illidan Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 İşlerin yürümediği konusunda size hak veriyorum ama yaz tatili denilen bir kavram var, insanlar internet bağlantıları olmadan ne zor şartlarda tatil yapabiliryorlar... Moderatörlar ve editörler insan değil mi, onlarında tatile ihtiyacı olamaz mı? saygılarımla Tabii ki tatile ihtiyacı olabilir ama, kategori editorlerinebirden fazla kişileri de ekleyebilirsiniz , bir çok gönüllü editörlük yapmak isteyen olduğunu biliyorum, internet ortamı burası sonuçta devlet sektörü gibi luzümsuz mekanizmalardan geçirmeden editörlük verirseniz ODP nin Türkiye için de bir şans olmasını sağlayabilirsiniz sanırım.
turhanklima Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Tabii ki tatile ihtiyacı olabilir ama, kategori editorlerinebirden fazla kişileri de ekleyebilirsiniz , bir çok gönüllü editörlük yapmak isteyen olduğunu biliyorum, internet ortamı burası sonuçta devlet sektörü gibi luzümsuz mekanizmalardan geçirmeden editörlük verirseniz ODP nin Türkiye için de bir şans olmasını sağlayabilirsiniz sanırım. Kesinlikle aynı fikirdeyim;
kivanc Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Tatil konusuna katılmıyorum çünkü burada aylardan bahsediyoruz.
erkin Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 @ agvanet.com, barisdur, drstranger, pigeon, illidan http://resource-zone.com/forum/showpost.php?p=188719&postcount=29 de yazdığım yazıda orjinal duyuruya atıfta bulunarak bu forumlarda sitelerinizin listelenme durumları hakkında bilgi verilmeyeceğini duyurmuştum. Resource-Zone yönetimi tarafından alınan ve ilan edilen kararla çelişmemek adına ne kadar istekli olsak da size bu konuda yardımcı olamayız, en azından bu forumda. Şahsen bazı editör arkadaşlarımızın başka forumlarda bu konuda fikir alış-verişi bazında yardımcı olduğundan haberdarım, ama belirttiğim nedenden dolayı Resource-Zone'da bu konuda artık bilgi verilmiyor. @ Mahmut OZPINAR, turhanklima, nedo Editörlük için başvuruda bulunmadan önce tüm yönergeleri mutlaka dikkatlice okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Başvuru formu sizin yeteneğinizi yansıtmanız için yegane aracınızdır. Çok az editör ilk başvurusunda kabul edilmiştir. Hatırladığım kadarıyla başvuru sisteminde ufak bir hata var. Başvuru formunu doldurduktan sonra elektronik posta adresinize gelen onaylama kodunu direk "yanıtla" diyerek yolladığınızda "geçersiz kod" benzeri bir hata oluşuyor. Bu sorunu size onay kodunun geldiği e-postanın başlığını sadece kod kalacak şekilde yeniden düzenleyip göndererek çözebilirsiniz. Başvurularda zaman aşımı gibi bir durum söz konusu değildir. http://resource-zone.com/forum/index.php?showforum=11 bölümüne Başvurunuzun üzerinden 2 hafta geçtikten sonra: Başvurduğunuz kategori için tıklanabilir bir link Başvururken seçtiğiniz editör adı Başvuru tarihi bilgilerini içeren yeni bir başlık açmanız durumunda bir yetkili başvurunuzun durumu hakkında size cevap yazacaktır.
illidan Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Site başvuruları ile ilgili Kategoriye site başvurusu yaptığımızda o sitenin onaylanmaması halinde bir bilgi gönderilmekte mi siteniz onaylanmadı diye. Veya spam olarak algılanmaması için ne kadar süre geçtikten sonra dmoz'a sitemizi tekrar eklemeye çalışmalıyız. Sitemizin eklenmemesi nedenini bir şekilde öğrenme şansımız var mı, bu şekilde sorunu düzeltip ekleme işlemini yapalım ki sizi de çok yormayalım. Saygılar
kivanc Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 World > Türkçe > Ekonomi ve İş Dünyası > Bilgisayar > Toptancılar kategorisine http://www.mcozum.com.tr yi eklemeye çalıştığımda Özür dileriz. Bu kategoriye site önerileri kabul edilmemektedir. Lütfen sitenizi uygun başka bir kategoriye göndermeyi deneyin. Teşekkür ederiz. mesajı alıyorum
erkin Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 kivanc; Direk DMOZ'a değil de, DMOZ verisini kullanan başka bir siteye link vermenize bir anlam veremedim.
erkin Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 illidan; Hayır bir bilgi gönderilmiyor. Teknik olarak tüm DMOZ'da günde çok sayıda site gerek otomatik kontroller, gerekse editör incelemeleri sonucunda silindiği bekleme listesinden silindiği için; çok sayıda mail gönderilmesi gerekebileceği için bir bilgilendirme servisinin olmadığını düşünüyorum. Sitenizin eklenmeme nedenleri yönergelerde mevcuttur. Yönergelerde yer alan durumlar haricinde bir durumla siteniz geri çevrilmiş olamaz. Yönergeler hem editörlerin hem de site sahiplerinin en doğru yönlendiricisidir. http://dmoz.org/World/Türkçe/guidelines/index.html adresini zaman ayırıp okumanız, hem editörleri daha iyi anlamanızı hem de sitenize daha tarafsız bir gözle bakmanızı sağlayacaktır. İyi çalışmalar.
nedo Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Sn. erkin yazdım başvuru durumumu 3 gün önce ancak faydalı bir cevap alamadım.
tapantepeli Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Editör Olmak İçin ve Site Eklenmesi Hk. 1.Merhaba beyler öncelikle ingilizce bilmemem editör olmama engelmi ve ben oktay@varsistem.com mail adresi ile editör başvurusu yaptığımda ve mesaja yanıt gönderdiğimde aşağıdaki hata ile karşılaşmaktayım.Odp editörü olmak için ne yapmalıyım.Aktif olarak internette uğraştığımdan odp editörü olarak yardımcı olmak istiyorum. Top: World: Türkçe: Alışveriş: Beyaz Eşya our Open Directory editor application could not be confirmed. The error received was: Bad authentication ticket 2. http://www.beyazesyam.com ve http://www.istanbulmuftulugu.gov.tr sitelerini önerdim bir cevap gelmedi ve eklenmediler sebeplerini öğrenebilirsem sevinirim.
erkin Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Your Open Directory editor application could not be confirmed. The error received was: Bad authentication ticket Yukarıda da yazdığım gibi yanıtladığınız e-mailin başlığında sadece onay kodu olmalı.
tapantepeli Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Yardımcı olursanız sevinirim. Merhaba erkin alışverış editörü sitede gördüğüm kadarıyla mobidiktr ve yanılmış olmayım http://www.beyazesyam.com web sitesini Top: World: Türkçe: Alışveriş: Beyaz Eşya kategorisi altına kaydetmek için başvurdum ama bir sonuç alamadım yardımcı olursan sevinirim. Sana iyi çalışmalar görüşmek üzere. msn:oktayvar@hotmail.com :o
erkin Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Bisiklet, akülü araba, masaj aleti satışı yapılan bir sitenin World: Türkçe: Alışveriş: Beyaz Eşya kategorisine uygun olmadığını düşünüyorum. Bir üst kategoride yayınlanırsa daha uygun olacaktır. Elbette kategori editörleri, Cem Yılmaz'ın G.O.R.A.'sındaki tabirle sitenin feyk olmadığına kanaat getirirlerse.
tapantepeli Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Yardımların İçin Teşekkür Ederim. Merhaba erkin yardımların için teşekkür ederim.Şu an siteyi Top: World: Türkçe: Alışveriş kategorisine kaydetsem spam olarak sayılırmı yada 15 günlük süreyimi beklemem gerkiyormu bilgi verirsen sevinirim.
tapantepeli Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Odp Editörü İsteği Merhaba Odp editörleri 24.08.2005 Top: World: Türkçe: Alışveriş: Beyaz Eşya kategorisine odp editörü olarak başvurdum başvurumun incelenmesini ve durum hakkında forumda tarafıma bilgi verirseniz sevinirim. İyi Çalışmalar. :icon_arro
unsalkorkmaz Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Merhaba, http://www.turkeyforecast.com adında bir site açtım. Sitenin amacı yabancı diller ile türkiyedeki hava durumunu il il yayınlamak. İleride illerin turizm olarak gezip görülmesi gereken yerlerinin de tanıtımını yapmayı planlıyorum.şimdilik hava drumunu sadece meteor.gov.tr'den alıyor ama ileride bunu genişletmeyi düşünüyorum. Bu noktada illerin hava tahminlerinin sayfalarını http://www.dmoz.org/Regional/Middle_East/Turkey/Provinces/ bölümündeki illere ve http://www.dmoz.org/Regional/Middle_East/Turkey/Weather/ bölümüne ekledim. Sizce kabul edilir mi? eğer kabul edilmez ise edilmesi için ne gibi değişikliklerin yapılması gerekebilir.. İlginiz için şimdiden teşekkürler..
Guest agvanet.com Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 @ agvanet.com' date=' barisdur, drstranger, pigeon, illidan [/b'] http://resource-zone.com/forum/showpost.php?p=188719&postcount=29 de yazdığım yazıda orjinal duyuruya atıfta bulunarak bu forumlarda sitelerinizin listelenme durumları hakkında bilgi verilmeyeceğini duyurmuştum. Resource-Zone yönetimi tarafından alınan ve ilan edilen kararla çelişmemek adına ne kadar istekli olsak da size bu konuda yardımcı olamayız, en azından bu forumda. Şahsen bazı editör arkadaşlarımızın başka forumlarda bu konuda fikir alış-verişi bazında yardımcı olduğundan haberdarım, ama belirttiğim nedenden dolayı Resource-Zone'da bu konuda artık bilgi verilmiyor. Erkin bize kim nasıl yardımcı olabilir? Varmı böyle forum falan?
tapantepeli Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Odp editörlerine ulaşılamama Hk. Merhaba bu mesajı okuyan editör varmı acaba.Merhaba dostlar dmoz içinden odp editörleri ile yazışma imkanı olup olmadığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Bir aydır odp editörü mobidiktr ye bir kaç kez mesaj attım dmoz içinden fakat bir türlü cevap alamadım ve şahsım olarak odp editörlüğü başvurusu içinde bir türlü bilgi alamadım yardımcı olacak kimse varmı acaba. Oktay Var oktay@varsistem.com İyi Çalışmalar
ggezer Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Bu başlığı görünce heyecanlanmıştım saygılar..
ggezer Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Bu sayede Türkiye icin daha da genis bir internet alt yapisi göreceksiniz, Türkiyenin kuvvetlenmesi ve daha cok zengin fikirleri paylasabilmesi icin internet sitelerinin insanlarla daha da yakinlasmasini saglayacak ve Türkce konusan herkesin birbirine ulasmasini saglayacaksiniz... Ekleyeceginiz her site ile dünya'nin en cok konusulan dilleri arasinda iddiali bir hale geleceksiniz. Diller arasinda yarisacaksiniz ve bundan mutluluk duyacaksiniz. Her tanidiginiz site ile ufkunuz daha da genisleyecek, dünya'ya kücük ama güclü dinazorumuz gibi bakabileceksiniz. Her dünya editörü gibi sizde tüm bunlari gönüllü yaparak insanlara sagladiginiz imkanlardan dolayi mutluluk duyacaksiniz. Medya'nin, Futbol'un ve TV'lerin adaleti yok lakin internetin adeleti var diyeceksiniz, internet Dünyasindaki adalete tanik olacaksiniz... Sizde insanlariniza katkida bulunacaksiniz. Gerek Türkce, Azerice, gerekse Ermenice ve Kürtce dilbilginizle, bu dizinlere hizmet edip tarafsiz internet'i kimsenin tekeline sokmadan daha da genis ve bariscil bir dünyaya kendiniz olusturacaksiniz... ODP editörü olun, cünkü ODP editörleri yapacaginiz mantikli her basvuruyu degerlendirecek, tutarli tüm basvurularinizi kabul edecektir... Her basarinin ucunda cesaret yatar Kaynaklar: ODP'yi ne kadar taniyoruz ODP'nin Yönergesi Bence Başvuru sırasında tüm belirtilen açıklamalar dışında Online bir de sınav yapın. Daha sonra başvuruyu değerlendirin. Sınavda belli bir başarıyı tutturamayanların ODP editörü olma konusunda yeterli olmadıkları en azından az çok ortaya konulabilir. Tabii sınav sonucu olumlu ise o zaman tekrar kişinin verdiği bilgilerin geçerliliğine ilişkin sınama yapılır ve hatta MSN-ICQ vs ile görüşülerek Editör olacak kişinin yeterli olup olmadığı değerlendirilir. Ya da başvuru bir panelden okunur ve genellikle beğenilmez. (şu anda sanırım böyle oluyor.) Ben ve (inanın kendim için söylemiyorum) başka bir çok kişi var editör olmak için gereken özveriyi sağlayabilecek. Sitelerinin uygun olup olmadığına ilişkin herhangi bir cevap alamamış sanırım binlerce başvuru sahibi de var. Bu sorunsalın çözümü nedir? site eklemek isteyenler sitelerini ekleyememekten ve cevap alamamaktan şikayetci. Bu foruma/başlığa yazılan yazılar site durumu dışında 3-4 editör mesajından ibaret. Demek ki editöre ihtiyaç var ve bazı başvuruları kabul etmeniz gerekiyor. Lütfen başvurularımdan birini kabul edin ya da bir cevap verin: "editör olmak için ağızla kuş mu tutulması gerekiyor" Bu ne önemli bir iştir; bir merhaledir ki (hayatta kazanamadığım sınav olmadı desem yeridir) bir türlü bir cevap alamıyorum. İstediğim cevap şudur: "Gürkan bey biz sayı olarak ne kadar az olsak iyidir. O yüzden sizi editör olarak kabul edemiyoruz. Aslında kimseyi istemiyoruz. Sayımız belli değil, istatistik yok. Klan gibi bir şey bu. Kaç site eklenir ayda/yılda bunların hesabı yok. Editör sayfalarında kaç site onaylamış eklemiş böyle bilgileri vermekten aciziz biz. Daha doğrusu bu tür bir şeyin yerinde olacağını düşünmüyoruz. Yani ne gerek var ki. bir ICQ logosu numarası, ara ki bulasın. Zaten gönüllülük esas bu işte. Lütfen yapıyoruz yani, burnumuzdan kıl aldırmıyoruz. Öyle kolay değil yani. Az bir şey mi bu, ne kadar zor olsa giriş hem o kadar makbul bir şey olur. Kart bastırdım ben, kız tavladığım oluyor. ekşi sözlük bir, odp iki kardeşim süper.. Böyle bu iş, abi diyceksin bana. efendi olursan siteni eklerim..... falan filan.." Bunu verin bana saygılar..
muratabi Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 zor dostum zor be odp işi... hiç bişe anlamadım. rüşvetle mi işliyor buda ne 2 senedir çıkmaz mı ya teşekkürler...
tapantepeli Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Please Arkadaşlar ben bu dmoz link işine pek akıl sır erdiremedim.Dmoz normalde dünyada geçerli bir site.Türkiyede eklenen siteleri inceliyorum kaliteli sitelerin yanı sıra içeri zayıf tek sayfalık sitelerde ekleniyor.Ben burda amacım kimseye sitem etmek değil fakat http://www.beyazesyam.com sitesini temmuz ayından beri dmoza ekleyemedim nedeninide bir türlü anlayamadım. 1.Site ticari site olmasının yanı sıra ssl sertifikalı, üye girişli 1den fazla sanal posun olduğu, ürün gamının bulunduğu ve aktif olarak güncellemenin yapıldığı bir sitenin neden eklenemediğini bir türlü anlayamadım. 2. Dmoz türkiyedeki siteleri incelediğimde ise bazı sitelerin linklerinin aktif olmadığı site açıklamalarında cümle ve imla hataları olduğu halde bu tarz sitelerde dmoza kayıt olmakta. Bu sorunlara gerçek anlamda çözüm bulunulması gerektiğine inanıyorum ve sorumlu editörleri göreve çağırıyorum.Burda yazdıklarım kesinlikle eleştiri değil bu tarz şikayeti olan insanlara yardımcı olunması gerektiği inancındayım. Bu yazıma cevap verilirse çok sevinirim. Not:Türkiye dizinini sorumlular tek tek incelerseler hataları sorunları güncelleme zamanlarının çok uzun olduğunu farkedeceklerdir. Türkiyede editör eksikliği varsa yeni editörleri kabul edelim eğer dmoz gönüllü editörlük olarak topluma hizmet ediyorsa herkez görev bilincini yerine getirmelidir.
eminsenyer Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 URL değişikliği hakkında yardım ricası Merhaba Bir kaç yıl önce ücretsiz bir hosting sisteminden yararlanarak yaptığım http://turkgolge.sitemynet.com adresli sitemi DMOZ a kaydetmiştim. Şimdi aynı sitemi farklı bir görünüm ile gerçek bir alan adı ve ücretli bir hostingde yeniden yaptım ve 1,5 aydır yayında ( http://www.karagoz.net ) . Dmoz'un ilgili kategorisine girip (Türkçe/Kültür_ve_sanat/Tiyatro) adres düzelt formunu doldurdum ve gönderdim ancak sözü geçen kategori ben formu doldurduktan bir süre sonra güncellendiği halde benim adresimin düzeltilmediğini gördüm. Bu adresin düzeltilmesi için ne yapabilirim acaba? Yeni yaptığım siteyi de sanki farklı bir site gibi kaydetmemin doğru olmadığını düşündüm. Bu mesajı okuyan DMOZ editörü arkadaş varsa bana bir fikir önerebilirlerse sevinirim. SAYGILARIMLA
mkarlidag Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Baykush.com Merhaba; gectigimiz aylarda http://www.Baykush.com sitesinin acik dizin projesine eklenmesi icin cok sayida basvurum oldu. Ancak cabalarimdan bir sonuc alamadim. Acaba yanlis bir yol mu izliyorum? ya da birseyleri yanlis mi yapiyorum? gercekten bilemiyorum... simdi oldukca tarafsiz bir sekilde siteyi (editorlerden ozur dileyerek) DMOZ'a bir kez daha ekliyorum Bana bu konuda yardimci olabilirseniz gercekten cok ama cok mutlu olacagim... iyi calismalar dilerim... NOT: << Top: World: Türkçe: Alışveriş: Giyim >> kategorisine başvuruyorum.
kopernik Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Slm; Asagidaki directory'e sitemi eklemek istiyorum. Tum gideline yerine getirdigim halde site uzun suredir ilgili yere eklenmemistir. Lutfen bu konuda yardimci olurmusunuz. World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Ticari Hizmetler: Danışmanlık: Müşteri Yönetimi http://www.connect-cc.com İyi Çalışmalar Dilerim.
Recommended Posts