Jump to content

Recommended Posts

Posted
Maxcoder "Dizine önerdiğiniz sitelerin durumuyla ilgili forum mesajlarınız, özel mesajlarınız ve geri bildirimleriniz görmezden gelinecektir. Bu bir forum kuralıdır. Lütfen "site durumu kontrollerinin durdurulması" başlığını okuyunuz" demişsin ama dmoz editörleri seo forumlarnda sitelerin durumlarını soranlara bilgi veriyorlar . Editör olan kendine seo forumlarında yer yapıyor. Bu nasıl bir iş?

r10.netde yazanlar:

Maximusfel: iyide dmoza giren site ne amaçla siliniyor. onu anlamadım.. daha 1 ay önce kayıt oldu.

LaVioRtHcL: Silinme nedeni sitenizin, kontrol anında çalışmaması. Tekrar önermenize gerek yoktur, incelenecek siteler arasında yer alıyor, kısa süre sonra yeniden eklenir tahminim.

Yanlış anlaşılma olmuş. ODP üzerinden bilgi vermedim, Maximusfel nickli şahıs daha önce sitesini park ettiğini belirtmişti. Park edilen, yani çalışmayan sitenin silinme nedeni olacağını söyledim. Bunun yanısıra, Resource-Zone "forum" kuralı olduğunu kendiniz belirtmişsiniz, fakat ben, bu forum üzerinde kimseye en ufak bilgi dahi vermedim.

Bunların dışında hatırlatma gereği duyuyorum; bahsi geçen site benim kategorimi kapsamamakta.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Yanlış anlaşılma olmuş. ODP üzerinden bilgi vermedim, Maximusfel nickli şahıs daha önce sitesini park ettiğini belirtmişti. Park edilen, yani çalışmayan sitenin silinme nedeni olacağını söyledim. Bunun yanısıra, Resource-Zone "forum" kuralı olduğunu kendiniz belirtmişsiniz, fakat ben, bu forum üzerinde kimseye en ufak bilgi dahi vermedim.

Bunların dışında hatırlatma gereği duyuyorum; bahsi geçen site benim kategorimi kapsamamakta.

Kırmızıyla yazılan yerleri bhsi geçen forumdan copy/paste yaptım. Bu konuşma sana ait.

Silinme nedeni sitenizin, kontrol anında çalışmaması. Tekrar önermenize gerek yoktur, incelenecek siteler arasında yer alıyor

Bu bilgi vermek değil mi? Adamın sitesinin durumunu kontrol edip bilgi vermişsin. Bunu yapmak dmoz forumunda yasak ama dışarda serbestmi? Madem yanlış birşey yapmadın bu konuşmayı r10.net forumundan neden sildin. Hem sana dmozdan "seo forumlarında bizi temsil et" diye bir yetkimi verildi? Yoksa bundan bir menfaatmi yaratmaya çalışıyorsun? Herneyse dürüst olmadığını düşündüğüm için bu konuyu tartışmaya gerek yok.

Posted

soru

editor arkadaslarim, sitemin dmoza kaydedilmis olmasindan dolayi tesekkur ederim,

benim sorum su; google'de sitemin kendi ismiyle aranildiginda ortalikta bile gorunmuyor,buna ragmen sitemdeki bir sayfasinin içerigini aradiginizda ilk sayfada gorunmesi beni sasirtiyor, yani sayfam bir Türkiyede bölgesel bir yerin ingilizce adini .biz eklentesiyle tasiyor, bu yerin icinde bulunun bir mekan googlede aranildiginda hemen karsiniza cikarken neden yerin kendisi aranildiginda gorunmuyor bile? bunun olmasi için ne yapmam gerekiyor?

sevgiler

Ercan

Posted
Arkadaşlar herşey güzel hoş herkes kendi sitesini eklemeye çalışıyor forum siteleri olsun aşk siteleri olsun gönül siteleri olsun editörlerde diyorki dizini kaliteli yapmaya çalışıyoruz peki arkadaşlar nezaman eklenecek peki firma siteleri linki vermeyi yanlış görmüyorum <url removed> 17.000 kalem ürünü ile firma firma sitesi neden eklenmiyor?

yani hani anlarım arkadaşık sitesi olur bilmemne olur incelenir firma sitesi herşeyi tam olan bir sayfa doğru talep edilmiş bir firma sitesi daha okadar zamandır neyin incelemesi bu?

hep kuralları kopyalanıp yapıştırılıyor bir açıklama yapın diyinki kardeşim bu site olmaz eklenmez..

veya tamam eklenir..

Sitenizi ne zaman, nereye, nasıl önerdiğinizi bilemiyorum ama ilk gördüğüm sitenizin şifre korumalı olduğu. Giriş yapılmadan içerik görüntülenemiyor sanıyorum.

Posted
editor arkadaslarim, sitemin dmoza kaydedilmis olmasindan dolayi tesekkur ederim,

benim sorum su; google'de sitemin kendi ismiyle aranildiginda ortalikta bile gorunmuyor,buna ragmen sitemdeki bir sayfasinin içerigini aradiginizda ilk sayfada gorunmesi beni sasirtiyor, yani sayfam bir Türkiyede bölgesel bir yerin ingilizce adini .biz eklentesiyle tasiyor, bu yerin icinde bulunun bir mekan googlede aranildiginda hemen karsiniza cikarken neden yerin kendisi aranildiginda gorunmuyor bile? bunun olmasi için ne yapmam gerekiyor?

sevgiler

Ercan

Bu sorunuzun cevabını webmaster forumlarında bulabilirsiniz. Dmoz ile direkt bağlantılı bir durum değil çünkü.

Posted

tesekkur Askeles

Bu sorunuzun cevabını webmaster forumlarında bulabilirsiniz. Dmoz ile direkt bağlantılı bir durum değil çünkü.

tesekkur ederim,

sitemin adı <url removed> fakat ephesus diye değilde mesela içindeki sayfa ile çıkıyor örneğin temple of artemis diye arandaığında.

bu durum dmoz dada arandığında bu sekilde oluyor.?

saygılar

• Meta
Posted
tesekkur ederim,

sitemin adı <url removed> fakat ephesus diye değilde mesela içindeki sayfa ile çıkıyor örneğin temple of artemis diye arandaığında.

bu durum dmoz dada arandığında bu sekilde oluyor.?

saygılar

ODP bir dizindir, arama motoru değildir. ODP’nin arama fonksiyonu siteleri bulmaktan ziyade bir konuyla ilgili kategorileri bulmak için tasarlanmış bir araçtır. ODP arama verileri sitenin ODP’deki başlık ve açıklamasını temel alır, siteniz botlarla taranmaz. Karmaşık bir anahtar kelime algoritması yoktur, herhangi bir sıralama analizi uygulamaz ve ortalama bir internet kullanıcısı tarafından arama motoru olarak kullanılması planlanmamıştır.

ODP arama motorunda belli bir siteyi aramanın en iyi yolu www. kısmı olmadan URL’i yazmaktır. Örneğin <url removed> adresiyle ilgili sayfaları arıyorsanız “ornek.com” şeklinde aramayı deneyin. Arama veritabanı genellikle kategorilerin gerçek durumunun bir hafta önceki halini içerir, bazen bu daha da geriye gidebilir.

Bu etkenler sebebiyle belli bir sitenin ODP’de listelenip listelenmediği anlamak için tutarlı bir yöntem değildir.

Posted

...

World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Otomotiv: Parça ve Aksesuarlar

mimsanoto.com

Kategorisine ekledim ve şifre koruma var evet ama gerekli açıklamalar ve metataglar firmanın ne işle uğraştığı tam olarak belirtilmektedir.

hatta google.com > firma ismi+metatag aradığın zaman sonuca ulaşıyorsun fakat dmoz.org niye dizine kabul etmedi anlamakta zorluk çekiyorum yani açılmıyan bir çok site var hatta bundan sonra boş zamanlarımızda herkes gerekli bölüm editörlerine yardımcı olsun..

bölelikle hem editör arkadaşlar yeni eklenmesi gereken onaylanması gereken siteleri daha hızlı gözden geçirir..:icon_excl

Posted
World: Türkçe: Ekonomi ve İş Dünyası: Otomotiv: Parça ve Aksesuarlar

mimsanoto.com

Kategorisine ekledim ve şifre koruma var evet ama gerekli açıklamalar ve metataglar firmanın ne işle uğraştığı tam olarak belirtilmektedir.

hatta google.com > firma ismi+metatag aradığın zaman sonuca ulaşıyorsun fakat dmoz.org niye dizine kabul etmedi anlamakta zorluk çekiyorum yani açılmıyan bir çok site var hatta bundan sonra boş zamanlarımızda herkes gerekli bölüm editörlerine yardımcı olsun..

bölelikle hem editör arkadaşlar yeni eklenmesi gereken onaylanması gereken siteleri daha hızlı gözden geçirir..:icon_excl

ODP'de siteler içeriğine bakılarak listelenirler. Şifre koruma olması ise editörün o sitenin içeriğini incelemesine engel olur. İçeriği göremeyen editör de siteyi listelemeyebilir.

Google bir arama motorudur, ODP ise değil. Google indeksindeki siteleri tekrar ziyaret edip indeksini günceller, ODP ise böyle birşey asla yapmaz. Google açılmayan siteleri otomatik olarak indeksinden siler ODP'de ise bu işlem manueldir ve zaman alır.

Posted
Fakat sitede gerekli sayfalarda veritabanındaki 17.000 ürünün hepsini ve başlıkları listelettik fakat gizledik örneğin toyota diye aratırsan sayfada çıkıyor ama görünmüyor;) ne yapacaz peki dmoz da listelenmesi için yani bir çok anlamsız ve gereksiz sistemler yer alırken iyi bir sistemin yer almaması gerçekten üzücü ne yapmam gerektiği konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim..:icon_excl
Posted
Fakat sitede gerekli sayfalarda veritabanındaki 17.000 ürünün hepsini ve başlıkları listelettik fakat gizledik örneğin toyota diye aratırsan sayfada çıkıyor ama görünmüyor;) ne yapacaz peki dmoz da listelenmesi için yani bir çok anlamsız ve gereksiz sistemler yer alırken iyi bir sistemin yer almaması gerçekten üzücü ne yapmam gerektiği konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim..:icon_excl

Sitenizi doğru kategoriye önermişsiniz, sonucunu beklemekten başka yapacağınız bir şey bulunmuyor.

Posted

Hosting değişimi

Selamlar,

Editörlerimizden bir ricam olacak.

dmoz sitemizi <url removed> olarak indexlemişti.

Sunucu değişikliği yapmamız nedeni ile şu anda yayında olmasına rağmen yukarıdaki link sebebi ile açılmamakta...

sizden rica etsem linki <url removed> olarak düzeltirmisiniz.

Teşekkürler..

• Meta
Posted
Selamlar,

Editörlerimizden bir ricam olacak.

dmoz sitemizi <url removed> olarak indexlemişti.

Sunucu değişikliği yapmamız nedeni ile şu anda yayında olmasına rağmen yukarıdaki link sebebi ile açılmamakta...

sizden rica etsem linki <url removed> olarak düzeltirmisiniz.

Teşekkürler..

Sitenizin bulunduğu kategoriye girip sağ üst köşedeki "adres düzelt" linkine tıklayarak formu doldurmanız yeterli olacaktır. Güncelleme isteği bir editör tarafından incelenip uygun bulunursa onaylanır.

Posted

Merhaba, DotNetNuke içerikli sitemi Top: World: Türkçe: Bilgisayar: Programlama: ASP.NET (3) kategorisine eklemek için kayıt bıraktım. Sitemde DotNetNuke yazılımının Türkçe dil paketlerine yer veriyorum, ayrıca yazılımla ilgili teknik destek veriyorum (ücretsiz olarak). Bu kategoride DNN ile ilgili başka bir websitesi var (kötülemek için söylemiyorum ancak içeriğinde dil paketleri mevcut değil); ancak benim sitemin incelenip-incelenmediği hakkında herhangi bir bilgim yok. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

• Meta
Posted
Merhaba, DotNetNuke içerikli sitemi Top: World: Türkçe: Bilgisayar: Programlama: ASP.NET (3) kategorisine eklemek için kayıt bıraktım. Sitemde DotNetNuke yazılımının Türkçe dil paketlerine yer veriyorum, ayrıca yazılımla ilgili teknik destek veriyorum (ücretsiz olarak). Bu kategoride DNN ile ilgili başka bir websitesi var (kötülemek için söylemiyorum ancak içeriğinde dil paketleri mevcut değil); ancak benim sitemin incelenip-incelenmediği hakkında herhangi bir bilgim yok. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

Ne yazık ki önerilen sitelerin durumuyla ilgili bilgi veremiyoruz.

Posted

selamlar

<url removed> adresimizin ekonomi-ısıtma soğutma dizinine eklenmesini istiyoruz.konu ile ilgilenen askeles arkadaşım sitemizin menuleri çalışmıyor demiştiniz.site aktif durumdadır.en kısa sürede inceleyip ekleyeciğinizi umuyoruz.

iyi çalışmalar

Alesta Klima Teknik

Posted

merhaba

<url removed> adresindeki siteyi Top: World: Türkçe: Eğlence ve Yaşam: Tatil ve Yolculuk: Acenteler başlığı altında dizine eklemek için belirli periyodlarla başvuruda bulundum. Ama site bir türlü dizine eklenmedi. Bunun sebebi nedir acaba?

Teşekkürler

Posted

Merhaba Sayın Dmoz Editörleri ;

Önceden başvurduğum ve kurallara uyduğunu düşündüğüm halde, sitelerimi aylardır hergün takip etmeme rağmen dmozda listelenmediğini görüyorum. Acaba bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? En azından bilgi verirseniz çok sevinirim.

Top: World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Bilgi Kaynakları

<url removed> >>> ip numaram = Kullanmakta olduğunuz IP numaranızı öğrenebilirsiniz.

Top: World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Arama: Dizinler

<url removed> >>> Linkler = Editörler tarafından düzenlenen ve kontrol edilen türkçe dizin sitesi.

Top: World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Web: Ücretsiz Servisler

<url removed> >>> Arkaresim = Web tasarımı ve daha birçok alanda faydalanabileceğiniz, ücretsiz grafik başvuru kaynak sitesi.

Top: World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Web: Mesaj Panoları

<url removed> >>> Mynak Forum = Zengin kategori yapılı ve bilgi-sohbet amaçlı bir forum sitesi.

Teşekkür Ederim, iyi çalışmalar

Posted
Sitenizi doğru kategoriye önermişsiniz, sonucunu beklemekten başka yapacağınız bir şey bulunmuyor.

Yani peki daha neyi bekliyoruz ilk başvuru tarihim yıl olacak artık..

lütfen ilgenirmisiniz?:icon_idea

Posted

NoT : Editörlere Sitem

Selam Arkadaşlar

Ben <url removed> sitesinin sahibiyim bazı arkadaşlarımız yüzünden bizleri sevmeyenlerin ileri geri konuşmalarından ötürü dmoz dan linkimizi kaldırmışlar vede üstüne üstelik taklit yapıyor demişler soruyorum o arkadaşlara bizim siteye kaç kez girip gezmişler bundan editörlere sesleniyorum ben sitemi eklerken bile internet radyolarına ekledim vede sitenin her yerinde bu bir internet radyosudur diye yazıyolar arkadaşlar her kesin sölediğine bakmadan önce lütfen siteleri girip gezin gereksiz siteleri silin ben burada taklit yapmıyorum. Bizi böyle görenler çekemiyenlerdir diyorum.Gerekli işlemlerin yapılmasın da dmoz editör grubundaki arkadaşlara sesleniyorum benimle direk bağlantıda kurabilirsiniz.

Başarılarınızın devamını diler saygıyla vede utançla karşılıyorum.

__________Lütfen Emeğe Saygı , Ön Yargılı Değil Emeklere Hitap Edelim_______

Posted

url kayitda soru

Sevgili Maxcoder,

benim sorunum gercekten cok ilginc, soyle izah edeyim, websitem efesi tanıtan bir website, fakat cok ilgincdirki dmoz editorleri websitenin icindeki sadece artemisi tanıtan sayfasini kabul etmis.

dolayisiyla google de ephesus(efes) diye aradiginda websiteden eser yok, ama temple of artemis diye aradiginda google'de ilk sayfada karsina cikiyor.

ben dmoz'un google'de cok buyuk bir etkisinin oldugunu dusunuyorum,bu

yani bakiyorum bazi turizm sitelerinin cogu sayfasi dmoza girmis ama benim websitemin sadece bir sayfasi?

konuda bana yardimci olurmusun ne yapmalayim?

iyi calismalar

• Meta
Posted
Sevgili Maxcoder,

benim sorunum gercekten cok ilginc, soyle izah edeyim, websitem efesi tanıtan bir website, fakat cok ilgincdirki dmoz editorleri websitenin icindeki sadece artemisi tanıtan sayfasini kabul etmis.

dolayisiyla google de ephesus(efes) diye aradiginda websiteden eser yok, ama temple of artemis diye aradiginda google'de ilk sayfada karsina cikiyor.

ben dmoz'un google'de cok buyuk bir etkisinin oldugunu dusunuyorum,bu

yani bakiyorum bazi turizm sitelerinin cogu sayfasi dmoza girmis ama benim websitemin sadece bir sayfasi?

konuda bana yardimci olurmusun ne yapmalayim?

iyi calismalar

Listelenmiş bir sitenin adres, başlık, açıklama ya da kategorisinin hatalı olduğunu düşünüyorsanız sitenin bulunduğu kategorinin tepesindeki "adres düzelt" linkine tıklayarak ilgili formu doldurabilirsiniz.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...