Schutzhaft Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 World: Türkçe: Eğitim: Üniversiteler: Üniversite Yaşamı Kısmına http://www.aksarayuni.com adresi ile başvurdum.Yaklaşık 1-2 ay oluyor fakat bir cevap alamadım.Bugün yine başvurdum. Neden başvuruma cevap alamadım? Ne zaman yanıt alabilirim acaba ...
Clough Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Merhaba; http://www.addmanager.com 'un sahibiyim uzun zamandır siteyi Top: World: Türkçe: Bilgisayar: Oyunlar kategorisine ekletememenin üzüntüsünü taşıyorum acaba editör arkadaşlarım kontrol edebilerler mi birde uzun zamandır eklenmemesi hakkında bilgi verebilirlerse sevinirim. Hatamız var ki eklemiyor arkadaşlar Saygılarımla..
fbayram Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 selam arkadaslar, editör arkadaslar ara sira Top: World: Türkçe: Alışveriş: Açık Artırma bölümüne bakiyorlar mi ??? o bölüme 321sattim.com isimli benim siteyi kayit etmistim ama o bölümde bu kategoriye uygun yeni siteler eklenmedigi icin (sirf benim ki degil tabi, diger siteler icin de gecerli bu bölüme uygun olan), o kategoriye pek bakilmadigini düsünüyorum. o kategori bekli diger kategoriler gibi ilginc gelmiyor ola bilir bilemiyorum ama söyle ara sirada oraya bakip yeni siteler felan eklemis olursaniz, sira belki benim siteyede gelir diye düsünüyorum
tugrulcagri Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 ODP palavrası Bu proje kesinlikle taraflı düşünen editörler ile dolu. Sözüm Türkçe bölümü için. Keyiflerine göre site kabul ediyorlar. Sözde Açık Dizin Projesi sözüm ona editör denen bir kaç densiz yüzünden baltalanıyor. Sitenizin DMOZ kriterlerine uyması vs. hikaye Türk işi yürüyor burada da iş. Eğer ki bir tanıdığınız varsa işiniz derhal hallediliyor. Yine aynı şekilde editör olmak da neredeyse imkansız ODP de. Binlerce insan DMOZ'a site ekleyememekten şikayetçi ve haklılar yıllarca uğraşsanızda bir sonuç alamiyorsunuz. Gönderdiğiniz msj lara bir cevap dahi yazilmiyor. Neredeyse iki senedir günde 20 bin kişinin ziyaret ettiği sitemizi, ekletmek için başvurmadiğimiz yer kalmadi ama nafile. "insan eliyle yapilmis en büyük dizin"de bir insan evladı YOK. Maalesef
turhanklima Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Google Dizin Arkadaşlar Merhaba; Google dizini ile odp arasında ki farkların sebebi google sisteminin değişiklikleri geç algılaması mı? Yoksa, google odp tabanından kendine has bir sistemle mi seçim yapıyor ? Beni aydınlatırsanız:icon_idea sevinirim Saygılarımla ;
erkin Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Bu proje kesinlikle taraflı düşünen editörler ile dolu. Sözüm Türkçe bölümü için. Keyiflerine göre site kabul ediyorlar. Sözde Açık Dizin Projesi sözüm ona editör denen bir kaç densiz yüzünden baltalanıyor. Sitenizin DMOZ kriterlerine uyması vs. hikaye Türk işi yürüyor burada da iş. Eğer ki bir tanıdığınız varsa işiniz derhal hallediliyor. Yine aynı şekilde editör olmak da neredeyse imkansız ODP de. Binlerce insan DMOZ'a site ekleyememekten şikayetçi ve haklılar yıllarca uğraşsanızda bir sonuç alamiyorsunuz. Gönderdiğiniz msj lara bir cevap dahi yazilmiyor. Neredeyse iki senedir günde 20 bin kişinin ziyaret ettiği sitemizi, ekletmek için başvurmadiğimiz yer kalmadi ama nafile. "insan eliyle yapilmis en büyük dizin"de bir insan evladı YOK. Maalesef Amacınız üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi? Tüm dünyadan katılımcıları olan bir projeyi karalamak, editörlere hakaret ederek onları demoralize etmek... Siz gitmek istediğiniz yöne çoktan karar vermişsiniz, yapabilecek birşey yok. Bol şans dilerim.
askeles Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Arkadaşlar Merhaba; Google dizini ile odp arasında ki farkların sebebi google sisteminin değişiklikleri geç algılaması mı? Yoksa, google odp tabanından kendine has bir sistemle mi seçim yapıyor ? Beni aydınlatırsanız:icon_idea sevinirim Saygılarımla ; ODP bir arama motoru değildir. Internet fihristi olduğunu düşünün Google ise yeni siteleri bulmak ve botlarını göndermek için ODP verisine güveniyor ayrıca o dizinden de faydalanıyor. Tabii ki Google tarafında yük çok fazla olduğundan ODP dizinlerindeki değişiklikleri ancak aylar sonra kendi tarafına cacheleyebiliyor. Seçim yapmıyor ne varsa kendi tarafına alıp PR durumuna göre diziyor. Web sitenizin arama motorlarında olması için ODP de olması şart değil, başka sitelerden de link vererek bunu yapabilirsiniz, biraz geç olur o ayrı ... Neyse , konuyu dağıtmayalım ...
turhanklima Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 http://dmoz.org/Regional/Middle_East/Turkey/ ???? Sayın forum ehilleri; Sözlerime askeles'in bilgilendirme yazısına teşekkür ederek başlıyorum. tugrulcagri'nın serzenişine kısmen hak veriyorum. Fakat eleştirinin dozu ve üslubu pek hoş değil. Odp kaydı ve editörlük için 2005 Mart veya Nisanından yaklaşık şubat 2005 kayıtlar gerçekleşene kadar birçok kez başvuruda bulundum. Sonunda oluyor biraz sabır . Ek bilgi: odp kaydı sitelerimin (turhan klima ve özkristal klima )ziyaretçilerini ikiye katlamadı. Editör ve moderatörlerin ( yabancı kelimeleri pek sevmiyorum ) bu işi gönüllü olarak ve karşılık beklemeden yaptıklarını unutmayalım. Bence asıl sorun kayıt sistemin ağır işlemesi ve bilgilendirmedeki bazı hatalar ( editörlük ve site kayıt başvurularının red sebeplerinin e-mektup ile veya başka bir şekilde açıklanmaması gibi). Her ne ise, büyük ekonomisi ile Türkiye'in bilgi toplumu olması için hep birlikte çalışmamız lazım. Odp'de Türkçe bölümü, Fransızca ve İspanyolca bölümleri ile nitelik ve nicelik açısından rekabet edebilir düzeyde olmalı. Burada iş siz düzelticilere düşüyor sanırım. Ve son olarak Türkiye bir Ortadoğu ( kime göre) ülkesimi yoksa Avrupa ülkesi mi? http://dmoz.org/Regional/Middle_East/ . Bildiğiniz gibi bir çok dizin odp'yi baz alıyor. Bence üzerinde düşünülmesi ve uğraşılması gereken bir nokta... Saygılarımla
MeteKilic Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 her türlü yorumu vs.. geçtim. 6 aydır eklemeye çalıştıgım http://www.etikhaber.com sitesinin nedne eklenmediği hakkında editör arkadaşlardan bir cevap bekliyorum. Forum yanlış doldurulmuşsa desinler düzeltelim. Ama böyle boş boş neyi beklediğimizi bilmeden beklemek olmuyor. Nedense editör arkadaşlar kendilerini övenlere ve kendilerine küfür edenlere cevap vermişlerde burda bu kadar yazılan ciddi eleştirilere ve sorulara cevap vermekten kaçınmışlar. Burdan birilerinin dmoz editörlerinden cevap alabilmesi için ya onlara küfür etmesi yada afedersiniz yalakalık yapmasımı lazım?
tapantepeli Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Herş şey belli kural ve etikler altında işlenmeli Beyler bende burda küfür etmek yada birilerini karalamak yada kötülemek yerine hataları düzeltmekle uğraşmayı denesek daha iyi olacağı düşüncesindeyim.Bende geçen senelerde bir kaç kez site ve dmoz editörlüğü için başvurdum fakat sadece bir tane site kabul edildi fakat editörlüğüm kabul edilmedi olabilir.Birilerine küfür etmekle birilerini karalamakla bir yerlere varılmaz. Ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin.???
MeteKilic Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Bende aynı seyi yani küfür yada yalakalık edilmeden sorulan sorulara cevap verilmesini istiyorum. Ama editör arkadasların hangi mesajlara cevap verdiklerine bakarsan bu mesjaların genelinde ya kendilerine ağır hakaret edenlere aynı sekilde cevap yazmıslar ya da kendilerine yalakalık edenlere cevap verdiklerini görürsün. Ben su ana kadar herhangi bir küfür etmedim, aynı sekilde yalakalıkta etmedim. Ve bundan sonrada her ikisinide etmicem. Editör arkadaslarda kendilerine bunlardan birini etmiyorum diye bana da cevap vermiyorlarsa canları sağolsun.
tapantepeli Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 ???? Kimse burda yalakalık etmiyor hepsi belli bir kurallar çerçevesinde işliyor tamam çok geç güncelleme yapıyor olabilir yada şikayetin olabilir.Sende gider odp kuralları çerçevesinde şikayetine ingilizce olarak türkiyeden sorumlu olan kişiye şikayetini yazarsın.Ben yalakalık yaptımda sanki benim işimi gördüler.Ben yeri geldi bu foruma kaç ay yazı yazılmadığını gördüm.Bu forum eskiden çalışıyordu şimdi değil.Yeni çıkan kurala göre başvurulara yanıt verilmeyecektir diye adamlar basbass bağırıyorlar boş yere kendimizi yırtmaya ne gerek var.Ben site için kaç ay başvurdum almadılar ama daha basit siteleri hemen aldıklarınıda göredüm.Nasrettin hoca hesabı anlayacağın ne tutarsa
MeteKilic Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 yazdıklarımı sen neden üstüne alıyorsun anlamadım. Kimsenin şahsına karşı bir suçlamam yok. ODP nin kuralı burdan cevap verilmiyor demişsin ama dikkat et o kuraldan sonra verilen bazı cevaplarda var. Şikayetimi elbette etmek isterim. Ama kime mail atacağımı da bilmiyorum açıkçası. Attığım mail zaten şikayete konu olacak olan editörlere gidecekse göndermenin bir anlamı yok. Bu sekilde şikayet atabileceğim bir mail biliyorsan ver adres atayım. Emin ol burdaki birçok kişide atacaktır.
hyilmaz Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 editörler hakkinda sikayetlerinizi buraya göndere bilirsiniz. ingilizce bilen ingilizce yazsin. ingilizce bilmeyen türkce yazsin. türkce yazarken ama konunun türkiye editörleri icin oldugunu belli edin ki adamlar anlasin bir yanlislik olmamasi icin yada sikayetinizin cöpe gitmemesi icin. burdan editörler hakkinda kac kisi sikayet etmek istiyor ama ne hikmetse hic bir editörde burda bir link veripte asli görevini yapmiyor. http://report-abuse.dmoz.org/
erkin Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 ... burdan editörler hakkinda kac kisi sikayet etmek istiyor ama ne hikmetse hic bir editörde burda bir link veripte asli görevini yapmiyor. http://report-abuse.dmoz.org/ Link için teşekkürler, ama asli görev doğru bir tabir olmamış bence. Bu herkese açık bir proje ve editör olmak sadece bir kategori için siteleri inceleme, düzenleme yetkisine sahip olmak demek. Bu forumda ve diğer forumlarda internet kullanıcılarının ODP hakkında sorularına cevap vererek siz de ODP'nin gönüllü bir çalışanı oluyorsunuz benim gözümde. ----- hyilmaz'ın verdiği linke ek olarak, kategori sayfalarında sağ üstte bulunan Suistimal/spam rapor et. linkini takip ederek de bildirimde bulunulabilir.
hyilmaz Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 selam erkin, gönüllü kelimesi belki biraz fazla iyimser oluyor zorunluluktan desek daha uygun olur. cünkü aslinda sizlerin verecegi cevabi benim vermem ne kadar dogru kendiniz karar verin cünkü odp'de gönüllü calismak icin sizler müracat etmistiniz. sizin yapacaginiz isi eger ben yapiyorsam bu iste bir sakatlik var demek. arkadaslar islemlerin cok agir gittiginden sikayet ediyor. o nedenle seyi cok merak ediyorum. odp'nin türkce bölümüne bakan kac editörümüz var ? eger bu konuda bize bir rakam bildire bilirseniz.
erkin Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Açık Dizin Pojesi'nde düzenleme yapan gönüllü sayısı, projenin doğası gereği, dizinin işleyişi hakkında anlamlı bir bilgi vermez maalesef. http://resource-zone.com/forum/index.php?showtopic=42201 adresinde duyurusu yapılan ve linki mevcut olan faaliyet raporu dizinin işleyişi hakkında daha anlamlı bilgiler sunuyor.
isababa Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 iyide arkadaşlar.Biz editörleri suçlamıyoruz.TAbiki kendileri bu projelerde gönüllü olarak çalışmaktadırlar.Zorunluluklarıda yokdur elbette.Ama bir örnek vermek istiyorum. http://www.sohbet.tc tam 4 aydır bu site kayıt için beklemekte.Ne bir cevap nede ekleme geldi.Mutlaka eksikler olabilir.Ancak çok daha eksiklikleri olan siteler sohbet kategorisine eklenirken bu neden eklenmediki ? Bunun izahatini bekliyoruz sadece..
Ustad Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 iyide arkadaşlar.Biz editörleri suçlamıyoruz.TAbiki kendileri bu projelerde gönüllü olarak çalışmaktadırlar.Zorunluluklarıda yokdur elbette.Ama bir örnek vermek istiyorum. http://www.sohbet.tc tam 4 aydır bu site kayıt için beklemekte.Ne bir cevap nede ekleme geldi.Mutlaka eksikler olabilir.Ancak çok daha eksiklikleri olan siteler sohbet kategorisine eklenirken bu neden eklenmediki ? Bunun izahatini bekliyoruz sadece.. isababa bende seninle aynı gorusteyim bunun sebebi sohbet katagorisinin kafalarına gore takılan editorlenin yuzundendir bence kisisel deil gorevini yapana kımse ileri geri git demıyorki zaten yanlısmı dusunuyorum gelelim gercek meseleseye bi kac foruma yazdım bunları.. aşagıdakıleri... Dmoz editorumuz bole demisti parantezli yerler onunkıler. sohbet katagorisi editorleri (( DincerAydogdu & Mesut )) ((( DincerAydogdu Dmoz editörü olan zaten ununu elemiş, eleğini duvara asmıştır. Böyle şeylere ihtiyacı olacağını hiç sanmıyorum (hit vs). Zaten internette pro. olarak en az 8-10 yıllık bir geçmişi vardır. )))) Asmıs evet 100 kez ekledik Guncellemenizi gorunuz.. Takip ediyorum giriş cıkıslarınızı ama gormezceden gelin bakalım efendilikte bi yere kadar. Bakıcam Ben Siz Bıkasıya kadar Eklicem helbet birimizden biri bıkar ha yanlıs anlamayın bunu siz ole diyosunuzya bıkmadan usenmeden bizler eklicez sonra sizler havanız formunuz yerindeyse ekliceksiniz. sonrada millet bizi eleştiriyo dersiniz size hak veriyodum ama baktımki millet haklı sanırım ben gene sizi kotulemıyorum ama bazı seylerde sizin elinizdeyken agır babalık etmeyin millet faydalansın da ne var sanki bunda. takip etcem hergun eklicem gerekirse. Dmoztaki ilgilendigim kategori http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Sohbet/ Son güncelleme: 1 Mart 2006, Çarşamba, 8:25 PT - düzenle Siz sohbet bolumune forum sitelerini eklerseniz o zaman gercek anlamda sohbet sitelerine haksızlık olmazmı bu nasıl un elemek ? elek melek bırakın bunlarıda gercek anlam tasıyanları ekleyin cidden sankı sinirlendim sımdı sanki bana millete tarlamı bagışlıyosunuz. nedir bu agırdan almayın bu kadar. cık cık ya yazık cidden. forum sitelerinin yeri ayrı http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%...irme/Forumlar/ burası forumların eklenecegi yer... Not: Dmozda bir suru operator var kımseye kisisel suclama yapmıyorum gozume takılanlar ilgilendigim seyleri takip etmemde suc deil. Gerekirse Fax Tel ile ulasacagım gereken yerlere bas vuracagım ya gorevini yapar bazıları yada ben ve benım gibiler ugrasır durur. tasıyamıyosa o yukumlulugu gorevi bıraksın baskası alsın bayragı elinden kardeşim coştum ya. klavye.cjb.net eklemis dinceraydogdu bey sitesi kapalı dmozun farkı bu olmaması lazım dimi. bizim para verip emek doktugumuz gozumuzu patlattıgımız kafamızı yordugumuz ter doktugumuz sitelerimiz eklenmiyor kendi free domainlerini eklıyor bu haksızlık diilmi bu yasıma kadar haksızlıga hic gelemedim bundan sonrada gelemem geregini arz ediyorum. arkadaslar. cyilmaz ve diger kategori editorlerine bişey dedigim yok yanlıs anlasılmasın ama bu sohbet editorlerine birileri bisiler desin... ben ugrasacagım. bunu belirtiyim.
rifatvarol Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 NEY NEVA - Ney Yapım Atölyesi Selamlar Arkadaşlar böyle bir forumu bulduğum için çok mutluyum umarım yardımcı olursunuz. Arkadaşlar Ney bildiğiniz üzere nefesli bir ensruman ve çok hoş bir sesi var. Yapmış olduğum site ise Ney hakkında gerçekten içerik olarak doyurucu ve tasarım olarak da tatmin edici bir site. 3 ay kadar oldu açalı ve dmoz'a başvurdum ama hala eklemedi listesine Top: World: Türkçe: Kültür ve Sanat: Müzik: Müzik Aletleri: Ney Eklenemek istediğim kategori de mevcut zaten dmozda. Çok ihtiyacım var yardımlarınıza bir rica ederseniz çok mutlu olacam http://www.neyneva.com NEY Bu adresler eklemek istediğim sitem. Çok teşekkür ederim şimdiden...
Ustad Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Haksizlik KATEGORİ: http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Bilgisayar/%c4%b0nternet/Sohbet/ Son güncelleme: 7 Mart 2006, Salı, 13:23 PT - düzenle Ve ben Tekrar Sitemi Ekledim: Gönderi Alındı Site gönderiniz alınmıştır. Gönderiniz dizine eklenmesi için bir editör tarafından incelenecektir. Size soruyorum bu kategori forumların kategorisimi yoksa sohbet sitelerinin kategorisimi. gerisini siz sayın editorlerimize bırakıyorum. iyi calısmalar başarılar dilerim
MeteKilic Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 ingilizce bilen bir arkadaş sayesinde bir metin yazalım bütün herkes dmozun tr dısındaki yöneticilerine göndersin. 3-5 kişinin göndermesini dikkate aldıkları yok sanırım
fbayram Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 burdan editörlere bir bilgi vereyim. acikartirma bölümünde, sahibinden.com isimli bir site listede yer aliyor. benim bildigim sahibinden.com isimli site bir acik artirma sitesi degildir. ilan sitesidir. görünüs olarak acik artirma sitesine benziyor ama gercek acik artirim ile alakasi yok. baglayici fiyat teklifi verme imkani bile yok. yazismalar bölümünde satici ile anlasilip öyle satin aliniyor. ilani üstelik satici istedigi zaman geri sile biliyor. bunu nerden mi biliyorum ? gecen gün bilgisayarim icin bir parcaya bakmistim, adam ürünü sattigini ama ilani silmeyi unuttugunu söylemisti. bu siteyi hangi editör kabul etti bilmiyorum ama yanlis bölüme alinmis sanirim dmoz denildigi gibi okadarda kaliteli degilmis. 6 tane site siralanmisti ve bunlardan iki tanesi yanlisti. birtanesini siralamadan uyarim üzerine cikarmislardi. simdi bitane hata daha buldum. bununla 2 oldu. 6 siteden 2si yanlis. birinci hatayi siralamadan cikartirken uyariyi yapan kisinin sitesini tesekkür olarak bi gözden gecirmek akillarina gelmedi ne yazik ki. belki bu ikinci seferinde bi gözden gecirmeyi akillarina getirirler. sonucta verdigim uyarilar dmozun kalitesini yükseltiyor. bu siteyi acik artirma bölümünden cikartip dogru bölümüne yerlestirirken, su acik artirma bölümüyle biraz ilgilenirseniz memnun olurum. kesin sirada bekleye bir kac site vardir ve bunlar fazla degildir cünkü türkiyede acik artirma siteleri cok az. onlari ne kadar cabuk gözden gecirirseniz, icabinda kendi siteminde eklenmesi okadar cabuk olur. eger benim sitemi gözden gecirmek isteyecek olursaniz, sitemin adi 321sattim.com
tapantepeli Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Dmozdaki kategorilerin Güncellenmesi Hk. Editör arkadaşlar dmozda en büyük sorun gördüğüm kadarıyla sitenin kabul edilip edilmemesinden daha çok kategori editörlerinin azlığığı ve güncellenme sürelerinin uzun olduğunu görüyoorum.Çoğu kategoride editör bulunmuyor ve üst editörlerde çok geç güncelliyor.Örneğin bir tane gözüme takılan kategori Top: World: Türkçe: Alışveriş: Sağlık ve Güzellik Son güncelleme: 12 Ekim 2005, Çarşamba, 10:40 PT ve aradaki fark 6 ay buda dmozun gerçekliğini etkiliyor.Bu konuda dmoz editörlerinin bir çalışma yapması gereği düşüncesindeyim.
Recommended Posts