Educaţie este într-adevăr prea mare pentru un editor nou. Pe de altă parte, este relativ problematic să se creeze o nouă categorie doar pentru venirea unui nou editor. Aprobarea noilor editori se face de către persoane care nu au legătură cu editorii din acea zonă, pentru a face procesul mai echitabil. Prin urmare categoriile din Educaţie şi aprobarea editorilor acolo nu merg mînă în mînă. Aşa că se poate ajunge la situaţii de genul creării unei categorii goale degeaba, care sînt dezaprobate pentru că DMOZ doreşte să ofere un conţinut coerent.
Te sfătuiesc să alegi o subcategorie deja existentă în Educaţie. Ideal ar fi să aibă maximum 20 de site-uri în ea, cu cît mai puţine cu atît e mai probabil să fii acceptat, dar pe de altă parte e bine să aibă 10-20 ca să ai cu ce lucra. Atenţie, nu te împiedică nimeni să adaugi alte site-uri în acea categorie, dacă ai de unde.
Aşă că alege-ţi cu atenţie subcategoria vizată, în funcţie de ce site-uri cu acea temă cunoşti, ca să-ţi planifici dezvoltarea viitoare ca editor. După ce vei activa un timp acolo, dacă activitatea ta e satisfăcătoare, vei putea aplica pentru o subcategorie la acelaşi nivel. După ce vei dovedi că lucrezi bine şi acolo, vei putea probabil să ceri să avansezi la Educaţie.
Asta e traiectoria de avansare cu cele mai mari şanse de reuşită, IMO. Îţi dai seama că poate dura ceva, cîteva luni, depinde de cît de activ eşti.