Jump to content

Recommended Posts

• Meta
Posted

Bu konuyla ilgili uygulamayı daha önceki mesajlarımda açıkladığımı belirtmeme rağmen okuma zahmetinde bulunmamışsınız.

Hiçbir şeyi okumadan, ODP'yi tanımadan, kuralları bilmeden burada ahkam kesmeye kalkmanız çok gereksiz. Eğer cevap almak istiyorsanız önce konuyla ilgili yapılmış açıklamaları okumanız lazım.

Biz editörlerin burada bulunmasının tek sebebi ODP ile ilgili bilinmeyen ya da yanlış bilinen bazı konuları açıklığa kavuşturabilmek. Fakat onu da anlamamakta direnen arkadaşlar için yapılabilecek bir şey yok.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Meta
Posted

Haksızsınız, sorunu sitelerinizde aramanız gerekiyor.

Siz bana sitelerinizden birkaç tanesini sayın, ben de editör notlarına hiç bakmadan ilk anda gözüme çarpan yönerge ihlallerini sayayım. Ama bence bu tip hataları yönergeleri okuyarak kendiniz de bulabilirsiniz.

• Meta
Posted
Sitenizin içeriği orijinal değil. Telif haklarıyla korunan materyalleri izinsiz olarak kullanmışsınız. Bu, sitenizi ODP yönergelerine göre listelenmemesi gereken siteler kapsamına sokar.

Yönergeleri dikkatle inceleyen bütün webmaster'ların sitelerindeki problemleri keşfedebileceğine inanıyorum.

Önemli: Bu benim kişisel değerlendirmemdir. Bu siteye ait ODP kayıtlarına bakmadım ve sitenin neden listelenmediğini bilmiyorum.

Bu, yönergelere uygunluk açısından örnek bir değerlendirmeydi ve sitenizin ODP'deki durumu kontrol edilmedi. Sadece editörlerin çalışma ve değerlendirme mantığını anlamanız için sitenize bir göz attım, bundan sonra herhangi bir siteyi inceleyemeyeceğim (Zaten sürekli belirttiğimiz gibi, bunun yapılması yasak).

teşekkürler. diyecek bişi bulamıyorum.

Posted

DMOZ Kayıtları Yavaş Türkiye Dallarının Bir An Önce Tamamlanması Gerekiyor

Herhangi site basvurusunun veya benzer taleplerin olması harika.

"Bizim gonullu olarak bu projede oldugumuzu biliyorsaniz kisisel olarak ne amacla ODP icerisinde sitelerinizi duzenledigimizi biliyor olmalisiniz" sözlerini görev bilmiş editör arkadaşların dikkatine.

Bu durumda web tasarımcıların ve hosting firmalarının yapmış oldukları projeleri bir an önce DMOZ kayıt alanlarına duyurmaları gerekmektedir.Sizlerin ve bizlerin bu konudaki gayretleri sonuç alacaktır.

ODP editorlerinin en azindan objektif bir baslik ve dogru bir kategori secimi yapan uygun, kaliteli ve guncel her siteyi eklemeliler.

Çalışmaların başarı ile devam etmesi dilekleri ile saygılarımla.

Posted

Merhaba,

Henüz daha site onaylanmamış sanırım.Tekrar form doldurdum.Umarım kısa zamanda onaylanır :)

Merhaba sevgili Dmoz Editörleri,

İşinizde öncelikli olarak başarılar diliyorum.

Ben yeni bir siteyi kayıt ettim.Kontrol edip eğer uygunsa onaylayabilirseniz çok sevinirim.

http://dmoz.org/World/Türkçe/Ekonomi_ve_İş_Dünyası/Kültür_ve_Eğlence_Hizmetleri

Kategorisi altında Fingo Organizasyon

Saygılarımla

Posted

Merhaba,

Onaylamalardaki kriterlerde yalnizca sitenin yayin hayatina baslamasi baz alinmiyor.Kisa zaman icerisinde sizlere dogru cevaplar ulasacaktir...

Ps :"Kendinize iyi bakin"

Posted

DMOZ Nedir

Biliniyorki DMOZ bir omurga tabir yerinde ise bir raflama, ilgili sitelerin aynı alanlarda bulunmasını sağlama böylece elde edilen veriler karışıklığı önleyecek deniliyor.Buraya kadar eldeki verilerle başlangıcı ve oluşumun şekillenmesi bu günlere geldi.

Köşelerinde oturan diye dile getirilen editörler ise kendi sitelerini kayıt ettirmişler ve diğerleri için gayret göstermiyor, editörlerin kendilerine ait sitelerinin olması kadar doğal bir başlangıç olamaz.

Türkiyedeki şekillenmenin bir diğer dezavantajı özgün çalışmaların bu sahalarda kendine yer edinmelerini sağlamak değilmi, sistem biraz karışık bazı alanlara kodlar müdahale ediyor ve oluşum zaman zaman şekillenemiyor.

Ve diyelim editörlerin siteleri hep omurga içerisinde yer alıyor, çalışılmış ve gayret edilmiş özgün çalışmaların sonrasında başarıya ulaşması kadar doğal bir şey olabilirmi.

DMOZ bir raflama ve site yerleşiminin sistematiği kısacası DMOZ sizlerin ve bizlerin yeri dünya bu raflamanın en üst sıralarında yer alan oluşumların listelemesi peşinde ve sistematik aramaları kolaylaştırıyor.

Sitemi yayınlamadınız yerine eldeki verileri tekrar gözden geçirmek uğruna neler gözden kaçırılmış o noktada heyecan duymalıyız arkadaşlar.

Hepimize başarılar dileklerimle.

Gayretlerimizin devamı dileği ile...

http://resource-zone.com/forum/

Posted
dmoz editör başvuruları ne zaman cevaplanıyor acaba 2 hafta önce arkadaşlık kategorisine başvuru yaptım hala bi yanıt gelmedi olumlu veya olumsuz.
Posted

Aynı gün yada birkaç saat !...

dmoz editör başvuruları ne zaman cevaplanıyor acaba 2 hafta önce arkadaşlık kategorisine başvuru yaptım hala bi yanıt gelmedi olumlu veya olumsuz.

Başvurular aynı gün yada birkaç saat içerisinde sizlere olumlu ise ulaşacaktır.Yalnız DMOZ editör başvuruları sınırsızdır.Lütfen böylesi bir oluşum için başvurunuzdan vazgeçmeyin.Olumlu görüldüğü taktirde tarafınıza gerekli cevaplar iletilecektir...

Posted

Editörü olmayan kategorileri kim kontrol ediyor

Merhaba,

Pekiii, editörü olmayan bir kategoriye link ekleme talebinde bulunuyoruz.

Herhangi bir yanıt gelmiyor, e sitede eklenmiyor.Bu durumda kim ilgileniyor editörü olmayan kategoriler ile.Sitelerin onaylanması için başvurabileceğimiz veya bildirimde bulunabileceğimiz bir yer yokmu?

Umarım Allah'a emanet kalmıyordur ekleme taleplerimiz :(

Onaylanması için illa bir editör tanıdığınınmı olması gerekiyor veya editörü olmadığı için editörlerin boşta kalıpta ilgilenebildiği zamanımı beklemek gerekiyor.

Saygılarımla

Posted

İstekler !... ve karşılanmaları hali

Merhaba,

Pekiii, editörü olmayan bir kategoriye link ekleme talebinde bulunuyoruz.

Herhangi bir yanıt gelmiyor, e sitede eklenmiyor.Bu durumda kim ilgileniyor editörü olmayan kategoriler ile.Sitelerin onaylanması için başvurabileceğimiz veya bildirimde bulunabileceğimiz bir yer yokmu?

Umarım Allah'a emanet kalmıyordur ekleme taleplerimiz :(

Onaylanması için illa bir editör tanıdığınınmı olması gerekiyor veya editörü olmadığı için editörlerin boşta kalıpta ilgilenebildiği zamanımı beklemek gerekiyor.

Saygılarımla

DMOZ omurgası içerisinde link ekleme taleplerinizin havuza düşmesi hali yaşanmaktadır.Talep ilgili havuza düşmesi sırasında görev o kategoriye ait editöre teslim edilmelidir. Zaman bir omurganın oluşması sırasında önemlidir ve sonrasında omurga yaşamı ilgili kategoride kalma gücü olan sitelere verilmektedir.İstek bu noktada hemen şekillenmeli telaşı editörler için yeterli değildir.Sitelerin kabulu belirli şartları gerektirmektedir.Sonrasında siteler kendilerine ait kategorilerde bulunabileceklerdir.

DMOZ editörleri gün içerisinde yapılmalı olana döneceklerdir.Lakin gönüllü editörler kendi rutinlerinde fazlası mesai ile yetişemeyebilirler, şekillenme için kategorilerdeki birikmeyi tamamlamak adına çalışmaktadırlar.

• 2 weeks later...
Posted

öncelikle herkese merhabalar ... site yöneticileri editörleri userleri ve yetkili kişiler :)

ben dmoz a site başvurusu yaptım fakat kategori olarak eğlence / portallar

bunu seçtim sizce kategoriden dolayımı siteme bir göz atın sonrasında doğru kategoriyi gösterecek arkadaşlara minnettar kalırım ...

site : http://www.deli-mavi.com

görüşlerinizi düşüncelerinizi bekliyorum lütfen ...

Posted

sitemi eklemeye calıstıgımda, siteniz basit olmamalı güncel icerikli olmalı v.s denmisdi.. http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Sohbet/Java/ kontrol ediyordumda ekli sitelerin bir cogu sadece "index" den mevcut.. bumudur dmoz'un hizmet anlayışı ? 1 tane olsa 2 tane olsa tamam diyecem gözden kaçmış, ama girin kontrol edin bakalım kaçında index dışında adam akıllı site var..

Eğitim şart!.

Posted
Sitelerin kaç sayfadan oluştuğu bir seçim kriteri değildir. Tek sayfalık siteler de ODP'de listelenebilir.

Teşekkur ederim arkadasım. İyi çalışmalar dilerim.

Posted
öncelikle herkese merhabalar ... site yöneticileri editörleri userleri ve yetkili kişiler :)

ben dmoz a site başvurusu yaptım fakat kategori olarak eğlence / portallar

bunu seçtim sizce kategoriden dolayımı siteme bir göz atın sonrasında doğru kategoriyi gösterecek arkadaşlara minnettar kalırım ...

site : http://www.deli-mavi.com

görüşlerinizi düşüncelerinizi bekliyorum lütfen ...

yardımcı olacak biri ?

Posted

Domuz editöru yetkilerini kötuye kullanıyor.

yasakmiş pardon.

Bu arada baslikda *DOMUZ* seklınde geçmiş klavye hatasi özür dilerim. Moderatör arkadaslar bu başliği silebilirsiniz.

• Meta
Posted
dmozun herhangi bi kategorisinde editor olan bi insan bunu kendı çıkarlari için kullanabilirmi?

sitem dmoza kayıtlı ve o kategoriye bakan editör 4 sitesıne link vermemi istedi ve red ettim bu yuzden sitemı dmozdan silmeye hakkı varmı?

Lütfen burada yayınladığınız spesifik bilgileri hemen siliniz. ODP'de çalışan veya zamanlarını gönüllü olarak ODP'ye harcayan belirli kişiler hakkında şikayetlerin bu forumlarda tartışılması yasaktır.

Sorunuza ancak jenerik bir cevap verebiliriz: Herhangi bir editör hakkında şikayette bulunmak istiyorsanız ilgili kategorisinin tepesindeki "Suistimal/spam rapor et" linkine tıklayarak bunu rapor etmelisiniz. Bu tip sorunları çözmenin başka hiçbir yöntemi yoktur.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...