muratbozak Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 http://www.yesilpark.com Eğlence ve Yaşam: Evcil Hayvanlar kategorisine eklemiştim
zeprhy Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 dikkate alirsaniz sevinirim http://www.kraloyun.gen.tr sitesini oyunlar bölümüne ekler misiniz ? Çeşitli kategorilerde flash oyunlarının yer aldığı eğitim amaçlı olarak hazırlanmış olan site.
sahinler Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 http://www.yesilpark.com Eğlence ve Yaşam: Evcil Hayvanlar kategorisine eklemiştim Sitenizin gönderisine rastlayamadim, bir editör degerlendirmis olabilir. Ayrica siteniz bir Veteriner Kliniğine ait oldugundan bu kategoride yayinlanamazdi. Kurallar sitenizin Sağlık kategorisi altinda yeralmasini gerektiginden. Siteniz asagidaki kategoriye listelendi: World: Türkçe: Sağlık: Hayvan Sağlığı http://www.kraloyun.gen.tr sitesini oyunlar bölümüne ekler misiniz ? Sitenizin gönderi bilgileri asagidaki gibi: kraloyun yenioyun sizlerle - yep yeni oyun sitemiz sizlerin hizmetinde en yeni oyunlarla tüm yaştaki kullanıcılara bu hizmet bedava olarak sunulmuştur Lütfen daha uygun bir açiklama yazin. Ayrica siteniz bazi tarayicilarda problemli, IE7 üzerinde de oyunlar oynanamiyor. Bunlari giderdikten sonraki basvurunuzda siteniz kabul edilecektir. http://validator.w3.org/ sitesi üzerinden sitenizin kod hatalarini bulup hatalari giderebilirsiniz. sizin siteniz için problemlerin listesi En kisa zamanda düzenleyip tekrar basvuracaginiza inaniyorum. simdiden basarilar dilerim...
erdem Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 www.tummakinakimya.com Merhaba sahinler. http://www.tummakinakimya.com/ Websitesi için başvuruda bulundum ama 2 ay oldu cevap gelmedi.Siteyi ; Top: World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Enerji ve Tabii Kaynaklar: Petrol ve Petrol Ürünleri bu kategoriye eklersen sevinirim. Açıklamaya: BP ve Castrol Karadeniz Bölge Distribütörü diye yazabilirsin görüşürüz
zeprhy Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 sahinler Bunlari giderdikten sonraki basvurunuzda siteniz kabul edilecektir. ilginize cok tesekkurler...
tiamat Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 http://www.tatilium.com adresinin "Eğlence ve Yaşam: Tatil ve Yolculuk: Gezi Rehberleri" kategorisine eklenmesi için başvurmuştum.. Sanırım kategoride bir editör yok. Sayfanın altında görünmüyor. Başka bir editörün değerlendirme imkanı olabilir mi?
mokoko Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 op: World: Türkçe: Eğitim: Üniversiteler: Üniversite Yaşamı (7) bu bölüme bir site eklemeye çalışmıştim. aksarayuni.com ancak maalesef o bölümde editor yok ve çok bekletecek galiba.
sahinler Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 erdem - tesekkürler, sitelerin eklenmeleri için bir sure beklemelisiniz. tiamat - tesekkürler, sitelerin eklenmeleri için bir sure beklemelisiniz. mokoko - tesekkürler, sitelerin eklenmeleri için bir sure beklemelisiniz. nefret - Benim sitem silenerek başka siteler eklenmiş. Sırf diğer sitelere yer açabilmek için dizinden silinilmesi ne kadar uygundur. Siz bizlerin yerinde olsanız art niyet ararmısınız aramazmısınız. Lütfen sizde kendinizi bizim yerimize koyun. Sizin siteniz sebepsizce silinmiş olsa siz ne yaparsınız. Sitenizin ODP'de kesin bir yeri yok veya bir degis söz konusu degil. Merhaba, yazdiklarinizi anliyorum. Kategori editörü arkadasin sizi cevaplama gibi bir zorunlulugu yok, kendinizi o editörün yerine koyun ODP'de yer almanin zorlugunu anladiniz. Siteniz herhangi bir editör tarafindan silinmis lakin o kategorinin editörü ile iletisime geçmenize gerek yok. Siteniz için karari birden çok editör aldigindan art niyet aramaniza gerek yok. Mart ve Nisan 2006 tarihlerinde siteniz üzerinde hatalar ve uzun süre yanitsiz server mesajlari, hatalar. Siteniz kaldirilmis. Ayrica editörler sitenizin iceriginin ofansif/saldirganlik unsurunu aciga cikartmasindan dolayi sitenizin listeleme kurallarina aykirildigindan kaldirmis. Size yardimci olabilmek için bir kaç öneri sunayim: 1- En önemlisi içeriginizi gözden geçirip farkli bir tarza kavusturun. Iceriginizin aktif olmasi o sitenin bir yildir ayni sekil kalmasi demek degildir, yani sitenizden sorumlu olamiyorsunuz, içerik sizin yazdiklariniz degil. 2- Hatalarin olusmasini engelleyin, serveriniza bakin, kodlamalari duzenleyin. 3- Sitenizin ODP'de listelenmesi bir hak degildir bunu unutmamak sarti ile bu iki islemden sonra sitenizi tekrar kurallara uygun sekilde talep olarak gonderiniz.
mokoko Posted May 5, 2006 Posted May 5, 2006 mokoko - tesekkürler, sitelerin eklenmeleri için bir sure beklemelisiniz. tamam da beyfendi neden ? kim bakacak ayrıca ? editor yok yani beklemek prosedür icabı mı demek istediniz anlamadım.
erdem Posted May 5, 2006 Posted May 5, 2006 teşekkürler sahinler Gösterdiğin ilgiye teşekkürler.6 aydır bekliyorduk.Umarım tummakinakimya.com istediğimiz kategoriye eklernir.Teşekkürler
zeprhy Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 kraloyun.gen.tr Merhaba http://www.kraloyun.gen.tr sitemizi Top: World: Türkçe: Bilgisayar: Oyunlar: İnternet: Web Tabanlı bölümüne eklermisiniz tema'da hata vardi duzenleme yapildi su an hata yok bilginize...
keskin Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Sayın editör; Benimde bir web sitem var. 30-40 gün önce başvuru yaptım. Başvurumu yaparken başvuru kurallarına uygun bir gönderi yaptığımı düşünüyorum. Ayrıca yaptığım siteyle benzer konulara sahip sitelerde bu konu altına gönderilmiş. Başvurumun neden kabul edilmediğini anlayamadım. Tekrar bir gönderi göndererek spam durumuna düşmek istemiyorum. Rica etsem ilgilenir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim. Site: http://www.lidertrafik.com.tr Kategori: Bölgesel: Orta Doğu: Türkiye: Bölgeler: Marmara: İstanbul: Ekonomi ve İş Dünyası ------------------------------ Ayrıca konunun başından beri okuduğum yazılardan anladığım ve hemen hemen birçok kişinin şikayet ettiği bir konu var. Başvurularımızın sonuçlarının neden reddedildiğini öğrenmek bence çok zor olmasa gerek. Aslında DMOZ için genel bir öneri niteliğindeki bu fikrim ne kadar kaale alınır bilmiyorum ama sonuçta editörler bir başvuruyu inceleyip kabul etmeme kararı aldıklarında neden kabul edilmediğine dair bir ibare gönderebilirler? Başvuru izleme ekranında başvuru kabul edilmediğinde belirecek bir seçenek listesinden gönderinin neden kabul edilmediğini anlatan en uygun seçenek seçilerek gönderen kişiye bir ileti iletmenin mantıklı olacağını düşünüyorum. Zira benzer uygulama editör başvurularında var. Kendi açımdan düşündüğümde gönderimin neden kabul edilmediğini öğrenebilirsem gönderimi tekrar düzenler gönderirim. Peki şu anda ne yapıyorum; Her gün dmoza girerek sitemin eklenip eklenmediğini konrol ediyorum. Belli bir zaman eklenmezse tekrar kayıt yapıyorum veya başka kategorilerde şansımı deniyorum. Bu nedenle birçok gönderi göndererek editörleri daha fazla meşgul ediyorum. Bu şekilde hem editörler işlerini daha rahat yapar hem de biz bu işlemlerin takibi için harcayacağımız zamanı başka işler içiç harcarız. Ayrıca DMOZ tarafından spam olarak belirlenmeyiz. Eğer sayın editörlerde bu fikri kendilerinden bir üst makamlara iletirlerse DMOZ için faydalı olacağı kanısındayım. Herkese iyi çalışmalar
tariksucu Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 http://www.kilover.info için hem başvuru yaptım hem de editörlük başvurusu yaptım, incelenirse sevinirim.
muratbozak Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Sitenin google aramalarında türkçe sayfalarda çıkması için ?? Sitenin google aramalarında türkçe sayfalarda çıkması için ne yapmak lazım.. Genel aramada çıkıyor ama türkçe sayfalarda çıkmıyor.
sahinler Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 mokoko tamam da beyfendi neden ? kim bakacak ayrıca ? editor yok yani beklemek prosedür icabı mı demek istediniz anlamadım. Degerli site sahipleri, düzenleme islemlerini anladiginizi düsünüyoruz. Sitelerin eklenme islemleri biranlik islemler degil, daha önceden basvurulari gerçeklestirilmis ve sirada olan siteler ile ilgilenildiginden sitenizin incelenmesi isleminin dogal olarak gecikmesi söz konusudur. Bu forumda ODP editörlerine yazan birçok insanimiz yönergeleri okumadiklarindan dolayi ne yazikki ODP editörlerince sitelerine yönelik bir tutum varmiscasina hareket etmektedirler. Editörlerin tutum takinmasi manasiz bir düsüncedir. Türkçe dizin editörlerini yaklasik 20.000 bekleyen site varken editörleri forumlarda mesgül etmek iyi bir çözüm degildir. erdemGösterdiğin ilgiye teşekkürler.6 aydır bekliyorduk.Umarım tummakinakimya.com istediğimiz kategoriye eklernir.Teşekkürler Biz tesekkür ederiz. Bu arada görünmesinde gecikmeler olabilir, eklenen siteler ODP'nin RDF(XML temelli kaynak degisim dili) düzenlemeleri sonrasinda görüntülenmektedirler. zeprhyMerhaba http://www.kraloyun.gen.tr sitemizi Top: World: Türkçe: Bilgisayar: Oyunlar: İnternet: Web Tabanlı bölümüne eklermisiniz tema'da hata vardi duzenleme yapildi su an hata yok bilginize... Merhaba, Siteniz ekli görünüyor, birkaç gün beklemelisiniz... keskinAyrıca konunun başından beri okuduğum yazılardan anladığım ve hemen hemen birçok kişinin şikayet ettiği bir konu var. Başvurularımızın sonuçlarının neden reddedildiğini öğrenmek bence çok zor olmasa gerek. Evet, haklisiniz, bir çok kisi sikayet ediyor, çünkü; birçok kisi halen yönergeleri okumamis veya niçin düzenlemelerde sitelerin kabul edilemeyecegini anlamamis görünüyor... Site listelemele taleplerinin degerlendirilmedigini dusunmeyiniz. Eger bu imkan yoksa yani degerlendirilemiyorsa da bu editör yetersizliginden kaynaklaniyordur ve editör olmak için bir basvuru geregidir. Bir sitenin reddedildigini anlamamiz için o kategoride incenip incelenmedigini bilmemiz gerekir. Siteler adaletsiz olarak reddedilmemistir, hatta listeli olan sitelerin eskisi gibi yayin yapmamasi ve fikir degisikligine gitmesi dahi sitelerin silinme islemi esnasinda bir silinme nedeni açiklamasi yazilarak islemin gerçeklestirilmesi saglanir. Yani yillardir bu konuda tecrübe sahibi olan editörler tarafindan kesinlikle adaletli bir düzene göre listelenmektedirler. tariksucuhttp://www.kilover.info için hem başvuru yaptım hem de editörlük başvurusu yaptım, incelenirse sevinirim. Incelenecektir, basvurunuzu eger kurallara uygun bir sekilde gerçeklestirdiyseniz ve aksi bir durum, bir sühpe söz konusu degil ise bir Meta editör tarafindan kisa zaman sonra kabul edilebilirsiniz. muratbozakSitenin google aramalarında türkçe sayfalarda çıkması için ne yapmak lazım.. Genel aramada çıkıyor ama türkçe sayfalarda çıkmıyor. Sitenin Google aramalari konusu Forum disi bir konudur ve SEO'ya giriyor. (Search Engine Optimization - Arama Motorlari Optimizasyonu anlamindadir.) "Optimization = En iyi hale getirme ismeli, eniyileme" ... SEO forumlarini okuyarak veya bu forumlara yazarak kisa sure'de bir bilgi alabilirsiniz. Benim fikrimce sitenizin meta kodlarinda yeniden düzenlemelere gitmelisiniz. Meta dil seçeneklerine Türkçe'yi ("tr" olarak) eklerseniz bu problem giderilir. <meta http-equiv="content-language" content="tr"> Eger sitenizin kodlamalarini UTF-8 harici gerçeklestirmisseniz. <meta HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; CHARSET=windows-1254"> <meta HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; CHARSET=iso-8859-9">
sahinler Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Site durum kontrollerinin devamsizligi Dikkat Önemli Açıklama Discontinuation of site status checks Site durum kontrollerinin devamsizligi Kaynak: http://resource-zone.com/forum/showthread.php?p=215167#post215167 Bu forumun idareci ve yöneticileri arasındaki tartışmalar sonrasında 21 Mayıs 2005'ten itibaren gönderi kontrolleri üzerine bilgi taleplerini artık cevaplamamak konusunda anlaşmaya vardık. Bu tarihte, gönderi kontrollerinin durumları üzerine olan forumlar kapandılar ve biz şuandan itibaren gönderi kontrollerinin durumu üzerine tartışma başlıklarını kabul etmiyoruz. Gönderilerin durumu üzerine olan forumlar arşivlenmis olacaklardır. Bu kararın alınmasına yönlendiren birçok neden var, lakin en önemlisi genellikle bu bilgi taleplerinin herzaman forumun ilk baştaki bakış açılarının ötelerinde kalması. Bu forumun asıl işlevi editörlerle halkın direkt etkileşimini sağlayarak ODP'yi daha iyi tanıtmaktı. Gönderi durum talepleri belli bir süre'de forumu ele geçirdi ve neredeyse forumun prensip konusu haline geldi. Bize gelen tepkiler gösteriyor ki olayların genelinde verdiğimiz bilgiler gerçek bir pratik çözüm inşa edemiyor. Halk bizden kolaylıkla yapamayacağımız veya güvenlik nedenlerinden dolayı sunamayacağımız bilgiler istiyor. Gösteriyor ki iletişimimize rağmen, forumun kontrol durumunun varlığı gerçek dışı gösterilmekte, daha fazla hayal kırıklığına yolaçmasına ragmen kimse için memnuniyet bulunmamakta. Halkın önemli bir kesimi uyarlanan kuralları tanımıyor ki görmekteyiz ve bu durum daha da kötü oluyor. Editörlerin zamanının büyük bir parçası sadece forumu gözetlemek için kullanılmakta ve bu editör için bir üretim değil, editör o ki temel işlevi daha iyi bir ODP'yi inşa etmektir, Resource-Zone üzerinde tartışma başlıklarını gözetlemek degil. Bu foruma katılımlar gönüllülük temeli üzerinde ve ODP'nin editörü oldunduğunda gönüllü verilen zaman daha fazla olmaktadır: bu forum üzerinde aktif editörlerin sayısı bazen değişmekte. Bu forum üzerinde aktif editörlerin azlığı doğal olarak kendilerini daha fazla çalışmak zorunda hissettiklerinden ve gönüllüler zaten her kim olursa olsun zamanlarını düzenlemeye harcadıklarını ne yazikki önceden bilmeliyiz.
argelab Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Bilgi Selamlar, Argelab.net'i "programlama" kategorisine 3-4 ay once ekledik. Site içeriğini kişisel çalışmalar oluşturduğu için ilgili editör mail ile durumu detaylı açıklamıştı. (bunun için tekrar teşekkürler). Özetle: -Programlama kategorisinde yeralmak için daha fazla makaleli ve katılımlı olmalı- Argelab.net'in içeriği, ticari amacı olmayan kişisel yazılım çalışmalarımızın kaynak kodları ile sergilenmesi. Biz bu site için "Web günlükleri" kategorisinin daha uygun olacağını keşfettik. http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Web_G%c3%bcnl%c3%bckleri/ 3 hafta aralıkla siteyi bu kategoriye 2 defa gönderdik, eklenmedi. Editörlerin ilk kategori için yazdığı review etken olabilirmi? Veya şöyle sordam: yeni kategoriye yaptığımız başvuru, eski başvurumuz silinmediği için bekletiliyor olabilirmi? İyi çalışmalar.
nebiaydogdu Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Merhabalar bütün ODP editörlerine teşekkürler. öncelikle bilmenizi isterim ki sizin yaptıklarınızdan memnuniyet duyanlar mutlaka var ve sizin yaptıklarınızı takdirle karşılıyorlar ODP içerisinde o kadar editörle o kadar site değerlendirmesi yapmak kolay bi iş değil hem de bunu ücretsiz (para almadan) yapmak üstüne üstlük forumdaki gibi tartışmalara konu olmak herşeyden önce sabrınızdan ve anlayışınızdan dolayı teşekkür ediyorum Sizlere iyi çalışmalar
erdem Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 slm Argelab Merhaba. Siteyi bir kez yollaman yeterliydi.ODP editorleri 1 ay gibi süre içinde inceliyip ya onaylıyorlar ya da onaylamıyorlar.Onayladıklarında siten hemen dmoz.org dizininde görünmüyor.XML güncellemelerinde siten belli bir süren sonra yayınlanıyor.
argelab Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Erdem Teşekkürler, yalnız bir konuyu tam anlamadım, örneğin site bir kategori için çok uygun, benzer bir kategori için uygun değil. Uygun olmayan ilk başvurumuzdan sonraki yeni kategoriye yaptığımız başvurular sorun yaratırmı? Yani birden çok kategoriye gönderiyorlar, spam yapıyorlar vb gibi loglanıyormu? Benzer bir yazı okumuştum, bu yüzden kafama takıldı. Yoksa beklemek sorun değil.
erdem Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Mrb İlk başta ekleyeceğin kategoriyi baştan iyi seçmen lazım.Ama baştan bir yanlış yaptıysan 2. bir başvuru yapabilirsin elbette.
batuhaneksi Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Merhaba Öncelikle Selamlar ODP de Editör Olmayan Bir Bölüme Başvuru Yaptım Bölüm ile Yaklaşık 9 Yıldır İlgilenmekteyim Editör Olma Şansım Nedir Ayrıca bölüme Talep Çok ama Editör yok Gibi Gözüküyor Çünkü son 2 yıldır Hep Aynı Sayfalar Mevcut Bilgilendirirseniz Sevinirim İyi çalışmalar.
Recommended Posts