growjack Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 ben sitemi dmoz eklemek istiyorum ama bu konuda hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sewinirim cixsim.org saolun
sahinler Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Gönderim http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=sitenizi+dmoz%27a+nas%C4%B1l Eğer ODP'de yeniyseniz, öncelikle sitenizin yayın amacını belirleyin ve bu amaca yönelik sitelerin nerede listelendiklerine bakınız, ilişkili sitelerle kesinlikle karşılaşacağınıza inanıyoruz. Bunların sonrasında sitenizi göndermeden önce listelenebilirliğini hesaplayınız ki bitmemiş ve hatalı sayfalardan oluşturulmuş olmasın. Bu tür sitelerden dolayı hem site yapımcıları hem de dizin editörleri birçok zorluklarla karşılaşıyor. Sitenizin çabuk listelenmesi sadece editörlere bağlı değil, aynı zamanda bu olanak sizin elinizde, gönderi kurallarına uygun şekilde sitenizi en iyi başlığı ve objektif açıklaması ile yorumlamanız, sitenizi hatalı açıklamalarla gönderilen diğer sitelerden çok daha hızlı listelenmesini sağlar.
growjack Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 sahinler teşekürler başvuruyu nerden yapabilirim dmoz.comda bişey anlamadım
Meta MaXCoDeR Posted November 13, 2006 Meta Posted November 13, 2006 sahinler teşekürler başvuruyu nerden yapabilirim dmoz.comda bişey anlamadım Henüz yeni başvuru kabul edilmemektedir. Sunuculardaki arıza tamamen giderilip ODP yeniden faaliyete geçtiğinde buradan da duyuracağız.
Duman Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 suistismal raporlar sanırım hiç incelenmiyor ve rapor eden kişiye dönuş yapılmıyor? görevini şerefiyle yerine getirmeyen kendi çıkarları için kullanan editör ve editörleri rapor etmememize rağmen metalardan geriye dönuş yanıt alamıyoruz editöler hep haklı anlamınamı gelıyor bu?
Meta MaXCoDeR Posted November 14, 2006 Meta Posted November 14, 2006 suistismal raporlar sanırım hiç incelenmiyor ve rapor eden kişiye dönuş yapılmıyor? Suistimal raporlarının hepsi inceleniyor ve rapor eden kişiye geri dönüş yapılmıyor. Ancak size verilen takip linkini kullanarak raporunuzun ne aşamada olduğunu kontrol edebilirsiniz.
Duman Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Suistimal raporlarının hepsi inceleniyor ve rapor eden kişiye geri dönüş yapılmıyor. Ancak size verilen takip linkini kullanarak raporunuzun ne aşamada olduğunu kontrol edebilirsiniz. bize verilen takip linki nerde nasıl bakacaz ne tur bi aşamada olduğunu?
Meta MaXCoDeR Posted November 14, 2006 Meta Posted November 14, 2006 bize verilen takip linki nerde nasıl bakacaz ne tur bi aşamada olduğunu? Takip linki, raporu gönderdiğiniz anda size gönderilen e-postada yer alıyor. Eğer linki kaybettiyseniz yenisini alamazsınız.
lemanyak72 Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 eksik kategori Top: World: Türkçe: Bölgesel: Orta Doğu: Türkiye: Ekonomi ve İş Dünyası: İller (0) dizgisine [url=]http://www.urfaisrehberi.com[/url] adresini eklemek istedim ama Şanlıurfa iller listesinde yok. ilgilenen editörlerden eklemelerini istirham ediyorum.
Duman Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Takip linki, raporu gönderdiğiniz anda size gönderilen e-postada yer alıyor. Eğer linki kaybettiyseniz yenisini alamazsınız. Takip linki bana hiç bi zaman gönderılmedi.
sahinler Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Teknik Sorunlar... Top: World: Türkçe: Bölgesel: Orta Doğu: Türkiye: Ekonomi ve İş Dünyası: İller (0) dizgisine [url=]http://www.urfaisrehberi.com[/url] adresini eklemek istedim ama Şanlıurfa iller listesinde yok. ilgilenen editörlerden eklemelerini istirham ediyorum. Eksikliği belirttiğiniz için teşekkür ederim. Sistemin teknik arızası nedeni ile hemen yapma imkanımız olmadığından sorunların çözümü ile en kısa zamanda ilgileneceğiz. Takip linki bana hiç bi zaman gönderılmedi. Bu link sistem tarafından size otomatik iletilmektedir. Sisteme ait problemden kaynaklı olabilir, lütfen teknik sorunlar çözüldüğünde başvurunuzu tekrarlayınız. Dmoz.org üzerinde teknik sorunlar http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?p=227329
Duman Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Bu link sistem tarafından size otomatik iletilmektedir. Sisteme ait problemden kaynaklı olabilir, lütfen teknik sorunlar çözüldüğünde başvurunuzu tekrarlayınız. Dmoz.org üzerinde teknik sorunlar http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?p=227329 Hocam size pm attım ilgilenirseniz sevinirim kolay gelsin.
sahinler Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Hocam size pm attım ilgilenirseniz sevinirim kolay gelsin. Yukarıda da belirtmiştim, lütfen teknik sorunlar çözüldüğünde başvurunuzu tekrarlayınız. Çünkü, son zamandaki sorunlar nedeniyle editör alanına dahi bağlanılamıyor. Ayrıca bu nedenle editörlere yazmanız size resmi bir cevap sunamaz, hizmetler düzeldiğinde bu linki kullanarak suistimal mesajınızı iletebilirsiniz. http://report-abuse.dmoz.org/ Teşekkürler...
Duman Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 3 aydir aynı suistimali rapor ediyorum defalarca 3 aydır aynı teknık sorun dmozda devammi ediyor? suistimal linkinden ziyade size ve erkinede özel linklerınızden rapor ettim ama maalesef...
ekremx Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Dmozdan silinen Bir site... Merhaba dmozdan silinen bir site tekrardan kuralara uyarsa eklene bilirmi??
sahinler Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Merhaba dmozdan silinen bir site tekrardan kuralara uyarsa eklene bilirmi?? Silinme nedenine göre bazen bir defaya mahsus tekrar kabul edilebiliyor, tabi ki bunlar her site için geçerli değil, editörün siteye biçtiği kalite, süreklilik ve kullanıcıya kazanımı gibi şartlara nazaran değişiyor. DİKKAT Dmoz.org üzerinde teknik sorunlar http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?p=227329
ekremx Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 warezden dolayı silinmiş sanırım ama warez bölmünü yok 1 kaç tane rapid divx linki koymustum..
Meta MaXCoDeR Posted November 16, 2006 Meta Posted November 16, 2006 warezden dolayı silinmiş sanırım ama warez bölmünü yok 1 kaç tane rapid divx linki koymustum.. Sitenizde warez bölümü olup olmaması önemli değil. Siteniz yasa dışı içerik (örneğin korsan DivX filmler) içeriyorsa ODP yönergelerine aykırıdır ve bu durumda dizinde listelenemez. Sitenizi yönergelere uygun hale getirdiğinize inanıyorsanız bir kereye mahsus olmak üzere yeniden başvurabilirsiniz.
erkutozyildirim Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Sİte Ekleme Merhabalar siteyi yeni buldum ekleme forumları ve ilerisindeki adımlar konusunda yardımcı olacak arkadaşlar varmı acaba? gerçekten uzun yıllardır önemsediğim bir konu fakat nasip olmamıştı şimdi yardımlarınızı bekliyorum msn: <email deleted> saygılarla
ekremx Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 1 keremi baş vura bilirim yani?Başka basuvuru yapamazmıyım? Mesela kuralara uydum ama eklenmedim artık hiçmi basvuru yapamam??
Meta MaXCoDeR Posted November 17, 2006 Meta Posted November 17, 2006 1 keremi baş vura bilirim yani?Başka basuvuru yapamazmıyım? Mesela kuralara uydum ama eklenmedim artık hiçmi basvuru yapamam?? Bir sitenin listelenmemiş olmasının üç sebebi olabilir: 1) Yönergelere uygun olmadığı için silinmiştir. 2) Uygun kategoriye gönderilmediği için silinmiştir ya da dolaşımdadır. 3) Henüz incelenmemiştir. 2. neden dışındaki nedenleri düşünerek yeniden başvurmanız bir fayda sağlamayacaktır. Aksine editörlerin işini zorlaştıracağı için sizin siteniz de dahil olmak üzere bütün sitelerin incelenmesi gecikecektir.
ekremx Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 maxcoder o kadar önemli bir dizin bura dimi öyle ise o kadar alakasız spmalı site eklenmişki onlara neden bakmıyorusnuz???Onlar torpillimi???
sahinler Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Merhaba dmozdan silinen bir site tekrardan kuralara uyarsa eklene bilirmi?? warezden dolayı silinmiş sanırım ama warez bölmünü yok 1 kaç tane rapid divx linki koymustum.. 1 keremi baş vura bilirim yani?Başka basuvuru yapamazmıyım? Mesela kuralara uydum ama eklenmedim artık hiçmi basvuru yapamam?? maxcoder o kadar önemli bir dizin bura dimi öyle ise o kadar alakasız spmalı site eklenmişki onlara neden bakmıyorusnuz???Onlar torpillimi??? Sayin Ekrem bey, bu tür sitelerle editörler ilgilenmeseler burada tekrar eklemek için bulunmazdiniz. Ayrica degerli dizin editörü MaXCoDeR'in de size anlatmak istedigi gibi, sitenizi defalarca gönderebilirsiniz ama önce durumundan emin olmaniz gerekiyor. Siteniz uygun özelliklere sahip ise sitenizi uygun kategoriye kurallara uygun bir sekilde gönderebilirsiniz. Dizinde listelenmek bir hak degildir, dizinine sadece yönergelere uygun editörlerce talepleri kabul edilmis siteler yer alir. Belkide Türkçe dizini içerisinde buldugunuz sitelerin hatali eklemeler oldugunu dusuneceksiniz; buna hak vermek için eklendigi gunden bugüne kadar göz atmak gerekiyor ki bu sitelerin yayinlari, amaçlari ve hatta sahipleri degismistir. ODP sitelerinden editörler sorumlu degilllerdir, editörler hergün ODP sitelerini tek tek ziyaret edemezler, Türkçe dizinde 25.000 sitenin az oldugundan sikayetçi olan kullanicilar var. Bizim için dizin temiz ve degerli olmalidir, eger iki bin site ayni ve kopyalardan olusmaktaysalar biz sadece birbirinden farkli islevi gören siteleri ekleyebiliriz. Farkli, baslik ve açiklamasini dogrulamadigini düsündügünüz bu tür siteleri listelenmis oldugu kategori editörüne bildiriniz. Anlayisiniz için tesekkürler Dmoz.org üzerinde teknik sorunlar http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?p=227329
erkutozyildirim Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Merhaba arkadaşlar tekrardan gördümkü benim mesajım görülmemiş nerden nasıl başvuru yapacam bu konuda aydınlatırmısınız.. saygılarla
Recommended Posts