eviL Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 ya ne sacma bi propaganda guduyorsun sen ? siten kabul edilmedi diye sahinlerin hangi ırktan olusu seni ne enterese ederki ? kaldıki burasi milliyetciligin savunulacagı bir forum degil! ßende Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir kürtüm! bunda sana batan ne var ? 2şerefsizin çıkıp birşeyler yapmasını bütün kürtlere mal edemezsin.. Şu foruma 2 dakika girelim bakalım ne var yararımıza olucak birşey derken elamanın yazdıklarına bak..Hey Allahım
cyilmaz Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Arkadaşlar bu forumun amacı dmoz editörlerine çamur atmak veya siyasi tartışma yaratmak değil, bunu yaparak elde edeceğiniz sonuç sadece bu forumun Türkçe bölümünün gereksiz işlev nedeniyle kapatılması olur. Gözümüzden kaçan bir durum olursa lütfen bunu bize bildiriniz. World/Türkçe altında bulunan sitelerde kategorisi ile birlikte iletildiğinde incelenip gereği yapılır. Kabahatli veya kötü niyetli bir yaklaşım olursa bunu da lütfen http://www.dmoz.org sitesinde yukarıda sağ bölümde bulunan "suistimal rapor et" formu aracılığıyla iletiniz. Siyasi tartışmalarınızı lütfen farklı platformlarda yapınız.
fbayram Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 selam merhaba, hastaligim yüzünden bir süre gelemedim. biraz göz gezdirdim. bu son sayfa cok ilgi cekici olmus. bölücülüge, daha dogrusu vatan hainligi yapan yada buna destek olan bir (örnegin kendi sitesi ile) kisinin dmoz'da editörlük yapmasi hayli ilginc geldi ve bana buna benzer daha önceki bir baska tartismayi aklima getirdi. daha vahim olanida, bizim sözde türk dmoz yöneticilerininde bu ve bunun gibi kisilere aralarinda yer vermeleridir. dmoz'un sahipleri teröre destek veren siteleri arasinda barindiracagini pek sanmiyorum. ama dmoz'un kürtce bölümüne bütün terörist kürtler yönetici olarak bakiyorsa, bu tür sitelerin burada yer almasida olagandir. 2 + 2 eder 4. bizim yapacagimiz sey, daha üst makamlarla baglanti kurup, durumu ayrintili bri sekilde izah etmek. yurt disinda yasayan arkadaslarinda, bulunduklari ülkenin haber gazetelerine bu konuyu acmak. sanirim hayli ilgi cekecek.
tiamat Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 selamlar, aylarca geceli gündüzlü uğraşıp bir site yaptım.. Maalesef dmoz da listelenmedi uzun süredir. Google botlar hergün geliyor siteye. ama googleda da çıkmıyor. Bunun başka bir yolu yok mu arkadaşlar.. O kadar emeğe yazık olacak ..
fbayram Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 merhaba tamiat, siten google'de hemen cikmaz. sitenin google'de gösterilmesi icni zamana ihtiyac var. 3 ile 6 beklemelisin. bu zaman zarfinda sitene dogru giden baglantilar toplamaya calis. ne kadar kaliteli baglanti toplaya bilirsen, kendi siten icin o kadar iyi ve google bunu gelecek yenilemesinde dikkate alacaktir. o yüzden biraz sabir ve bol calismalar dilegi ile kendine eyi bak
tiamat Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 siteye doğru giden bağlantılar derken, başka sitelere benim linkimi vermek değil mi? türk dizinlerine ekliyorum sitemi bir konuda daha takılıyorum.. benim charset windows-1254 sayfa görüntülenirken bir sorun yok.. ama kaynak görüntülediğimde ü,ç ve ö ler bozuk çıkıyor... Aşağıdaki gibi: "Mitolojiye göre Likya'lı Kahraman Bellerophon kanatlı atı Pegasos'un sırtında ağzından ateş püskürten canavar Kimera ile savaşmış ve onu burada öldürmüştür. Yöresel inanışa göre canavarın ağzından çıkan" Başka sitelere bakıyorum charset charset=iso-8859-9 yazmışlar, onu da denedim ama yine bozuk çıkıyor. google siteyi indexlerken hangi halini okuyor.. kaynaktaki bu bozuk halini mi yoksa sayfa görüntülenirken ki düzgün halini mi?
ehliyetokulu Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 dmozda editörlerin sorumlu olduğu sayfalar Editörlerin sorumlu olduğu sayfalar olduğunu tahmin ediyorum . doğru ise hangi sayfaya hangi editör ilgilenir öğrenilebiliyor mu? Öğrenilebiliyor ise nereden? yoksa öğrenilemiyor şansa sitelere baklıyorlar mı? Soruma herkes değil sadece işi bilen editörlerden cevap yazılır ise sevinirim.
askeles Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Editörlerin sorumlu olduğu sayfalar olduğunu tahmin ediyorum . doğru ise hangi sayfaya hangi editör ilgilenir öğrenilebiliyor mu? Öğrenilebiliyor ise nereden? yoksa öğrenilemiyor şansa sitelere baklıyorlar mı? Soruma herkes değil sadece işi bilen editörlerden cevap yazılır ise sevinirim. Bir editör yetkisi olan kategoride düzenleme yapabilir. Sayfanın en altına bakarak yetkili editörü görebilirsiniz. Ör: http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/E%c4%9flence_ve_Ya%c5%9fam/Otomobil/
askeles Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 siteye doğru giden bağlantılar derken, başka sitelere benim linkimi vermek değil mi? türk dizinlerine ekliyorum sitemi bir konuda daha takılıyorum.. benim charset windows-1254 sayfa görüntülenirken bir sorun yok.. ama kaynak görüntülediğimde ü,ç ve ö ler bozuk çıkıyor... Aşağıdaki gibi: "Mitolojiye göre Likya'lı Kahraman Bellerophon kanatlı atı Pegasos'un sırtında ağzından ateş püskürten canavar Kimera ile savaşmış ve onu burada öldürmüştür. Yöresel inanışa göre canavarın ağzından çıkan" Başka sitelere bakıyorum charset charset=iso-8859-9 yazmışlar, onu da denedim ama yine bozuk çıkıyor. google siteyi indexlerken hangi halini okuyor.. kaynaktaki bu bozuk halini mi yoksa sayfa görüntülenirken ki düzgün halini mi? Link verseydin bakabilirdim. Makinanda codepage sorunu olabilir mi ?
tiamat Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 iso-8859-9 ve windows-1254 beraber yazınca düzeldi. sanırım bu şekilde sorun olmayacak teşekkürler.
ehliyetokulu Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 teşekkür ederim editör askeles ilginiz için teşekkürler yani foruma katıldığım için bilmediğim konularda beni bilgilendirdiğin için teşekkürler. çalışmalarında çok çok başarılar dilerim . herkese yardımcı olmaya çalışmaktasın . Bu konuda kendim ve herkes adına teşekürler. Yolun herzaman açık olsun . Bilgi paylaştıkça büyür. Geçmişte bir fabrika ziyaretimde bir ustanın (fabrikanın adı kale kilit) bir işi yaparken herkesi çıkarıyordu. Böyle davranmadığın için teşekkürler. Sinan Akduman Kurucu-Müdür
mokoko Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 yeni editor alınma sıklığı ne boyutta ? eğer yeni editorler alınmayacaksa kimseyi kastırmadan bölümlere şu an için yeni editor düşünmüyoruz densin. çünkü başvuru yaptığını bildiğim 10'larca arkadaşımdan hiçbiri alınmadı ki biliyorum çok kalifiye interneti ilk çıktığı günden beri kullanan arkadaşlar.
sahinler Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Editörler burada, sizin için... Herseyden önce, sahip olduklari sitenin gelecegi için önemli bir forumda nereye ne yazacagini bilmeyen bir irkçi ve bir küfürbazin her istegine cevap vermek zorunda kaldigim için herkesten özür dilerim. #253. girdi "benim anlayamadığım , sen burada ne demek istedin1 ayrıca buradaki editorlerin hepsi kusura bakmayin ama yalancidir" 1- Yazdiklarimi anlamamissiniz (Dogrulamissiniz) 2- ODP'nin tüm editörleri gönüllü insanlardir, gönlünü ve zamanini Türkçe siteleri listeleyerek bir hizmete adamislardir. Onlari kendinize benzeterek hakaret etmeyiniz. "o kadar salakca siteleri dmoza almışlar" Bunu bir baskasi da sizin siteniz için rahatlikla söyleyebilir. "bizim siteler halen dmoz dışında" Bu konuyu daha önce açikladigimi dusunuyorum. "dmozu şöyle bir gez içindeki sitelere bak -bana hak vereceksin" ODP'yi ODP olmadan önce de taniyorum, ayrica kategorilerine göre durumun ne kadar vahim veya iyi oldugunu en az sizin kadar görebiliyorum, bu dizinlerin eski bir tanigi, ayni zamanda editörüyüm. #254. girdi "Editorler Galiba Dmozun Allahi!!!" Ne yazik ki o manaya geliyor. Editörler bir kategori olustururlar veya silerler, istedikleri siteleri ekler veya silerler. Aksi bir karar ikinci editör veya diger editörlerin itirazi sonrasi sonrasi gerçeklesir. Tüm bunlara ragmen editörler objektiflerdir, objektif olmalidirlar. "Ah Bu Dmozun Gercek Sirketini Bir Bulsam Sizleri Tek Tek Yazacagim Oraya" Sahtesi olan bir sirket ? ODP bir sirket degildir, yalniz sponsorlugu AOL (AOL'e katilan Netscape) sirketleri tarafindan resmilesmistir. Türkçe bölümü ile iliskidesiniz, yani ODP ile iliskidesiniz. "Sizlerin Alakali Oldugunuz Sirketleri De Yazacagim" Bu ODP'nin bir kuralidir, her editör sahibi oldugu siteyi deklare etmek zorundadir. "Ha Ayrica Dmoz Gercekten Eger Ki Google Aramalrda Oncelik Vermese Bir Ise De Yaramaz" Amacinizi belirtmissiniz, sadece Google degil 300 kadar büyük ve 10.000'i asan küçük ve orta ölçekli arama motoru. coolasice #265 "alın size örnek." Editör Halit ERTAS, Türkiye'de hapiste degil, Ingiltere'de yasiyor. Yani Türkiye'deki hatali yargi sistemi 2002'den beridir bu insanin hayatini karartti. Editör AB Insan Haklari Mahkemesine basvuru yapti. Peki simdi ne olacak ? Bu örnegi siz alin ve iyice düsünün, belkide milliyetçiligin birseyler kazandirmadigini ve Türkiye'ye kaybettirdigini görürsünüz. Bu editörü de sizin gibi bir kaç kisi suçlayarak hapse itmeye çalisti, bu insan bir üniversite ögrencisi, bir mühendis, asker ve o insan ODP'de editörlük yapti. Bu Türkiye için hiç iyi olmadi Yorumsuz beingturk #255, #255, #257, #258, #262, #263, #264, #266 coolasice #259, #260, #261, #265, Bu arada Kürtçe sitem var, dogru, Kürtçe edebiyat ile ilgileniyorum, sitem bana ait, ODP'nin yetkili mercileri de biliyor. Ayrica Pardon, PKK'li degilim Antepliyim eviL #267 tesekkürler beingturk, coolasice Lütfen forum seviyesini düsürmeyin. ODP'ye ilgi duymaniz ve site ekleme talebi gerçeklestirmis olmanizi yanlis algiladigimizi zannetmeyin. Burada sizinle ugrasmak(iyi anlaminda), ilgilenmek amaci ile yazisiliyor. Editörler ne olursalar olsunlar, unutmayin sevemediginiz hersey olabilirler. Ama editörler eger burada çalisiyorsa size hizmet için çalisiyorlardir. Ayrica özellikle belirtmeliyim, bu çok önemli bir bilgi: Her editör kendi sitesini ekleyebilir, ODP'nin kurali, sitesininin kategorisini abartmadikça, sitesini yildizlamadikça her zaman için buna hakki var. Ama eger bir editörün sitenizi engelledigini dusunuyorsaniz bunu bize Editör Suistimal formunu kullanarak bildiriniz. Unutmayin ODP'yi kuvvetlendirme ve yayginlastirma gibi bir konuda tabî hakli ve hak sahibisiniz, buna kudretiniz var, yalniz karisiklik çikartmak yiptratilmasina neden olur. Lakin eger yazilanlari yeterli bulmuyor ve yarattiginiz karisikligi sürdürürseniz: 1- Resource-Zone, yani ODP'nin açik yardim formundan kimliginiz silinecektir. 2- Sadece sahip oldugunuz siteleriz için degil, direkt iliskili oldugunuz hatta bir baskasi için hazirlamis oldugunuz siteler dahi ODP'de listelenemeyecekler. tiamat #271 "selamlar, aylarca geceli gündüzlü uğraşıp bir site yaptım.. Maalesef dmoz da listelenmedi uzun süredir. Google botlar hergün geliyor siteye. ama googleda da çıkmıyor. Bunun başka bir yolu yok mu arkadaşlar.. O kadar emeğe yazık olacak .." Arama motorlarina basvuru yapildigindan emin olun... 1- Sitenizin adresini bulamadim, ODP'ye eklenmesi için basvuru yaptiniz mi ? 2- Sitenizde "robots.txt" var mi ? 3- Arama motorlarinda görüntülenmesi istenen safalar için bu "Meta Kodu"nu eklediniz mi ? <meta name="robots" content="index,allow"> fbayram #272 Evet, site eger ODP'ye eklenme talebi için beklemedeyse dogru. tiamat , Google ve diger arama motorlari için lütfen arama motorlari bilgi forumlarini inceleyiniz. tiamat #271, #277 Sitenizi eger bir yazilimla hazirliyorsaniz, bu hatalar Charset (Karakter seti) ayarlarinda hatali seçimlerden kaynaklanmis olabilir. Mesela: ö = ö (Küçük ö) ü = ü (Küçük ü) Karakter seti'ni "UTF-8" olarak belirler ve sayfalariniza asagidaki kodu eklerseniz bu gibi problemlerle karsilasmayacaginiza inaniyorum. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> mokoko #281 Editörlerin kabul edilmesinde özellikle bir zaman kisitlamasi veya buna benzer bir seçim bulunmuyor. Editörük basvurulari genelde sitelerin eklenme talebinin yüksek oldugu kategorilerde gerçeklesmektedir. Yani; Eger kategoride iki, üç var ve sizde buraya basvurmak istiyorsaniz simdiden vazgeçiniz, o kategori ile ilgileniliyordur. öte yandan editörsüz bir herhangi kategoride basvuru gerçeklestirerek editör olma sansinizi yükseltebilirsiniz.
sahinler Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Editörler burada, sizin için... Herseyden önce, sahip olduklari sitenin gelecegi için önemli bir forumda nereye ne yazacagini bilmeyen bir irkçi ve bir küfürbazin her istegine cevap vermek zorunda kaldigim için herkesten özür dilerim. #253. girdi benim anlayamadığım , sen burada ne demek istedin1 ayrıca buradaki editorlerin hepsi kusura bakmayin ama yalancidir 1- Yazdiklarimi anlamamissiniz (Dogrulamissiniz) 2- ODP'nin tüm editörleri gönüllü insanlardir, gönlünü ve zamanini Türkçe siteleri listeleyerek bir hizmete adamislardir. Onlari kendinize benzeterek hakaret etmeyiniz. o kadar salakca siteleri dmoza almışlar Bunu bir baskasi da sizin siteniz için rahatlikla söyleyebilir. bizim siteler halen dmoz dışında Bu konuyu daha önce açikladigimi dusunuyorum. dmozu şöyle bir gez içindeki sitelere bak -bana hak vereceksin ODP'yi ODP olmadan önce de taniyorum, ayrica kategorilerine göre durumun ne kadar vahim veya iyi oldugunu en az sizin kadar görebiliyorum, bu dizinlerin eski bir tanigi, ayni zamanda editörüyüm. #254. girdi Editorler Galiba Dmozun Allahi!!! Ne yazik ki o manaya geliyor. Editörler bir kategori olustururlar veya silerler, istedikleri siteleri ekler veya silerler. Aksi bir karar ikinci editör veya diger editörlerin itirazi sonrasi sonrasi gerçeklesir. Tüm bunlara ragmen editörler objektiflerdir, objektif olmalidirlar. Ah Bu Dmozun Gercek Sirketini Bir Bulsam Sizleri Tek Tek Yazacagim Oraya Sahtesi olan bir sirket ? ODP bir sirket degildir, yalniz sponsorlugu AOL (AOL'e katilan Netscape) sirketleri tarafindan resmilesmistir. Türkçe bölümü ile iliskidesiniz, yani ODP ile iliskidesiniz. Sizlerin Alakali Oldugunuz Sirketleri De Yazacagim Bize yazabilirsiniz. Bu ODP'nin bir kuralidir, her editör sahibi oldugu siteyi deklare etmek zorundadir. Ha Ayrica Dmoz Gercekten Eger Ki Google Aramalrda Oncelik Vermese Bir Ise De Yaramaz Amacinizi belirtmissiniz, sadece Google degil 300 kadar büyük ve 10.000'i asan küçük ve orta ölçekli arama motoru. coolasice #265 ..alın size örnek. Editör Halit ERTAS, Türkiye'de hapiste degil, Ingiltere'de yasiyor. Yani Türkiye'deki hatali yargi sistemi 2002'den beridir bu insanin hayatini karartti. Editör AB Insan Haklari Mahkemesine basvuru yapti. Peki simdi ne olacak ? Bu örnegi siz alin ve iyice düsünün, belkide milliyetçiligin birseyler kazandirmadigini ve Türkiye'ye kaybettirdigini görürsünüz. Bu editörü de sizin gibi bir kaç kisi suçlayarak hapse itmeye çalisti, bu insan bir üniversite ögrencisi, bir mühendis, asker ve o insan ODP'de editörlük yapti. Bu Türkiye için hiç iyi olmadi Yorumsuz beingturk #255, #255, #257, #258, #262, #263, #264, #266 coolasice #259, #260, #261, #265, Bu arada Kürtçe bir web sitem var, dogru, Kürtçe edebiyat ile de ilgileniyorum, ODP'nin yetkili mercileri de biliyor. Ayrica Pardon, PKK'li degilim Antepliyim eviL #267 tesekkürler beingturk, coolasice Lütfen forum seviyesini düsürmeyin. ODP'ye ilgi duymaniz ve site ekleme talebi gerçeklestirmis olmanizi yanlis algiladigimizi zannetmeyin. Burada sizinle ugrasmak(iyi anlaminda), ilgilenmek amaci ile yazisiliyor. Editörler ne olursalar olsunlar, unutmayin sevemediginiz hersey olabilirler. Ama editörler eger burada çalisiyorsa size hizmet için çalisiyorlardir. Ayrica özellikle belirtmeliyim, bu çok önemli bir bilgi: Her editör kendi sitesini ekleyebilir, ODP'nin kurali, sitesininin kategorisini abartmadikça, sitesini yildizlamadikça her zaman için buna hakki var. Ama eger bir editörün sitenizi engelledigini dusunuyorsaniz bunu bize Editör Suistimal formunu kullanarak bildiriniz. Unutmayin ODP'yi kuvvetlendirme ve yayginlastirma gibi bir konuda tabî hakli ve hak sahibisiniz, buna kudretiniz var, yalniz karisiklik çikartmak yiptratilmasina neden olur. Lakin eger yazilanlari yeterli bulmuyor ve yarattiginiz karisikligi sürdürürseniz: 1- Resource-Zone, yani ODP'nin açik yardim formundan kimliginiz silinecektir. 2- Sadece sahip oldugunuz siteleriz için degil, direkt iliskili oldugunuz hatta bir baskasi için hazirlamis oldugunuz siteler dahi ODP'de listelenemeyecekler. tiamat #271 selamlar, aylarca geceli gündüzlü uğraşıp bir site yaptım.. Maalesef dmoz da listelenmedi uzun süredir. Google botlar hergün geliyor siteye. ama googleda da çıkmıyor. Bunun başka bir yolu yok mu arkadaşlar.. O kadar emeğe yazık olacak .. Arama motorlarina basvuru yapildigindan emin olun... 1- Sitenizin adresini bulamadim, ODP'ye eklenmesi için basvuru yaptiniz mi ? 2- Sitenizde "robots.txt" var mi ? 3- Arama motorlarinda görüntülenmesi istenen safalar için bu "Meta Kodu"nu eklediniz mi ? <meta name="robots" content="index,allow"> fbayram #272 Evet öyle, site eger ODP'ye eklenme talebi için beklemedeyse dogru. tiamat , Google ve diger arama motorlari için lütfen bu konuda bilgi veren bilgi forumlarini inceleyiniz. tiamat #271, #277 Sitenizi eger bir yazilimla hazirliyorsaniz, bu hatalar Charset (Karakter seti) ayarlarinda hatali seçimlerden kaynaklanmis olabilir. Mesela: ö = ö (Küçük ö) ü = ü (Küçük ü) Karakter seti'ni "UTF-8" olarak belirler ve sayfalariniza asagidaki kodu eklerseniz bu gibi problemlerle karsilasmayacaginiza inaniyorum. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> mokoko #281 Editörlerin kabul edilmesinde özellikle bir zaman kisitlamasi veya buna benzer bir seçim bulunmuyor. Editörük basvurulari genelde sitelerin eklenme talebinin yüksek oldugu kategorilerde gerçeklesmektedir. Yani; Eger basvurmak istediginiz kategoride haliyle bir veya birden fazla editör varsa ve sizde buraya basvurmak istiyorsaniz simdiden vazgeçiniz, o kategori ile ilgileniliyordur. Öte yandan editörü olmayan herhangi bir kategoride basvuru gerçeklestirerek editör olma sansinizi yükseltebilirsiniz.
tariksucu Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Sahinler; bildiğin üzere PKK bizlerin çok çok hassas olduğu bir konu, milyarlarca dolarımız, askerimiz, vergimiz, emeğimiz bu terörist oluşum ve destekçileri yüzünden heba oluyor. her ne kadar odp ile bunun bir ilgisi olmasa da buradaki arkadaşların birden bire bu kadar tepki göstermesi doğaldır (bunları, PKK lı değilim, Antepliyim derken ki samimiyetine inanarak yazıyorum) ayrıca bunun bir nedeni de senden önce cevap veren editörlerin hepsinde bir kibirli hava söz konusu olması. uzun uzun postlara tek tek cevap yazdığın için odp ile ilgili tüm sorulara diğer ediötörlerin kaçtığı gibi köşeye kaçmadan, sadece işine gelen kısımlara değil asıl sorulan sorulara cevap yazdığın ve ilgilendiğin için cidden tebrik ederim. odp ile ilgili rahatsızlıklar gerçekten çok ciddi boyutta. adaletsizlik ve tekelcilik çok fazla. her ne kadar sen iyi niyetli olursan ol odp te kesinlikle editör temizliği yapılması gerekiyor. fırsat buldukça buradan sana işini iyi yapmayan editörlerin sayfalarını göstereceğim. ayrıca benim sitelerimle ilgili olsun olmasın I(sitelerimin %98 i ingilizce, Türkçe kategorilerle ilgili herhangi bir çıkarım yok) boşta olan editörü bulunmayan onlarca kategori için gerçek anlamıyla tarafsız olarak editörlük yapabilirim. ben veya bir başkası farketmez, senden ricam gerçekten ciddi anlamda bu işi yapabilecek samimi insanların editör olarak kalması diğerlerinin de haketmedikleri sitelerle birlikte atılması ve Türkçe bölümün gelişmesi. insanlar gerçekten çok fazla emek veriyor, emek dökenlerin çabaları lütfen karşılıksız kalmasın.
muratbozak Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Sitemi gönderdiğim kategoride bri editör yok, onun bir üst kategorisinde de yok.. Bu durumda siteyi kim inceliyor?
muratbozak Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Bazı Kategorileri yöneten editörlerin işlerini tam anlamıyla yapmadıklarına inanıyorum. Gönderdiğim site 1 aydır beklemede, hiçbir işlem yapılmıyor. Aynı kategoride hiç güncellemeyen ve belirtilen içeriğin yarısını bile barındırmayan siteler ekleniyor. Ama benim sitem nedendir bilinmez bekliyor hala.. Sitenin dmoz kriterlerine yüzde 99 uyduğuna eminim.. Dmoz editörlüğü yapmak ciddi bir iş olsa gerek. Editörlerinde bu işin sorumluluğunu taşımalarını ve bizlere yardımcı olmalarını beklerim. Lüften biraz daha ilgi ve çaba.. Sonuçta dmoz editörlüğü için sırada bekleyen yüzlerce aday var.. işin hakkını vermek lazım
sahinler Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Tekrar, coolasice burayi tekrar okursaniz sevinirim. beingturk #257 kurt diye birsey yok unutma kokunuzu kaziyacagiz birgun alooo - geberecem ya sinirden adamin sitesine bakin yaa - kurtce - pkk isleri - olum ne ayaksin sen len alooo cevap ver bana Bunu okuduktan sonra neden yakindigimi anlarsiniz, bir site kabul edilmedi diye insan bir halki yok etmez. Dünyayi atese vermez ? Herhalde bunu size kopyalayarak neden bahsettigim anlasilmistir. http://www.dmoz.com/World/Fran%c3%a7...c3%a9s/.../Kurdes/ ODP'de eskiden beridir bilinen bir kuraldir. Muhalefet bir site'nin eklenmesi konusunda gelenek vardir, bu gibi siteler yasal konuda engellere maruz kaldigindan editörleri de maruz buna birakmamak için bunu genelde o ülke'de olmayan bir editör yapar. Yani Cin için oradan uzak olan editörler gibi... Amerika içinde ayni Kanada içinde ayni, sonuçta o kategori editörüyüm bu site silinir Türkiye'dekiler mutlu olurlar diye birsey düsünemem. O site Fransizcadir, Pariste bulunur ve binlerce üyesi olan bir dernektir. Yani yasaldir. Her dilde ayni konular mevcut ama kimse Türkiye'dekiler kadar kendisini sarsmiyor. Site herhangi ülke ile iyi olur veya olmayabilir, onu kategoriye ekleyip eklememe konusunda sitenin yasalligina dikkat edilir. Bu site yasal ise, ekleme islemi tehlike'de olan editörler tarafindan degil güvende olan editörler tarafindan gerçeklestirilir. Ayrica kategorileri hergün ziyaret edecek zamanim olmadigindan size yazdigim gibi, editörün kendi sitesi olabilir, normaldir, tüm bunlar aciklanmistir. Hatirlattiginiz için tesekkürler, bu arada bahsettiginiz siteyi kategoriden kaldirdim. beingturk #286, #287 Yorumlamak dahi lüzumsuz.
muratbozak Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 ingilizcesi kuvvetli olan arkadaşlar DMOZ Türkçe kategorilerine site eklemeyle ilgili yapılan haksızlıkları forumun genel bölümlerine yazabilirler mi? Belki bir şekilde sesimizi duyurmuş oluruz..
Meta cmic Posted May 2, 2006 Meta Posted May 2, 2006 Please read the GL of this forum The Guidelines of this forum are clear : Please remember that you are expected to be courteous and polite in all your communications. Flames, slanderous/offensive comments and advertising is strictly forbidden. [...] Posts that violate the above guidelines will be edited, moved or deleted as appropriate by a moderator. In addition, with a concensus of moderators, repeat or serious violations of the guidelines above may lead to the removal of your forum privileges. dmoz blog
sahinler Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 coolasice Burada bir ODP dizin temsilcisiyim, bana Kürt sitelerinin tamaminin temsilciligini yüklemeye çalisman yanlis. Ayrica tercüme etmedim. Buna ihtiyaç yok, bir Kürt sitesi'ne mektup gönderip bunu böyle yapmayin mi diyecegim ? Mesela surayi oku: Yağmur Oğlum! Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol. Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır. Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır. Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır. Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı. Tanrı yardımcın olsun! Nihâl Atsız 4 Mayıs 1941 http://www.nihalatsiz.org/hayati.htm "Nihal Atsız - Büyük Türkçü Nihal Atsız ve Türkçülük Ülküsü... " Saydiysan 30'a yakin millet var... Bu ve benzeri sitelerin listeli olmasi normal. Bizler editörler olarak içeriklerinden sorumlu degiliz. Biz talepleri degerlendiriyoruz... Avrupa'da yasallik kavramini Türkiye'deki yasallik ile kiyaslamayin. Burada Fransa'da yasayip Fransa'yi elestirebilirsiniz, buraya turist gelmesin diye buranin en igrenç resimlerini, katliamlarini saga sola asabilirsiniz ama hapse atilmazsiniz, insanlari saldirmadiginiz sürece buna hakkiniz var. Ben burada bazi seyleri aciklamistim... Mesela; kin ve nefret ile hakaret okumadigin için yazisabiliyoruz, bu konuda forum yerine mesajlasabiliriz ve bu en azindan diger kullanicilara, foruma karsi saygimizi ortaya koyar. Daha dogrusu bu konular siyasi konular ve burasi genel bir ortam, yazildikca siyasilesiyor. Bir baskasi bu konuyu milletler arasi kavgaya donusturmeden özel yazismalar yolu ile bitirilse cok iyi olur. Lakin forumu karalamaya yonelik çabasindan dolayi Tanju isimli kullanici silindi. "beingturk" idi "tanju_turkey" oldu ve yine silinecek. muratbozak - Elestirilerinizi takip ettim ama sitenizi veya ilgili kategoriyi bulamadim, lütfen detaylar veriniz...
sverdlow Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 ya arkadaşlar sitelerinizi yeterince donatmaya çalışın ve buradan oluşan sorunları ve yanlış anlamaları tartışalım. Benim de sitelerimin hiçbiri dmoz da değil ama ben sitelerin eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Buraya kadar yazılanların bu türk-kürt kışkırtıcılığına gelmesine neden olan arkadaşları kınıyorum. sahinler arkadaşımızı ise olgun tavırlarından dolayı tebrik ediyorum.
muratbozak Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 sana katılmıyorum, ben sitemin kritelere uygun olduğuna eminim.. buna karşın daha tasarım aşamasında olan veya eksik yarım içerikle eklenen yüzlerce site var.. bu tamamen editörün insiyatifinde.. öncelikle bazı editöelerin sitelerden çok kendilerini gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. zaten editörlerin tamamı işini layıkıyla yapıyor olsalardı, bu forumda sorulan soruları cevaplayan birkaç editör olmazdı..
askeles Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Askeles! Birsey kafam takildi sana sormak istedim. Sitem http://www.yektahomes.com Bu site su anda almanca ve ingilizce hizmet vermekte - eger ben bu siteyi Turkce yaparsam dmoza girebilirmi- Dmoza giremeyeck sakincali bir yeri varmi? Bir bakarmısın? Saygılarımla Beingturk - Tanju POLAT Evet, site Türkçe olursa DMOZ'un Türkçe kategorisinde listelenebilir.
sahinler Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 muratbozak - Elestirilerinizi takip ediyorum ama sitenizi veya bahsettiginiz kategoriyi yazmamissiniz, lütfen detay veriniz...
Recommended Posts