Tüm Arama Motorlarında Sitem Cıkıor Alexa da iyi Derecedeyim Sitem 6 Ayda Bir Güncel İcerikler Temaları Değişior Ama 1.5 Yıldır 5 Defa Ask Siir Katagorisine Bavuru Yaptım İlk Zaman Bostu Suan Tam 4 Site Var Tabi 3 Tanesi tc.tr Uzantılı Bide Diyiolarki Net Org Com Tr Uzantılı Olcaklar Onları Kim Ekledi Peki Bilmiyorum Popum Acıor Site Acılmıyor Aslan Gibi Sitemisse Girmiyor Ortada Hile Duzen Dönüor Ama Neyse Google Amcamda Olmasa Sahipsiz Kalcaz Saygılarımla <URL removed>
Manindark Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Ben söyleyecek söz bulamıyorum hakikaten bunca emeğin karşılığında okadar başvuru yapan siteler eklenmiyor alakasız içeriksiz güncellenmeyen siteler hala dizinde.Dizindeki editöre e-mail at dediler attık ses yok seda yok adam kendi sitesine çalışmış neyapcak benim veya başkasının temiz iyi içerikli sitesini.Nerde eş dost var bu dizinde insanlıkla saygıyla yaklaşıyoruz yardımcı olmaya çalışıyoruz dinleyen yok yazık başka birşey demiyorum.
MustafaTr Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 selamün aleyküm. Editör arkadaşlar islam bölümüne sitemi eklemeye calıştım eklenmedi, eklenen sitelerden geri değil sitem. Üst editör arkadaş varsa, ordaki editörlerin işlerini doğru yapmasını söyleyiniz. sitem <URL removed> Ayrıca editörlük için başvuru yaptım. İyi sonuc gelirse bundan sonra böyle sorunlar cıkmayacak. Hakkı olan siteler eklenecek.
TRDmoz Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 .. MaxCoder Sohbet/istemci yazılımları bölümüne bir kaç başvuru yaptım 2 aydır bekliyorum ancak dmoz.org dan daha bi editör gelmedimi siteme ve baska kategorilerden dolayıda.acaba başvurduğum email adresi banmı yedi.yoksa yavaşlıkmı söz konusu.bir ilgilenirsen sevinirim.
Meta MaXCoDeR Posted March 11, 2008 Meta Posted March 11, 2008 MaxCoder Sohbet/istemci yazılımları bölümüne bir kaç başvuru yaptım 2 aydır bekliyorum ancak dmoz.org dan daha bi editör gelmedimi siteme ve baska kategorilerden dolayıda.acaba başvurduğum email adresi banmı yedi.yoksa yavaşlıkmı söz konusu.bir ilgilenirsen sevinirim. Sitenizi 1 kez önermeniz yeterlidir. Önerilen sitelerin ne zaman inceleneceğine dair bir garanti veremiyoruz; bu süre genellikle 1 günle 2 yıl arasında değişebiliyor.
TRDmoz Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 .. maxcoder 2 yıl çok fazla bi süre Dmoz.Org gibi ciddi bir proje nin yavaş çalışmaması gerekmekte diye düşünüyorum.Ve ben burdan sizden rica ettim sizin incelemeniz konusunda eğer yetkiniz varsa ki vardır.Belirttiğim kategoriyi birde sizin incelemenizi arz ederim.çünkü Dmoz.org gibi bir dizinde bende yer almak istiyorum. saygılar.
joemaster Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 kayıt gecikmesi okadar cok basvuru varkı bir hafta içinde anca kontrol edilebiliniyor. bence kaydettıgınız sitenizin önce hangi bolum ve hangi katagori oldugunu belırtırseniz daha cok yardım alacagınıza inanıyorum. sadece domain name belirtiliyor.
Recommended Posts